Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

an_tre 21:31, 12 wrz 2012

Elfik napisał(a)

Ty już przestań z tym pustym polem! pięknie jest

Anulku, puste pole jest NAOKOŁO ogrodu! Jeszcze teraz kukurydzę skosili i jest paskudnie!!!
Elfiku u mnie kukurydzę też skosili i szlag trafił mikroklimat, a otaczała mój ogród z trzech stron, tak przytulnie było, a teraz hula wiatr i...też mam puste pola naokoło
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 21:37, 12 wrz 2012

Twoja Grandiflora jest naprawdę Grandi. I do tego piękna. Zdjęcie hortensji też.
Anita1978 22:12, 12 wrz 2012

Piękne wszystko a hortensja szczególnie, mam nadzieję takie mieć i odpukać na razie rosną i u mnie pięknie, przez rok spoooro i mnie urosły
a co do nornic- mieszkam wśród pól, a teraz kiedy są zbiory- najpierw zboża teraz kukurydza, to pchają się do ogrodu, a do garażu myszy niestety, jakoś przeżyjemy...
a powiedz mi jak Ty rozkładasz trutkę na nornice- do dziurek i tuneli? na podstawce czy na ziemi?
Anita1978 22:13, 12 wrz 2012

an_tre napisał(a)

Ty już przestań z tym pustym polem! pięknie jest

Anulku, puste pole jest NAOKOŁO ogrodu! Jeszcze teraz kukurydzę skosili i jest paskudnie!!!
Elfiku u mnie kukurydzę też skosili i szlag trafił mikroklimat, a otaczała mój ogród z trzech stron, tak przytulnie było, a teraz hula wiatr i...też mam puste pola naokoło

ja mam to samo...
Urszulla 22:19, 12 wrz 2012

Dziękuję za miłe słowa i odwiedzinki. Po spotkaniu trochę sprzątam dom i przesadzam roślinki, bo chyba chłody nadchodzą. Będzie do końca tyg. kilka fotek. A myślę jeszcze o limkach. Pozdr.
Elfik 22:22, 12 wrz 2012

an_tre napisał(a)
Elfiku u mnie kukurydzę też skosili i szlag trafił mikroklimat
... masz rację z tym szlagiem... W dodatku Amisiowi horyzont się pokazał - a aż po horyzont wrogiem jest wszystko, co się rusza! I ciągle jazgot jest!
Urszulla 22:26, 12 wrz 2012

Ależ ty masz hortensje!
I jak zaglądają przez taras!

Już wiem co posadze przy schodach!!!!! Dzięki za inspirację
Elfik 22:32, 12 wrz 2012

Bożenko, ona ma wyjątkowo odpowiednie warunki oświetleniowe...
Anitko, z tym wszystkim jest strasznie dużo zachodu. Jak widzę, że jest zryte, najpierw szukam dziurki... Tam wsypuję granulat, a potem patrzę, jak biegną korytarze i takim patyczkiem, który zawsze mam w ziemi, przebijam aż do tunelu i co jakieś pół metra wsypuję dalsze porcje. Ten patyczek jest w ziemi, żeby nie dotykać granulatu niczym innym ze względu na zapach. Broń boże na powierzchni - ze względu na ptaki...
Urszulko, limki są NAJpiękniejsze!
dajana 22:34, 12 wrz 2012

Anita1978 napisał(a)
Piękne wszystko a hortensja szczególnie, mam nadzieję takie mieć i odpukać na razie rosną i u mnie pięknie, przez rok spoooro i mnie urosły
a co do nornic- mieszkam wśród pól, a teraz kiedy są zbiory- najpierw zboża teraz kukurydza, to pchają się do ogrodu, a do garażu myszy niestety, jakoś przeżyjemy...
a powiedz mi jak Ty rozkładasz trutkę na nornice- do dziurek i tuneli? na podstawce czy na ziemi?

O rany kobitki nie rozkładajcie trutek na nornice,,proszę was!! potrujecie koty psy i inne zwierzaki .Po nich przyjdą i tak następne wszystkich nie wytrujecie .One sobie same pójdą a wiecie jaką śmiercią zginą? w strasznych męczarniach Wybaczcie mi proszę ale nie mogę nawet tego czytać .Wasze psy też mogą polizać bądż wziąć w pysk taką martwą nornicę i co wtedy?Miałam nornice któregoś roku same dziury na działce co kawałek ,,zjadły mi wszystkie warzywa od korzeni Wyglądało to jakby przeszła ich cała armia przez moje pole .Nie wiem co sie stało ale to był tylko jeden rok W następnym az do dzisiaj nie ma ich ani jednej sztuki .Niczego nie robiłam same odeszły.Może od was tez odejdą.
Urszulla 22:39, 12 wrz 2012

A i jeszcze jedno mi się przypomniało. Jak będziecie robić spotkanie z Olą, Sylwią,Ewą z Waszych okolic dajcie znać muszę wszystkie Wasze ogrody pooglądać.
A jak masz jakieś roślinki lub nasionka na zbyciu to pisz, bo u mnie ubogo narazie. Pozdr.