Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 10:56, 22 lip 2012

Do góry
I kolorowe jeżówki jeszcze raz... za rok będzei fajnie.. to ich pierwszy sezon..sadzone jesienią...

I jeżówki z trawkami.. widok fajny..tylko M twierdzi, zę rosnaw złym miejscu bo zasłaniają widok dalej.... ale c otam..tak posadzone jest u mnie 80% roślin..bez sensu.... pomalutku będę porządkować.... robota na kolejne 5 lat..
Ogrodnik mimo woli 10:55, 22 lip 2012

Do góry
I hosty....... moje ulubione...

I FULL OGRODOWISKOWY DUCH... bukszpany moje od dawna..ale przycięte i podsadzone trzmieliną.. to wpływ ogrodowiska i pod jego wpływem >>>.. i jest fajnie

Ogrodnik mimo woli 10:53, 22 lip 2012

Do góry
I dalsza część moeje pasji foto o niedzielnym poranku....

Dalie.. kojarzą mi sie z jesienią..... z tej jestem dumna, bo przetrzymałam przez zime... sukces ogrodowy...a piwniczki nie posiadam..

A to zapomniałam jak sie zwie..... ale łądne.. i zimuje..ale tylko w tym miejscu.. w innych powymarzały...
Ogrodnik mimo woli 10:50, 22 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu podpatruję twoje przepiękne lilie cudowny niedzielny poranek w ogrodzie pozdrawiam

Podpatruj Aniu...... nacykałąm trochę to wstawiam... a potem powrót do obowiazków..grrr

Zmasakrowana wichurą Anabell ..... broni sieresztą kwiatów.... dzielna..

Great Star moja ulubiona...

A to tegoroczna limka... jeszcze malutka, ale juzpoakzuje co potrafi.... chyba tez doąłczy do ulubionych....

Inne poczekaja na swój czas prezentacji.. .....
Ogrodnik mimo woli 10:47, 22 lip 2012

Do góry
Te też były.... wiec w nowej odsłonie..

A to letni, kwitnący duet...magnolia Susan i hortensja ogrodowa

A to druga ogrodowa postraszona wyrzuceniem... zakwitła
Nasz przydomowy ogródek 10:45, 22 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Opryskaj jeszcze za tydzień..... z moich obserwacji na choroby grzybowe najbardziej uniwersalny jest topsin.. podlewam i pryskam...
Wykopałąm moje ogrodowe hornensje z myślao wyrzuceniu... serce się jednak pokrajało..przesadziąłm w nowe miesce.. i dwie kwitną...... Ale dalej twierdzę, że do ogrodu hortensje tylko drzewiaste i bukietowe

Ja nie wiem od czego to zależy, ale przemarzły w śnieżną niezbyt mroźną zimę, a po tegorocznej bezśnieżnej z mrozami ok. -30 kwitną jak szalone.[img]http://[/img]

Ogrodnik mimo woli 10:44, 22 lip 2012

Do góry
A tych nie pokazywałam...

Rexona

Stargazer

I dwie tygrysie.... tygrysich mam kilka rodzajów, ale wetknięte pomiedzy inne rośłiny wysokie gubią się w buszu...

Ogrodnik mimo woli 10:40, 22 lip 2012

Do góry
cd liliowa
Te poakzywałam...ale to jest ładne..i lilia i zestawienie, wiec powtórzę..

Ogrodnik mimo woli 10:38, 22 lip 2012

Do góry
I kolejne lilie... przynudzę trochę..

Oreintpet Jameson pachnąca

Orientpet Scheharazade

A tu nie pamiętam gdzie zapisałam nazwy..

Ta jest wg mnie śliczna

Ogrodnik mimo woli 10:24, 22 lip 2012

Do góry
Witamy przy niedzieli..chłopak po lekach trochę lepszy... i poszliśmy na obchód ogrodu....

Wnioski są straszne... zaniedany jak ta la la.. ale poszczególne pojedyńcze okazy rosną i prezentowały sie do foto....

I nasze dziszejsze obserwacje (te pozytywne)...negatywnych nie pokazujemy.... ogólnie kwiaty w w tym roku rozpoczęły kwitnięcie dużo szybciej niz rok temu....
Rozkwitły różowe..co to miały być Netys coś tam... a są jakie są..bardzo wysokie, zdrowe i mocno pachną....
Z bliska

Z trochę dalej.. z liliowcami od mojej mamy.. i zestaw różowo-żółty... jakoś mi nie leży ten duet.... ale muszę sięprzyzwyczaić..zmieniac już nie będę..

I w widoku ogólnym... w realu najpeiej sięprezentuje, a na foto... najgorzej...
Blaski i cienie nowego życia 10:23, 22 lip 2012

Do góry
Tak miałoby to wyglądać, z tymi cyprysikami Ch. pisifera Filifera Aurea Nana wspaniały pomysł!!!! Już się zakochałam.

A tak wogóle to TY nocami pracujesz, a ja przeczytałam następnych 100 stron Twojego wątku. I od 200 strony robię notatki. To dla mnie- z ogrodem nigdy nie miałam nic wspólnego- jak ENCYKLOPEDIA.
Pozdrawiam.
Rajski ogród Ani 10:16, 22 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Aniu ,a gdzie Twoje fotki ze spotkania?? czaisz się ?
Celinko są fotki dwie strony wcześniej, jest ich kilka, Małgosia u siebie ma więcej

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:54, 22 lip 2012

Do góry

Dolina Tęczy 09:49, 22 lip 2012

Do góry
Ciiiiiiiii wena chyba wraca...ogrodowa

Wczoraj uświadomiłam sobie, że lubię późne lato, kocham hortensje, zapach floksów, kwiaty liliowców i oleandra, czekam na marcinki, na wrzosy nawet już !

Pogoda nam wczoraj sprzyjała, więc Mąż skosił trawnik a ja zajęłam się chwastami (po 2 albo i 3 mokrych tygodniach nietknięciapalcem w ogrodzie to możecie sobie wyobrazić!) i strzyżeniem Przycięłam wierzby i bukszpany, dziś ciachnę jeszcze młode tawułki no i dalszy ciąg odchwaszczania

Wieczorem już złapałam aparat i uchwyciłam trochę kwiatowego piękna.

Największe moje szczęście w tym roku - debiutujące limelighty !
Zapowiedź kwitnienia

Dla odmiany czas na zmiany... 09:49, 22 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)

dobrej nocy

super to złapałaś-jakie kolorki

tak Dianko, kolorki niesamowite, a wszystko przez naturę malowane, super

buziaczki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:44, 22 lip 2012

Do góry

Wichrowe wzgórze 09:44, 22 lip 2012

Do góry
Dzisiaj wczesnym rankiem poszłam na spacer po ogrodzie - jak zwykle w nocnych ciuszkach, bo kto mnie tam widzi w tych polach A tu niespodzianka - w ogodzie podglądacze! Nie dość, że bażancia rodzina z małymi (śliczniusie), to jeszcze inny jegomość. Wróciłam do domu po aparat, żeby go uwiecznić. Bażanty uciekły szybciutko, ale szanowny Pan udawał ukrytego za cisowym żywopłotem:

Zauważony zaczął przechadzać się dostojnym krokiem po ogrodzie obserwując mnie bacznie.

Chyba niezbyt mu się to fotografowanie spodobało, bo (wciąż spokojnym i dostojnym krokiem) odszedł na tył ogrodu. Nie chcąc go straszyć odeszłam i ja. U nas dość niebezpieczne ogrodzenie z gałęzi i nie chciałabym, żeby zrobił sobie krzywdę uciekając w popłochu.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:30, 22 lip 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:19, 22 lip 2012

Do góry
Uwielbiam takie spotkania,mozna dowiedzieć sie wielu nowych rzeczy o roslinach,ai te chwile spedzone razem są bezcenne,odskocznia od problemów dnia codziennego,chociaż na chwilę człowiek wyjdzie z tego zaprogramowanego kieratu.

Cały rok w ogrodzie 09:02, 22 lip 2012

Do góry
Kupiłam ostatnio dwa clematisy, obydwa zakwitły po posadzeniu, wcale sie tego nie spodziewałam.

Gold Stolwijk ma niebieskie kwiaty i zółte liście, zestaw kolorystyczny jaki lubię

Frankie kupiony u Finki też ma niebieskie kwiaty

Kwitnie Paul Farges, który miał się wspiąć na świerk, ale rośnie sobie jak chce

Obiecane żyjątka, to narazie....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies