Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:52, 09 wrz 2012

A daje sie to jakos pomnożyc???
Niestety rabatka wyszłą mimo woli zupełnnie.... wrzoski zapalnowane, a reszta upchnięta.. jak zwykle..
Ale upychane czy nie... cieszy to machanie łopatą Tak samo cieszy jak efekt końcowy.....
Wróc... to nie jest efekt końcowy...
Madzenka 23:10, 09 wrz 2012

asc napisał(a)

[q

pamiętam tamte piwonie ... niesamowite ... zakwitną już w przyszłym roku ? ...

Obstawiam, że na 99,9 % zakwitną Pomimo podziału na części......

Latarence od Rysia z Tarnowa znalazłam godne lokum....... mi się podoba

Piękny ogród japoński ci wyszedl, calkiem mimo woli
Sebek 23:12, 09 wrz 2012

asc napisał(a)
Sebek dzieki za odzew
Ogólnie to słońca jest tam duzo.... wystawa południowa i wschodnia...... najwięcej cienia tam gdzie horti ... acha, koleżanak móiła że chętnei by widziała skarpetkę wokół drzewka z berberysa admiration... co Ty na to??

Noooo dobry pomysł - brakowało tam niższego piętra.
barbara_kraj... 23:19, 09 wrz 2012

asc napisał(a)
A daje sie to jakos pomnożyc???
Niestety rabatka wyszłą mimo woli zupełnnie.... wrzoski zapalnowane, a reszta upchnięta.. jak zwykle..
Ale upychane czy nie... cieszy to machanie łopatą Tak samo cieszy jak efekt końcowy.....
Wróc... to nie jest efekt końcowy...

Metoda prób i błędów jak na razie jest nieodzowną i to nie tylko u Ciebie W końcu od czego łopata?
Nawet Danusia projekty w trakcie realizacji zmienia!
Martek 23:28, 09 wrz 2012

Aniu ja wiedziałam,że masz pachnącą jeżówkę tylko nie pamiętałam która to ponieważ wąchałam wszystkie ))))))
Oglądałam śliczne zdjęcia wczoraj brak czasu nie pozwolił mi na dłuższe wpisy.
Pośpiewałam sobie musi mi to starczyć do kolejnego razu.Tego mi było trzeba ...
Pozdrawiam serdecznie
Martek 23:31, 09 wrz 2012

Aha len,len kiedyś też chciałam mieć gdzieś za płotem dużo lnu bo kiedy wiatr nim kołysze ładne słychać dźwięki ...Ale nie miałam okazji usłyszeć
marzena 23:32, 09 wrz 2012

a mnie się ta rabata z liliowcami bardzo podoba
te róże piekne
u mnie obok domu i nie tylko tu pies też kopie... w kilku miejscach z nim wygrałam i zrobiłam rabaty, których ja broniłam... tzn poprawiałam do skutku, aż wreszcie przestał...
zastanawiam się, czy te Twoje miskanty to nie przypadkiem Malepartus ?
Mala_Mi 06:10, 10 wrz 2012

Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu... Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładne Z 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści

Madzenka 06:24, 10 wrz 2012

Wbrew zdjęciom pozdrawiam jeszcze letnie, dzisiaj będzie gorąco
mira 08:02, 10 wrz 2012

asc napisał(a)
Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu... Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładne Z 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści

no jesień - ale to spory c,zas , a zima jest ok kiedys trzeba odpoczć od zielonego no i swięta i narty i czas oczekiwania zielonego jest ok.
szybki sposób na liście coooodziennie

Ania zrób proszę zdjęcie tmu rozchodnikowi po lewej ten jasny - bo to ten co mi się podoba a Tobie chyba nie - u mnie rzeczywiście jakiś marny a u Ciebie całkiem, całkiem jak wszystko