Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 09:05, 12 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
O to, to lubic siebie najważniejsze, Anitko nadrobiłam kilka stron bliżej nieokresloną ilość postów i nadal utwierdzam się w przekonaniu, że u Ciebie super jest

Julka, dzięki Szkoda, że Cię nie było u Kapiasów. Pozdrawiam serdecznie
Enya73 09:15, 12 wrz 2012

kasik778 napisał(a)
Anitko dzieki za wszystkie roślinki, wsadzone i mają się dobrze a z Red Barona jest 8 sadzonek

Kasiu, bardzo się cieszę, ja też rozdzieliłam kopytniki od Kondzia na kilkanaście małych sadzonek i poczekam, aż się rozrosną. A red baron szybko się rozmnaża, za rok o tej samej porze będziesz zaskoczona
Pozdrawiam serdecznie
baraga1904 09:56, 12 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

...jestem na bieżąco...ufff...
...kiedy ty to ogarniasz? jestem pełna podziwu...praca, dom, kuchnia i ogród i przetwory...i OGRODOWISKO

Agnieszko, nie wiem czy ogarniam, czasem mam wrażenie, że wszystko jest postawione na głowie. Staram się jednak tak sobie zorganizować tydzień, żeby ze wszystkim się wyrobić. Różnie z tym bywa, czasem można sobie coś zaplanować, a potem zdarza się jedna rzecz, która wywraca cały porządek.

...dobry plan to podstawa.. tez tak działam , co męża często śmieszy - " że ty tak zawsze wszystko musisz miec zapalnowane.." albo " a co mamy w planach dot. czegos tam..?" ale bez tego i bez kalendarza to jakiś niepokój i harmider mi się pojawia a juz planowanie ogrodu...to opanowałam prawie do perfekcji - mam stosik kartkowo-zeszytowo - gazetowo-ksiązkowy..hihi z planami...ale z tego to nie wiem co wyjdzie.. więc dojrzewa pomysł.. mam pomysła na drugi projekt od PRAWDZIWEGO fachowca...hm..hm ale co na to M?
Kindzia 10:12, 12 wrz 2012

Dzień doberek
Zajrzyj na maila Anitko.
Milka 11:02, 12 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Anitko dzieki za wszystkie roślinki, wsadzone i mają się dobrze a z Red Barona jest 8 sadzonek

Kasiu, bardzo się cieszę, ja też rozdzieliłam kopytniki od Kondzia na kilkanaście małych sadzonek i poczekam, aż się rozrosną. A red baron szybko się rozmnaża, za rok o tej samej porze będziesz zaskoczona
Pozdrawiam serdecznie

rok temu posadziłam 4 kępy red baron, potem w tym roku zmiany na rabacie, pzresadzałam je i ostała się jedna kępa, ale mi mizernie rośnie! co ona lubi?
Enya73 13:20, 12 wrz 2012

Irenko, a to dziwne, bo ta trawa ma bardzo małe wymagania glebowe. Rośnie dobrze i w słońcu i w półcieniu. U mnie zarówno na rabatach, jak i nad brzegiem oczka wodnego. Ziemia jest żyzna, ale ciężka, raczej gliniasta.
Może trzeba po prostu zasilić na wiosnę
Pozdrawiam serdecznie
Enya73 13:23, 12 wrz 2012

Kindzia zajrzałam. Dziękuję, dostałam. Spokojnie, teraz nie mam czasu usiąść nad tym, ale przecież chyba się nie pali, co? Obiecuję Ci, jak tylko będę miała dłuższą chwilę, to coś się urodzi. Kupcie na razie tego świerka niebieskiego (Picea Glauca) i posadźcie tam, gdzie pokazywałam. Będziecie mieć już fajne drzewko na Boże Narodzenie. Niedługo będą kopane z gruntu dostępne w podbeskidzkich szkółkach
Miłego dnia! Pozdrawiam serdecznie.
Milka 13:35, 12 wrz 2012

Anita, dzięki chyba ma za mało wody, doszłąm do takich wniosków
Kindzia 13:41, 12 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Kindzia zajrzałam. Dziękuję, dostałam. Spokojnie, teraz nie mam czasu usiąść nad tym, ale przecież chyba się nie pali, co? Obiecuję Ci, jak tylko będę miała dłuższą chwilę, to coś się urodzi. Kupcie na razie tego świerka niebieskiego (Picea Glauca) i posadźcie tam, gdzie pokazywałam. Będziecie mieć już fajne drzewko na Boże Narodzenie. Niedługo będą kopane z gruntu dostępne w podbeskidzkich szkółkach
Miłego dnia! Pozdrawiam serdecznie.

Nie pali się, przecież wiesz. Będziesz miała czas i wenę to usiądziesz.
Ze świerkiem...to trochę bardziej skomplikowane. Nie mam na razie gdzie przesadzić tego wszystkiego, co tam rośnie Zastanowię się.
Miłego
Dorka 19:08, 12 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Witam serdecznie, mam pytanko - cóż to jest za fioletowa roślina ?