Ana spóźnione ale serdeczne życzenia składam.
Dawno nie byłam i zajrzałam, a dziś sobie o Tobie pomyślałam oglądając nową Werandę. To wszystko przez ten cudny taras podobny nieco do Twojego.
Zimowity i róże piękne... ale ja się piszę na kawałek serniczka Taki maiupeńki..... ależ mi smaka narobiłas...... lecę na śniadanie....
Jesień idzie... nie ma na to rady.....
Cały dzień padało u nas, a ja sobie przez okienko spoglądałam na moje zalążki ogrodu.
I właśnie zdałam sobie sprawę, że w zeszłym roku miałam z salonu widoki na płot,
a w tym już na roślinki zielone
I na brzózki moje wymarzone
dziś był dzień prawdziwego relaksu cieszyłam oczy kwitnącym ogrodem i wnukami, a na koniec dnia pięknym zachodem słonka
Aniu powyciągałam to co mnie zauroczyło. Jak się uda to w sobotę też rozpalę ognicho.
Chyba zrobię jakąś nalewkę.
Elu jest mi bardzo miło, ze spędziłaś w moim ogrodzie tyle czasu ,a nalewkę zrób koniecznie zima długa i rozmowy przy kopie z kieliszeczkiem aromatycznej nalewki będą przyjemniejsze, bo z zapachem i wspomnieniem lata i jesieni...
Aaaaaale zdjęcia - bosko! Nic tylko jeżdżę do góry do dołu i z powrotem
Ale najbardziej zachwyciły mnie te pełne kosmosy - poproszę je na następnej sesji z bliska
Proszę specjalnie dla Ciebie.
Miały być też białe, ale nie wszystko wysiałam i widocznie nie trafiło się nasionko.
To dziś moj trzeci wpis w tym wątku, a jestem tu pierwszy raz, ale nie mogę się opanować. Jestem oczarowana Twoimi roąlinmi i tym jak je pokazujesz.
Takich kosmosów jeszcze nie widziałam, pełnych, prześliczne.
Deszcz u mnie cały dzień padał, poszłam po zakupy i po drodze był ogrodniczy i znowu coś tam kupiłam no i cebulki tulipanów i narcyzów a nad morzem przyszła kolejna paczka z cebulami kwiatowymi, 14 pozycji z dzisiejszych cebulek najbardziej cieszy mnie Narcyz pełny 'Albus Plenus Odoratus' jeszcze dokupiłam trochę tulipana Angelika i czosnek karatawski, bo tu nie miałam
Szalenie podobają mi się takie graby, tylko nie wiem jak je wyprowadzić, co to za odmiana i czy w ogóle będę je w stanie w takiej formie utrzymać. W końcu na zdjęciu wyglądają na bardzo wysokie a trzeba jakoś po ludzku je przycinać.
Macie jakiś inny pomysł?
Myślałam, że to buki czerwonolistne? Takie rozwiązanie także baardzo mi się podoba, szkoda że na efekt trzeba by długo czekać.