Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:15, 09 wrz 2012

Dam im szansę, niech podrosną, może za rok podzielę to dosadzę w lewo
pozdrawiam!!
Juzia 10:26, 09 wrz 2012

Ja byłam brutalna
Milka 10:28, 09 wrz 2012

Karola, widzę, że powstaje ogród preriowy, mnóstwo traw
ell 11:45, 09 wrz 2012

Karola nie ogarniam tego Twojego ogródka. Masz chyba jeszcze sporo miejsca, bo ciągle widzę gigantyczne zakupy. Dobrze, że Twój M. miał chwilę i pomógł Ci z tą włókniną. Rośliny odżyją. teraz tylko czekać na deszcz, którego ciągle brak w tym roku.
Na wiosnę będzie fajnie trawkowo - niech Ci hakone rośnie jak najszybciej.
popcorn 11:56, 09 wrz 2012

Preriowy? Niech będzie Już nie mam gdzie sadzić, więc tam gdzie ewentualnie mogło zostać jak jest - choćby pod tą brzoskwinią - dosadzam Generalnie jest tam 11 płożących jałowców odm. Wiltonii, które mam nadzieję nie zjedzą nowych trawek. Najwyżej będę ten dywanik przycinać, tak żeby trawy miały szansę wyrosnąć
Elu ja już wcale nie mam miejsca Ale jak wyżej pisałam, wciskam tam gdzie jeszcze da się coś wcisnąć Reszta włókniny dalej na miejscu, pewnie zostanie do wiosny... zobaczymy Chociaż część spróbuję zdjąć, bo miskanty jeszcze do posadzenia, a z racji ich rozmiarów właśnie z tyłu tej rabaty się nadają - po lewej stronie brzoskwini, obok bukszpanowego stożka
Mogłoby popadać, to prawda, bo sucho strasznie, chociaż cośtam kropiło poprzedniej nocy i 2 dni temu...

Byliśmy w lesie poszwendać się, grzybów jak na lekarstwo - kilka kurek i to wszystko. Za sucho!

Miłego dnia!!
popcorn 20:01, 09 wrz 2012

Podlałam dzisiaj ogródek, bo sucho jak pieprz. Zrobiłam nowe kółka w darni wokół naszych 4 drzewek owocowych. Podzieliłam zielone babcine funkie i zrobiłam drzewkom skarpetki Trzem, czwartemu nie zdążyłam. Tym sposobem mam miejsce po funkiach na rabacie od wschodniej strony domu, muszę coś tam posadzić - i najchętniej nic nowego, bo już się nie mieszczę z roślinami, a one ciągle rosną

Wyjęłam 3 z 6 pergoli pod fasolę, z wyschniętą fasolą, zrywałam z Młodą uschnięte pędy, pergole na zimę będą w garażu. Pozostałe 3 jeszcze w warzywniku, bo fasola jeszcze rośnie.
Zrobiłam porządek z cebulami ubiegłorocznych tulipanów - obrałam je ze starych łusek, pozbyłam się uschniętych łodyg z którymi do tej pory leżały w kotłowni. Mam mnóstwo mini cebuleczek, myślę że mało kwiatów będzie wiosną Nie wiem dlaczego, ale duże cebule zamieniły się w zbiór 4-6 cebulek, z których jedna jest ciut większa, a reszta przybyszowych to maleństwa... i te maleństwa nie wydadzą kwiatu, nie ma szans... co z nimi zrobić? Jak je posadzę to podrosną?
Posadziłam też z pomocą nowej sadzarki do cebul czosnki olbrzymie - ok. 15 szt, na rabatę między mozgą. Jak zakwitną w przyszłym roku będzie cudnie! Miałam sadzić w koszyczkach, ale na pewno mi ich zabraknie, a czosnku nornice nie ruszają, więc niech będzie. Zresztą tamtej rabaty nie zamierzam przekopywać (chyba
I po weekendzie...
Bogdzia 20:09, 09 wrz 2012

Ale u Ciebie pracowicie Karolinko. Pozdrawiam serdecznie.
Przetacznik 20:45, 09 wrz 2012

super dużo czosnków, ja też posadziłam dziś blue magic : ) będzie cudnie i u Ciebie i u mnie
popcorn 21:30, 09 wrz 2012

Bożenko - lubię się zmęczyć w ogródku, stres całego tygodnia mi mija
Weroniko - Blue Magic to chyba nazwa firmy? Mama dzwoniła że kupiła mi czosnki blue magic, ale to SPHEAROCEPHALON - przynajmniej mój Jeszcze mam całe pudło do posadzenia, sporo wynalazków i trochę dużych białych kul

pozdrawiam!!
bacowa 06:45, 10 wrz 2012

Ostnice w starym miejscu hakone:

bardzo podobają mi się ostnice , szkoda że ich nie ma u nas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies