A my z Gosia poszłyśmy wąchać całkiem co innego, Gosia potwierdzi, że pachną Limelight, no i moje ziółka w koszu. Dzisiaj robiłam sesję zdjęciową z ziołami.
Aniu, mam nadzieję, że to tylko taki zmutowany owoc magnolii, ale w razie co pokażę jeszcze to zdjęcie kilku fachowcom. Dam znać jak czegoś się dowiem.
Dzisiaj wpadła Gosia z Pawłem i Kubusiem. Grześ zajął się latoroślą, a rodzice mogli nieco pokosztować nowo zlanych nalewek, oczywiście rodzice nie-kierowcy
Cudowności Danusiu, werbenkę dzięki Tobie już mam, nawet mam ta niższą z Anglii o mały włos nie wywalilam na kompostownik i w październiku przyślą Pilgrim
Aniu, cieszę się, że pokazałaś tę rabatę, bo ja też się będę na niej wzorować; powiedz, co rośnie w gazonach? i co dasz w środek!
Witaj Irenko
W gazonach jest macierzanka o białych kwiatach jestem pod wrażeniem jak sie rozrasata była taka tycia Ne wiem co masz na myśli pisząc ' co dasz w środek'?
Julka prosiła o fotki zurawki z bliska. Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować jaka to odmiana?
To 'Palace Purple' ,często robią się zielonawe, pewnie powiecie że nie mam racji, ale tak akurat z tą odmianą jest. Mam z nią różne doświadczenia. Prawdopodobnie wybarwia się tak pod wpływem nawozów. I nie chodzi tu wogóle o nawożenie tylko akurat o skład. Podejrzewam, że gdy ma więcej azotu to idzie w zielone, a jak więcej P i K to ma ten normalny bordowy kolor. Dużo też zależy od słońca, im więcej światła tym bardziej bordowa i odwrotnie.