Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

agniecha973 22:59, 08 wrz 2012

Ja też dziękuję za prezenty nasionkowe i sadzonkowe. A pudełeczko na nasiona misternie ozdobione. Jutro zrobię zdjęcia, musicie to zobaczyć. Pozdrawiam.
grembosia 23:01, 08 wrz 2012

Rabata, cudo...
alinak 23:23, 08 wrz 2012

byłam , poznałam cudowna kobietę i myślę że Elfik pasuje jak ulał do twojego pięknego ogrodu i do ciebie -wspaniała kobieto ...pozdrawiam
Milka 23:37, 08 wrz 2012

Elfik napisał(a)

Ale miałaś spotkanie, z ciebie prawdziwy Elfik i Bożenka tak pieknie napisała o twoim ogrodzie i o tobie

farciara jesteś

Ha! Zapytam, tak jak Ty mnie: Miluśka, gdzie Ty, że Cię nie było???? Miałam sprawdzić Twoje łapki...
Farciara jestem, powiadasz? Teraz widzę, że fakt

no tak wyszło łapki zastopowały, póki co

a wiesz moja cleome i ośmiał cudnie kwitną
Mala_Mi 18:08, 09 wrz 2012

alinak napisał(a)
byłam , poznałam cudowna kobietę i myślę że Elfik pasuje jak ulał do twojego pięknego ogrodu i do ciebie -wspaniała kobieto ...pozdrawiam

Alinko....podpisuję się pod Twoimi słowami..... i miło było pooglądać sympatyczne twarze na spotkaniu... taka namiastka jakby się samemu było
Elfik 22:32, 09 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Elu widziałam co napisałaś juz dośc dawno ale do teraz nie wiem jak to obrócic w żart bo mnie całkiem ,,zatkało".

Bożenko, tym razem, to ja wcale nie na żarty napisałam, i tak jak Basia mówi, a Ania się pod tym podpisuje: każde słowo, to najprawdziwsza prawda! I Ty się weź i jak najszybciej „odetkaj”, bo my chcemy następne anioły i następne bajki! Ściskam Cię ostrożnie, żeby Cię nie udusić...
Elfik 22:42, 09 wrz 2012

Elu – mamy tu różne ksywki, ale po spotkaniu, M próbował kojarzyć sobie osoby, więc mu je opisywałam... A na zdjęciach - jasna główka, biała postać - wyszło na to, że dla nas jesteś Najjaśniejsza!!! Zdaje się, że nasi M upodobali sobie to samo... Piwniczkę...

Bogda – wcale mi nie zawracasz tego instrumentu, aż uwierzyć nie mogę, że Ci tak moje rabatki przypadły do gustu... Bo inni mają jeszcze piękniejsze, choćby u Gabrieli widziałaś? Obiecuję Ci, że zrobię rozpiskę, co jest i gdzie, tylko błagam, daj mi kapkę czasu, bo ja nie jestem biegła w komputerze i muszę pokombinować, jak to zrobić. I pewnie będę cały wieczór robić to, co inni w 5 min.
No i widzisz, ile tracisz, że nie byłaś na zjeździe... Szyfru nie rozumiesz... Też byś nasionka dostała – ośmiał i cleome, ale nie płacz – wysłać Ci mogę...

Bea-tko – byłaś jedną z pierwszych na Forum, która mi przyjaźnie „pomachała”... Odmachuję z wielką przyjemnością – już wiem, komu macham...

Agniecha – pana Hudsona Valleya pokochasz, zobaczysz...

Grembosiu – Twoje też!

Alinko – a czymże ja Ci tak przy(pod)padłam, wulkanie radości i entuzjazmu ??? Bo z avatarka widzę, że kochasz cały świat! Aż się spłoniłam, jak moja Vanilka - cała w buraczkowych pąsach... Niedługo zbrązowieje i ją znielubię... Nie znielub Ty mnie

Miluśka – same dobre wieści! Cieszę się!

Ania – ułatwię Ci podpisywanie się...

No i wiesz... niestety, nie da się być wszędzie... Ty też jesteś dla mnie za daleko... Choć ...tof... (szyfr...)
Elfik 22:45, 09 wrz 2012

Ja Wszystkich odwiedzających mnie przepraszam, że nieraz reaguję z dużą zwłoką, ale... moje oczy to się tylko do baletu nadają... A przeszczepów nie ma...
Melduję, że dziś znalazłam następną nornicę nieopodal tej, którą pokazywałam – czyli Normix działa. Ale w rejonie zakola rabaty – poziom ziemi podniósł mi się o jakieś 10 cm! Przesadzone liliowce podkopane, świeżo posadzone lilie Józefki w powietrzu... Wszystko pięściami wpychałam z powrotem do ziemi... A tam właśnie chciałam dziś nabyte czosnki posadzić!!! Przecież to chamstwo je zeżre!!! ... No nie wiem... żrą czosnki, czy nie żrą?
Mala_Mi 22:48, 09 wrz 2012

Twoja Vanilka już taka czerwona????
Elfik czosnków te futrzaki nie lubią..sadz ile wlezie.. to je ostrasza.... przynajmniej teoretycznie.... moja mma walcząc z moimi nornicami sadziłą zwykły czosnek w kilogramach....... czosnek pieknie wyrośnięty miałam na całej działce... tak jak i nornice

A cleome.... dawali... a mnie tam nie było Cudne jest....... Cholerka ogród za mały..... stanowczo za mały......
Sebek 23:29, 09 wrz 2012

Elfik napisał(a)
Sebciu, mnie też było miło Cię poznać, choć do dziś nie rozumiem, jak do tego nie doszło 2 lata temu... A jakie nasionka wziąłeś? Bo duże, to OŚMIAŁ, a malutkie, to CLEOME. Zobacz na str 135, jak wyglądają. Napisałam, że to będzie mój priorytetowy zestaw kolorów: różowe cleome i niebieski ośmiał.

Ośmiała wziąłem