Masz wspaniałe rabaty w ogrodzie. Przejrzałam cały wątek. Jest się czym zachwycać.
I jeszcze jedno pytanie.Co to za odmiana hortensji, która kwitnie wiosną -kolor jasnoliliowy?[/quote
Niestety nie jestem w stanie podać odmiany tej hortensji ponieważ nie była opisana. Znam tylko producenta. Przypuszczam, że może to być hortensja piłkowana. W tym roku kwitła, ale po zimie bardzo długo dochodziła do siebie bo wiosną trochę zmarzła.
Madżenko gratuluje kolejnej setki
Ps. Tak jak pisałam wczoraj pojechałam szukać Marzenkowego potwora i mam no przy okazji kupiłam też Limke z kwiatem wielkości glowy !!!!:
Ginger boskie zakupy To co tygryski lubią najbardziej
A gdzie trawkę przechowasz zimą???
Kasiu..... przegapiłam okrągła seteczkę.. wybacz..... Gratuluję..... juz 405 stron.....a przede wszystkim gratuluję pieknych hortensji i budlei...jaka to odmiana? Jest śliczna.... tfu, tfu.. nie zauroczyć.... budleja cudna.
I gratulacyjny kwiatuszek
Ania! dzięki, że znalazłaś chwilę żeby do mnie wpaść ! i to jeszcze z taką cudną różą
Teraz to właśnie horti i budleje są największą ozdobą mojej działki. Mam dwie odmiany budleji: białą - White Profusion i niebieską - Empire Blue. Były jeszcze inne i więcej sztuk, ale nie przetrwały zimy a te dwie odmiany w ilości łącznej 3 sztuki (chyba z 10) ścięłam do samej ziemi i wyrosły wielgachne, czego się nie spodziewałam po tych wiosennych patyczkach co ledwo wiosną w ziemi było widać Pozdrawiam!
Ja też zostawiam uśmiech i same pochwały, tutaj to ja mogłabym pielić i przycinać bez końca i leżeć na trawniczku, cieszyć się każdym zakątkiem
Marzenko, zmień tytuł
Danusiu machniom???? Ja u ciebie w ogrodzie na leżaczku a Ty u mnie na kanapie Ha ja bym odpoczywala a Ty byś miala roboty po pachy
Jestem za , już pakuję walizkę! Kiedy przeprowadzka????
A jeszcze jabyś dopieściła ogród, śliniłabym się