Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 20:18, 16 wrz 2012

Mallwinko, Kasiu, Reni dziękuję za odwiedziny.
Borbetka 20:19, 16 wrz 2012

pagap napisał(a)
Borbetka zdjęcia piękne, ja na twoim miejscu chyba bym w ogrodzie spała już ci mówiłam, że masz śliczny ogród, ale powtórzę jeszcze raz CUDOOO, wszystko dopracowane na tip top pozdrawiam

A u Ciebie nie? Super masz i głowę pełną pomysłów. Pozdrawiam!
Borbetka 20:20, 16 wrz 2012

emka napisał(a)
Borbetka dopiero teraz przegladam Twój wątek i nie będę oryginalna- po prostu cudooo a ten trawniczek niczym perski dywan, marzenie- faktycznie RAJ

wpadaj do mnie, tu dopiero można się wyżyć, bo u Ciebie jest tip-top, miodzio

Emka, nie mogę znaleźć Twojego ogrodu.
Irenko - Ty zawsze jesteś!
Borbetka 20:22, 16 wrz 2012

malwes napisał(a)
Borbetko,
Dawno nie zaglądałam bo trochę zdrowie nie dopisuje.
Pięknie u Ciebie.
Te pięciorniki w otoczeniu Inversy wyglądają wspaniale. Wszystko mi się podoba....o więcej jesiennych zdjęć proszę.

I dobrze widzę, że miłorząb także czeka na wsadzenie?

Podglądałam Twój wątek. Mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem lepiej już. Życzę Ci go jak najwięcej.
A miłorząb czeka i nie bardzo wiem, gdzie go mam mieć. Teraz walczę z rabatą bukszpanową, ale obwódka zaczęła mi chorować brrr.
Borbetka 20:26, 16 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Mam pytanko o jałowce. Czy miewasz na nich jakieś choroby. Moje dziwnie zaczęły się skręcać i wysychać. Wiesz może co to może być?

Monia, ja jałowce powoli wywalam z ogrodu. Nie, że wszystkie, ale zgadza się to, co pisze Danusia. Szybko się starzeją, są brzydkie, atakuje je przędziorek albo jałowcowiaczek, czy inne diabelstwo, no i nie odbijają ze starego drewna. Widziałaś mój żywopłot ze Skyrocketa? Staram się go zasłonić thują Szmaragd i bluszczem. Znudził mi się ten szarawy kolor i od dołu jest rudy.
Jeśli jałowce Ci się skręcają i wysychają to może być przędziorek. Ja używam na niego preparat Magus.
Borbetka 20:31, 16 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Kulkowo:

Borbetko, czy to są tuje Danica? Czy one tak regularnie u Ciebie rosną czy je formujesz? I jakie odległości są pomiędzy nimi?

Tak, to jest Danica. Mam ją co 1,5m i w tym roku pierwszy raz cięłam. Wyszło super, jestem bardzo zadowolona i będę sadziła ich więcej jako kontynuację tej rabaty pod oknami kuchni. Nie wiem, co zrobię wiosną, bo nie dość, że posadziłam z 30 bukszpanów w tym roku, to jeszcze ta thuja będzie do cięcia. Ale z nią to jest tak, że dopiero po 5-6 latach ją trzeba ciąć.
Dbam bardzo za to zimą, żeby śnieg tych kulek nie "rozciapierzał".
Borbetka 20:34, 16 wrz 2012

majkel0326 napisał(a)
Borbetko,sto lat nie byłam w Twoim pięknym ogrodzie,więc wpadłam sprawdzić co i jak Twój trawnik na ostatnim zdjęciu wygląda imponująco! A funkie jak urosły,już kwitną,a takie małe były! Pokaż więcej jesiennych zdjęć Pozdrawiam Cię serdecznie!

Majka, nie uwierzyłabyś jak ten trawnik wygląda z bliska! Same chwasty, na szczęście nie widać tego na zdjęciu .
A funkie faktycznie urosły, ale będę je przesadzać ... taka ze mnie wariatka. Nie pasują mi zupełnie tam. Jakoś z tymi jałowcami i tak dalej. Koncepcja mi się zmieniła. Pokończę to co ma być jesienią, a resztę zostawię do wiosny, co by zimą pokoncypować o zmianach. Ja to chyba nigdy nie przestanę przestawiać .
Borbetka 20:44, 16 wrz 2012

W piątek trochę po giełdzie polatałam i mam:

Borbetka 20:48, 16 wrz 2012

Były też żurawki ... hura:

I małe zestawienie na koniec niedzieli:

emka 21:18, 17 wrz 2012

Borbetka,Ty masz danice posadzoną co 1,5m i to jest dla niej ciasno? ooo to ja chyba musze swoje przesadzić, bo u mnie sporo mniejsze odległości,a nie chcę,żeby zatraciła swój kulkowy kształt ..
ja też planuję jeszcze jej dosadzić, bo jakoś boję się bukszpanu,wydaje mi się jakiś taki szlachetny, czytaj wymagający a ja w strzyzeniu nie jestem mistrzynią ...a tak w ogóle to Ty jesteś fryzjerką??? bo podstrzyżyny pierwsza klasa