Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród pod lasem 15:19, 25 paź 2016

Do góry
Ja też mam zamiar ogolić trochę moje brzozy ale się boję . Rozumiem Cię doskonale .
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:43, 25 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witaj Przychodzę od Karolki z Maluśkiewicza. Do dzisiaj rana też myślałam, że nie ma dla mnie i do mojego ogrodu drzew. Zobaczyłam u Reni graby fastigiata i bardzo mi się spodobał ich kolumnowy pokrój. Jeszcze brzozy chodzą mi po głowie.
Ciekawa jestem co Ty wybierzesz. Będę zaglądała

Witajja mam problem tego rodzaju ,ze podobają mi sie wszystkie kolumnowe,ale miejsca dla nich zbyt mało
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:35, 25 paź 2016

Do góry
Witaj Przychodzę od Karolki z Maluśkiewicza. Do dzisiaj rana też myślałam, że nie ma dla mnie i do mojego ogrodu drzew. Zobaczyłam u Reni graby fastigiata i bardzo mi się spodobał ich kolumnowy pokrój. Jeszcze brzozy chodzą mi po głowie.
Ciekawa jestem co Ty wybierzesz. Będę zaglądała
Moja "przyziemna" :) pasja 13:15, 25 paź 2016

Do góry
Fajny ten berberys
Co ile posadziłaś umbry i brzozy? Bo chyba tam 3m nie ma między nimi?
W Kruklandii 12:59, 25 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
U mnie też już był przymrozek, nie pamiętam dokładnie kiedy. Dachy i trawa oszroniona.

Brzozy faktycznie wystrzeliły mocno, wielkie już są i rabata piękna .

A zakupów zazdroszczę, bo mój sezon prawie zmarnowany był .

U mnie też ten sezon jakiś dupowaty był. Mało co zrobiłam w ogrodzie i mało się nim nacieszyłam.
Pierwsze podejście do planowania, drugie do realizacji:) 11:11, 25 paź 2016

Do góry
Dobrze Ci Natalka pisze. Zrób porządny plan działki- w skali. Nanieś brzozy, serby, graby. Koniecznie nanieś wymiary i kierunki i określ co chcesz mieć- jaki styl ogrodu. Na czym Ci zależy, co chcesz zasłonić.
I nic już nie przesadzaj!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:59, 25 paź 2016

Do góry
Gosia mam dwa rodzaje drzew, które mi się podobają i może posadzę wiesz gdzie. Zastanawiam się czy brzozy czy graby fastigiata. Zima na przemyślenia
Z Pszenicznej ... 08:56, 25 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Kolory w słońcu u ciebie też od razu ładniejsze. Brzóz zazdroszczę chociaż to śmieciuchy są ale cudne.
Pigwówka równie smaczna jak herbatka z pigwą. Skoro masz dużo owoców to wystarczy ma jedno i drugie. A na jaki kolor kwitnie ci ten twój pigwowiec?

Małgoś, brzozy już się pięknie przebarwiają, wyrosły tak, że stają się ażurowe i widać przez nie zarysy starszego, dębowego lasu. Za 2-3 lata będzie widać go wyraźnie, jest piękny bo rdzawo-czerwony
A liście? no cóż na trawniku mają swój urok, jak przyjdzie czas to je zgrabię lub zbiorę kosiarką. Na rabacie niech będzie ich jak najwięcej bo tworzą dobrą ściółkę. Z reszty liści zamierzam w tym roku zrobić ziemię liściową, to będzie taki mój eksperyment
A herbatka z pigwowcem pyszna, nalewka tak samo dobra, stoi u mnie, czas ją na zimę przynieść do domu
Pigwowiec kwitnie tak

Nasz przydomowy ogródek 08:33, 25 paź 2016

Do góry
U mnie pogoda też ołowiana. Słońca brak a niektóre brzozy zgubiły już prawie połowę liści i nie poczekały na piękną złotą polską jesień.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

dziękuję Małgosiu kochana ... to co może brzozową pokażę?

Brzozowa tl ta po prawo od wjazdu przez bramę?
A zmieniłaś tam nasadzenia tak jak planowałaś kiedy byłam u ciebie w sierpniu?
Pokazuj, ponazuj trawy i tam na pewno podrosły, brzozy się przebarwiają, jest na pewno ślicznie
Od początku 20:09, 24 paź 2016

Do góry
Takie jesienne ujęcia to ja mogę oglądać na okrągło. Świetny miałaś pomysł z tym ceglanym murkiem. Widok pnia brzozy tuż za oknem bezcenny.
Kiedy widzę w ogrodach duże drzewa, podwójnie odczuwam ich brak u siebie.
Piękne, klimatyczne miejsce masz.
W Kruklandii 17:58, 24 paź 2016

Do góry
U mnie też już był przymrozek, nie pamiętam dokładnie kiedy. Dachy i trawa oszroniona.

Brzozy faktycznie wystrzeliły mocno, wielkie już są i rabata piękna .

A zakupów zazdroszczę, bo mój sezon prawie zmarnowany był .
Z Pszenicznej ... 17:44, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no kochana Twoja bylinówka w jesiennej szacie robi klimat ehh...miodzio!
kiedy się do Karoli wybierasz?

Aniu umówiłam się na jutro, ale ta pogoda jest obezwładniająca. Nic zaplanować nie można.
A kolory piękne, zwłaszcza całej bylinówki bo rdest i kłosowiec jeszcze kwitnie, a brzozy zaczynają się już przebarwiać na żółto...
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 15:21, 24 paź 2016

Do góry
A tak myślałam ostatnio gdzie ja Cię zgubiłam kochana ? Ale już mam odnalazłam i oznaczyłam już mi nie zginiesz. Piękna ta jesień u Ciebie Brzozy bardzo szkoda Moje nowo wsadzone na wiosnę też chorowały straciły trochę liście ale mam nadzieję że odbiją ładnie po zimie. A i złote dynie to dopiero jest szał. Mus dynie posadzić za rok w warzywniaku
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:39, 24 paź 2016

Do góry
Ale cudnie Red Baron płonie! Ślicznie ta rabata wygląda .

U mnie jesienne przebarwienia odwrotne, Umbry zieloniutkie, a brzozy już prawie bez liście...

Uwielbiam tu wpadać .
Na zielonej... trawce :) 21:16, 23 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A do czego prowadzi żwirek między kulami?

hmmm... na razie do pasa tui i jednej dużej brzozy zwykłej ale stanie tam kiedyś "coś" (hamak, ławka)co się fajnie wpasuje w to miejsce cały czas szukam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:40, 23 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie ani graby,ani brzozy nawet. Te kopane sadzone wiosną,ani grujeczniki ani hortki nic poza tulipanowcem no i SS nie mówi o jesieni...ale może dobrze.jeszcze się nią zmecze.

Wszystko przed Tobą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:33, 23 paź 2016

Do góry
U mnie ani graby,ani brzozy nawet. Te kopane sadzone wiosną,ani grujeczniki ani hortki nic poza tulipanowcem no i SS nie mówi o jesieni...ale może dobrze.jeszcze się nią zmecze.
Typografia ogrodu 20:16, 23 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Będzie Pani zadowolona

Kamień widziałam i tak sie zastanawiam...dużo masz jeszcze do zrobienia w tym roku?

Trzy brzozy do posadzenia i 20 kilka kraweznikow...ale chciałabym coś jeszcze bo z zimą pogodzić się nie mogę choć chwilami lubię juz posiedzieć w domu.
Ogród pod lasem 19:39, 23 paź 2016

Do góry
Iza, widzę na twoich zdjęciach wielkie brzozy...dopiero teraz wpadlam na to żeby spytać jak wysoko masz podciete gałęzie? Są piekne, i te klony pod nimi...zrobilabys mi fotkę twoich brzoz? Please....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies