Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 21:35, 12 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, my obydwie lubimy fotografować zachody słońca. Szkoda że nie można oddać całej urody, tego co widać naprawdę.
Bożenko, lubimy, bo każdy zachód jest inny
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 21:44, 12 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)

A tą hostę dostałam ostatnio. U niej jest piękna i kwitnie właśnie teraz. Ma duże, pachnące kwiaty. Oby tylko przeżyła zimę. Może ktoś zna taką hostę.

Bożenko to ten obiekt naszych westchnień?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
annawu 21:58, 12 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)

Trawa Red Baron coraz ładniejsza i kolorowa.

A tą hostę dostałam ostatnio. U niej jest piękna i kwitnie właśnie teraz. Ma duże, pachnące kwiaty. Oby tylko przeżyła zimę. Może ktoś zna taką hostę.

Pięknie ujełaś tą Red Baron, ładne zdjęcie

Mam tą hostę, tylko nie znam jej nazwy, tej zimy tylko ona ze wszystkich moich host, częściowo przemarzła ale odżyła i nawet zakwitła
Klamber 08:28, 13 wrz 2012

Witaj Bożenko, trochę mnie nie było u Ciebie a widzę trochę nowych roślin, turzyca brązowa ładna, mam takie szaro zielone, Miskant, ładna kępa ile dałaś, ta hosta Vanille Fraise to ta co teraz kwitnie, ma wielkie białe kwiaty i pięknie pachnie? Mam ją, dostałem na wiosnę ale mi nie zakwitła. A już widzę napisałeś o niej później. Ja piszę post w edytorze i przegladam wątek i powoli zapisuję a potem wklejam i wysyłam. Inaczej nie zapamiętał bym nazw które sobie wklajam. Co to za horti ja wczoraj dostałem i też jeszcze nie wiem jaką. Fajna imprezka kilka poznaję to znaczy tylko jednej nie. Już Ci pisałem że Okalice masz ładną, ja też jestem z klubu zachodzącego słońca. Postaram się wkleić jakieś swoje słoneczko. Mam jeszcze pytanko czy ta turzyca od Ciebie to Silver Sceptere, na razie jest OK nie widzę żeby rosła ale i nie więdnie, myślę że będzie dobrze. Pozdrawiam Cię Bożenko i żegnam się słoneczkiem.(widok z mojej bramy)
Milka 11:56, 13 wrz 2012

Ja tu do Bożenki, ale nie mogę powiedzieć och!!! na zdjęcie Roberta!!

Bożenko, masz idealne hosty, nic a nic ich nie uszkodziło, moje w dziurkach! i gratuluję nowego nabytku, niech rośnie zdrowo
EPODLAS 21:57, 13 wrz 2012

Witam wieczorową porą. Dzisiaj do południa zaprawiałam buraczki, ale tak zachciało mi się iść gdzieś w dal, ze po prosu poszłam do parku. Padało leciutko i powiem wam było pięknie. Bardzo lubię tą porę roku. U nas jakiś bogaty boss wybudował pałac bursztynowy i naokoło jest ogromny piękny ogród, każdy może tam . Róże kwitną tam w wielkiej ilości, piękny staw w ogóle ślicznie. Niestety nie wzięłam ze sobą aparatu.
Aniu, to właśnie ta hosta, która tak mi się podobała u Małgosi.
Aniu - Annawu, Małgosia mi mówiła, że ta host to jakaś stara odmiana. Ale kwiaty miała naprawdę duże i pachnące. Nie widziałam hosty kwitnącej we wrześniu.
Robercie, ta trawa co ci dałam to na pewno "Silver Sceptere" U mnie rośnie ładnie, i pięknie przezimowała. Rozrasta się w zgrabną okrągłą kępkę.
Robercie widać że lubisz robić zdjęcia. A to widać. Do tego trzeba mieć "żyłkę" A ta żyłka na pewno jest u ciebie.
Za miskant na Agrze dałam 30 zł. Jest naprawdę spory, tylko muszę go dobrze okryć. Szkoda, żeby zmarzł. Ta zima to zawsze loteria. A po zimie latam po ogrodzie i patrzę "wyłazi z ziemi czy nie" A trochę nie wylazło.
Irenko na mojej działce nie ma ślimaków i liście host są całe. Za to kretów mam tyle, że myślę , że mogłabym nimi obdarować pół Polski.
Bogdzia 23:03, 13 wrz 2012

W tym roku chyba u wszystkich mnóstwo kretów i nornic, u mnie też są i kopią jak oszalałe.Podobną hostę tez mam.Jak dla mnie ma za anemiczne liście (za jasne) ale kwiaty okazałe i pachnące.
Elfik 23:14, 13 wrz 2012

Bożenko, ślicznie opisujesz te swoje spacery...
Co do tej hosty - duże, białe, mocno pachnące kwiaty ma Fragrant Bouquet, ale ona liście ma z leciutko kremową obwódką... Mam ją, ale zmieniłam jej stanowisko, bo źle rosła... Porównamy wiosną
EPODLAS 23:29, 13 wrz 2012

Bożenko, jak na razie u mnie nie ma chyba nornic. Tak myślę, na razie nie zauważyłam, żeby coś zjadało mi cebulki.
Elu, porównamy wiosną. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale nie widziałam u tej hosty jasnej obwódki. Jak pojadę to ją lepiej obejrzę. A kiedy kwitnie Fragrant Bouque? Bo u Małgosi kwitła teraz.
Elfik 23:37, 13 wrz 2012

Bożenko, sprawdziłam w katalogu - kwitnie sierpień - wrzesień, ale prostuję: kwiaty ma jasno lawendowe, więc to nie ta...
Pa, idę spać, bo oczy nie wytrzymują...