Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 13:21, 21 lip 2012

Do góry

i anioł stróż

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:20, 21 lip 2012

Do góry
Andziu,ja dzisiaj rano znowu postawiłam na swoje miejsce donicz,ale na jak długo tego nie wiem.Zaraz jadę na spotkanie z Epodlas i Antre,tylko,żebym nie zapomniała zdjęć trochę zrobić.

Aniu,tych nieporządnych miejsc staram się nie pokazywac,chociaż nie zawsze jest to uniknione,bo wleci w obiektyw a to szczotka,a to jakieś wiadro czy buciory na tarasie.
Jeżeli chodzi o psy to jak wygram w totolotka to pierwsze zakładam schronisko,bo kocham wszystkie psy,a niestety nie mogę wszystkim pomóc.

Eli,witam cię,chyba pierwszy raz?Winobluszcz wspina sie po takiej niby pergoli robionej przez M.Nie wiem ile ona wytrzyma,bo to pierwsza jego robota jeszcze na odczepnego,żebym nie marudziła,wbite jest to bez zadnego wzmocnienia w ziemię,więc tylko patrzeć jak zmurszeje i trzeba będzie kombinować znowu.

Agnieszko,kanciki robie specjalna lopatą i to teraz sama przyjemność.

Wrzos,nie wiem jak masz na imię.Wątek możesz założyc,każdy na pewno chętnie ci doradzi i będzie ci łatwiej,mniej błędów popełnisz.Ja wynika z niku,nie jestem młoda,wiedziałam,że są gożdziki,tulipany,frezje,gerbery,ale w kwiaciarni.Na ogrodnictwie nie znałam się zupełnie,a wszystko,co mam w moim ogrodzie jest zrobione przeze mnie,łącznie z sianiem trawy,udeptywaniem nogami,noszeniem kamieni itd itp.U mnie nikogo więcej ogród nie interesuje,więc myslę,że dasz radę.Wszystkich roslin też nie sposób jest kupić,są spotkania forumowe,na których każdy przywozi swoje nadwyżki,dzięki czemu połowa ogrodu z takich darów pochodzi.Nie zastanawiaj się i zakładaj wątek.

Ogród Danuszy - odsłona 2 13:20, 21 lip 2012

Do góry
lilie pachnące na okolice

Ogród Danuszy - odsłona 2 13:18, 21 lip 2012

Do góry
dziękuję Wam kochani miło jak ktoś serdecznie mysli,zycie toczy sie dalej myślami jestem we wspomnieniach,tyle po nas zostaje... zajęcia nie daja mi juz tyle czasu by wam poświęcić dlatego jak jestem szybko wpadnę do paru osób pozdrowić i tyle.Najważniejsza pamięć pozdrawiam odwiedzających

migawki z ogrodu
chopin jak wszystkie róze od deszczu zmarnowane

juki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:12, 21 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A tutaj ogrodowe

I na tym koniec

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.... ta hortensja też mnie zachwyciła... znasz może jej nazwę?
Ogrodnik mimo woli 13:11, 21 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

ładne obrazki podeszczowe... u mnie też popadało w nocy i jestem zadowolona z tego faktu...

Ania, no, nie wiem co powiedzieć/napisać abyś się lepiej poczuła ... ale myślę, że dobrze sama wiesz... pewnie cieszysz sie każdą chwilą kontaktu ze swoim ulubieńcem

pozdrawiam serdecznie, miłego dnia

wiem, rozumiem.. pupil leży na polu... drzwi otwarte..a mi zimno..wczoraj 26, a dziś 16 stopni.. nawet skarpetki ciepłe wydarłam z szafki.... a koledze w futrze wreszcie dobrze

Aniu -Buziole
Wg mnie Staruszkowi jest dobrze
Ogród z Czerwonym mostkiem 13:10, 21 lip 2012

Do góry

To już wszystkie zdjęcia, mi się wydaję że wszystko się mocno rozrosło i potrzebuje trochę przycięcia lub przesadzenie, ale na to jeszcze przyjdzie czas.

Mam też wiele miejsc, które mi się nie podobają i widzę tam jeszcze inne rośliny, jednak teraz zakupy ogrodowe poszły w odstawkę
Następne zdjęcia zrobię jak tylko wyjdzie słoneczko, bo teraz się schowało na dłużej.
Ogród z Czerwonym mostkiem 13:06, 21 lip 2012

Do góry

Ogród z Czerwonym mostkiem 13:05, 21 lip 2012

Do góry
Mosteczek z trawą red baron

Ogród z Czerwonym mostkiem 13:03, 21 lip 2012

Do góry
Lilunia wyleguje się na słoneczku

Miało być inaczej 13:01, 21 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Widzę firletkę Agnieszko ja mam już trzy u siebie kwiecistą, chalcedońska i smółkę. Czy masz różyczkę the fairy, poszukuję badylka. teraz ukorzeniam róże zobaczymy jak mi pójdzie dostałem od Bogdzi badylki
Flammentanz. Jaką masz ziemię u siebie?

Ja mam tą firletkę ... najbardziej ją lubię i jeszcze chalcedońską, nie mam smółki, kiedyś posadziłam, ale mi zginęła. Z parkowych mam dwie różowe, ale nazwy nie znam to chyba nie jest the fairy. A jak ukorzeniasz róże? bezpośrednio "badylek" do ziemi, czy szczepisz na jakąś podkładkę? Ziemię mam gliniastą, to chyba tak jak u Ciebie.

Moje różowe, parkowe jakie posiadam

Ogród z Czerwonym mostkiem 13:01, 21 lip 2012

Do góry
Trawy szaleją, pogoda im sprzyja są dużo większe niż w zeszłym roku o tej porze

Rabatka w cieniu pod brzozą

Ogród z Czerwonym mostkiem 12:59, 21 lip 2012

Do góry
Kwitną liliowce

Jeżówki

Widoczki

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:57, 21 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Witaj Małgosiu!
Z dużą dozą empatii przeczytałam Twój wątek, bo zobaczyłam cząstkę siebie tylko ja jestem na wcześniejszym etapie zagospodarowywania.
Sama wybudowałam dom, wykończyłam, a teraz czas na ogród.Wątku nie zakładam, bo wszędzie mam chwasty (kto to bedzie oglądał?) i dzisiaj jeszcze nie wiem czy uda mi się stworzyć ogród i kiedy. Nie umiem pracować w ogrodzie. Wczoraj wsadziłam swoje pierwsze drzewa 3 jałowce i chyba niezbyt dobrze. Na zatrudnienie firmy ogrodniczej mnie nie stać. Po budowie i wyposażaniu pusto w portfelu

Ale mam do Ciebie pytanie, Małgosiu - co to jest na fotografii powyżej? - taka śliczna choinka.
Ogródek Anity 12:46, 21 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Zamieszczam zdjęcia nieszczęsnego oczka- pomóżcie!!! Jestem skłonna usunąć z niego wszystkie rośliny i zrobić je od początku!!!
Oto widok z tarasu

a to z okna w salonie

i jeszcze panoramicznie

a może pokombinować coś z kamieniem i wodą???

Mnie się podoba, jak się rozrosną rosliny to wszystko nabierze charakteru
Mój ogród 12:32, 21 lip 2012

Do góry
Na stóweczkę

Marzy mi się Siedlisko.... 12:31, 21 lip 2012

Do góry
I jeszcze jedna rabata, najpiękniejsza jesienią, kiedy dzikie wino przebarwia się na czerwono.W tym roku zarosło już cały płot więc będzie czerwona ściana
Maj 2009

Wrzesień 2010

Wrzesień 2011

Lipiec 2012
Ogrodnik mimo woli 12:26, 21 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
ładne obrazki podeszczowe... u mnie też popadało w nocy i jestem zadowolona z tego faktu...

Ania, no, nie wiem co powiedzieć/napisać abyś się lepiej poczuła ... ale myślę, że dobrze sama wiesz... pewnie cieszysz sie każdą chwilą kontaktu ze swoim ulubieńcem

pozdrawiam serdecznie, miłego dnia

wiem, rozumiem.. pupil leży na polu... drzwi otwarte..a mi zimno..wczoraj 26, a dziś 16 stopni.. nawet skarpetki ciepłe wydarłam z szafki.... a koledze w futrze wreszcie dobrze
Miało być inaczej 12:16, 21 lip 2012

Do góry

Marzy mi się Siedlisko.... 12:01, 21 lip 2012

Do góry
A tu moje jedyne zacienione miejsce wypoczynku, zbawienne przy upałach, zanim jakieś drzewa urosną, zbudowane w pocie czoła ( bo w 30st upale) przez mojego M z kolegą
2010 - hebe przy wejściu, niestety wymarzło

2011 - dalie przy wejściu, bo nie było pomysłu coż tam posadzić

2012 - sundavilla na sezon, potem mam zamiar ją przezimować, ale chyba wsadzę tam róże, któe ostatnio kupiłam Ghita Renaissance

Jak myślicie dobrze tam będą wyglądały???

A za altaną miejsce na ognisko, również pieczołowicie układane przez mojego M (ach Ci nasi niezastąpieni mężowie)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies