Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 22:20, 15 wrz 2012

Jolu - a ja byłam w Obi, chciałam kupić takie całkiem zwykłe krokusy, żeby posadzić wzdłuż po obu stronach tej rabaty... I nie kupiłam! Bo 8-10 szt najtańsze były po około 4 zł... A te droższe - za 5-6 szt 14 zł! A ja ze 100 potrzebuję.... Widzisz, myślałam przy kupowaniu
A piesek dziś u lekarza... Dyskopatia... Ale się wystraszyliśmy...
an_tre 22:26, 15 wrz 2012

Elfiku działasz błyskawicznie metamorfoza rabaty rewelacyjna, ale masz doskonale pomysły
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Martek 23:01, 15 wrz 2012

Metamorfoza znakomita,ale muszę powiedzieć,że te berberysy też mi się podobały
Zmiany jednak czasami są nam potrzebne i wtedy faktycznie działa się szybko
No cóż dykopatia to ból dla pasiaka chyba nie ?
Elfik 19:59, 16 wrz 2012

Aniu – w tych rękawiczkach, to ja TYLKO tnę kłujaki... Berberysy (róże też) łapię garścią – i nic! Są super!

Martusiu – jak to zazwyczaj bywa, wszystkie kłopoty dopadają nas przed weekendem... Amiś wczoraj dostał zastrzyk (jutro drugi) – i jak ręką odjął. Na ostatnią chwilę zdążyliśmy do lekarza. To już trzeci raz mu się zdarza. Ale on straszliwie ruchliwy i nadpobudliwy jest...

Jolu – i znowu nie myślałam przy kupowaniu... Znowu szukałam krokusów, a przywiozłam wydrzyjgrosza...

Kupiłam też żurawkę Paris. Jest bardzo ładnie rozrośnięta w kępki, można by z niej łatwo zrobić 5... Tylko powiedzcie proszę – teraz dzielić, czy dopiero na wiosnę?

jotka 20:16, 16 wrz 2012

Eluś, ładny ten wydrzyjgrosz

A ja żurawki dzielę teraz, a w zeszłym roku nawet w październiku. Wszystkie ładnie się ukorzeniły i rozrosły Ale jak zwykle decyzja należy do Ciebie
Elfik 20:22, 16 wrz 2012

Jolu - dzięki!!! Mnie wystarczy leciutko popchnąć - i już jutro lecę rozsadzić. Bo mnie aż korci!
Bogdzia 20:22, 16 wrz 2012

Świetne te rękawice. Pozdrawiam.
agniecha973 20:52, 16 wrz 2012

Elfik napisał(a)

Kupiłam też żurawkę Paris. Jest bardzo ładnie rozrośnięta w kępki, można by z niej łatwo zrobić 5... Tylko powiedzcie proszę – teraz dzielić, czy dopiero na wiosnę?

Elu, zobacz u Tomka tą żurawkę. Kwitnie już 3 miesiące bez przerwy. Jest na drugim zdj. od góry. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1628-nasz-ogrod-kasia-i-tomek-z-radkowa?page=27
kaisog1 21:58, 16 wrz 2012

Wow! Elfiku ale podziałałaś z rabatką Pieknie wygląda
EPODLAS 22:38, 16 wrz 2012

Elu, ja zaryzykowałam i podzieliłam żurawkę Marmeladę. Ziemia była wilgotna po deszczach, a ma być jeszcze ciepło. Czytałam gdzieś, że jesienne sadzenie jest lepsze od wiosennego. Ale myślę, że to wszystko zależy od pogody. Elu, zdjęcie z różową konewką jest po prostu słodkie.