Pszczelarnia
00:15, 14 sie 2012
o matuniu
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.
![]()
Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnieniaAle jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.
![]()
![]()
A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponowaćI po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to
O chyba mi się udało. W takim razie przechodzę to wprowadzającej sesji zdjęciowej. Tytuł: Ewy początki w ogrodnictwie. Zdjęcia przedstawiają jak rósł mój taras od 2006 do 2009 roku.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Patrzę i wspominam, a teraz mam ugór na rabatach, błoto zamiast trawnika i dużo pracy przede mną. Czy kiedyś i tu ma mojej działce będzie tak gęsto?
"Córko, kwiaty będziesz jadła?" - powiedział Ojciec na widok mojego warzywnika?
![]()