Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:00, 13 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Elu wspaniałe zdjęcia prezentujesz, te ze spotkania i te z ogrodu...
Tu mi zestaw się spodobał taka różnorodność form...
Pozdrawiam

piękne, ale szczególną uwagę zwróciłąm na paproć, co to za odmiana?
Miało być inaczej 14:53, 13 sie 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

śliczne, angielskie połączenie, róż i fiolet i różne faktury; podobną rabatę podziwiałam u Aniasc

Irenko, u Ani niezaprzeczalnie jest co podziwiać, u Ciebie zresztą też Tą rabatę w założeniu miały uzupełniać białe aksamitki, które okazały się w moim przypadku niewypałem roku. Wyrosły ogromne, po 80 cm... miały być do 40. Kwiaty też nie są zadowalające, bo po deszczu brązowieją i są małe. Wśród nasion tej białej było kilka żółtej i te chociaż cieszą oczy. A jak Twoje białe aksamitki, jesteś zadowolona?

Jeden krzaczek nieplanowanej żółtej.... kwitnie super i ma wielkie kwiaty Z tyłu widać kawałek tej białej

nie jestem; miało być tak jak piszesz, a wybujały wysoko i jakkolwiek nie dbasz wygladaja okropnie; myślałam, że dlatego, iż w skrzynkach, ale nawet u Ani w żyznej glinie nie są takie jak oczekiwałyśmy; jednak wolę miniaturki

Ogród Bogusława 14:52, 13 sie 2012

Do góry
Jak to by było dobrze gdyby czas mógł się czasami cofać, tak choć troszkę
Kolorowy ogród na piasku 14:50, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)
Przemarzniętej glicynii zostawiłam główny pęd, odbiła i uraczyła mnie teraz trzema kwiatkami

Języczka pomarańczowa (coś bardzo lubi jej liście)

hortensja Pinky Winky ....na "kiju"

niesamowite, jednak zakwitła glicynia, chociaż one w sierpniu mogą powtarzać kwitnienie; u mnie w tym roku żadna nie kwitła; piękna hortensja na pniu, jak zresztą wszystko!
Ogród Bogusława 14:50, 13 sie 2012

Do góry
W porannej rosie

i w porannym słoneczku
Różany sezon 2012 14:46, 13 sie 2012

Do góry
Chopin

A to...nie wiem, miał być też chopin...

Louise M
Ogród Bogusława 14:42, 13 sie 2012

Do góry
Dereń zmienia barwę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:35, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

No to widać, że z łapanki było mu najlepiej. Świetny okaz
Ogród Bogusława 14:33, 13 sie 2012

Do góry
Walka z chwastami powoli przynosi skutek, szkoda że powoli.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:30, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rewia mody była. Irenki nie było, była blisko Gabriela i angielskie dziewczyny

zdjęcie Elfik

dobrze Witkowi idzie płaszcz bomba, cedzak kapeluszowy jak najbardziej twarzowy i praktyczny, 2 w jednym ale musiałą być atmosfera!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:20, 13 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Te zdjęcia z dzisiaj najbardziej mi się podobają

Mi też..... tajemniczy ogród

i mnie też, ale hortensje nadal zdumiewają; muszę podziękować za cudne prezenty, oj te ptaszki ważą! a ławka jest u Danusi mega wygodna, można się nawet położyć i nie ma obawy, że człowiek się przeziębi, bo całą z pachnącego drewna
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:01, 13 sie 2012

Do góry
W ubiegłym roku miałam śliczną lawendę, niestety ta zima i jej nie oszczędziła... ale poobcinałam i odbiła.

Kwiatków miała niewiele, ale i tak się cieszę. Dokupiłam parę sadzonek, ale na lawendokosy trzeba będzie poczekać... w tym sezonie tylko tyle...

a woreczki będą musiały poczekać jeszcze rok...

Żurawka - Heuchera 14:01, 13 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Danuś dziekuję za pomoc, ale obawiam się że to chyba nie jest Red dress

red dres jest bardziej czerwona, a ta od spodu fiolet

kurcze, tak to jest jak człek coś kupi, a potem ma zagwostkę

No ja mam to samo, kupiłam COSIA i nie wiem co to jest ;/

Beatko a może Tobie się coś nasuwa??

sama się co prawda nie znam ale może 'Electric Lime'?
Nigdy nie mów nigdy 14:00, 13 sie 2012

Do góry
Historii ciąg dalszy. Teraz to już będzie w skrócie
Z końcem lata posadziłam 4 rh, 3 azalie japońskie, żółciutko kwitnącą magnolię, 50 wrzosów i 4 hortensje ogrodowe. Wzorowo wszystko pookrywałam gałązkami jodłowymi na zimę, przywieźliśmy tego pół auta, nawet w odpowiednim czasie mi się udało. I co? Na wiosnę nie ruszyły 2 rh i jedna ogrodowa. Z tych trzech, co się obudziły tylko jedna teraz zaczyna kwitnąć, ma 1 (słownie : jednego) kwiatka. Ale dobre i to
Ale kwitła siedmioma kwiatami magnolia!!! A jak pachniała! Byłam zachwycona I jeszcze jedno. Żaden wrzos nie zmarzł, a na nie nie starczyło okrycia (dziwne, sąsiadka miała pięć wrzosów, zmarzły wszystkie). To pewnie na zachętę i otarcie łez
I zabawa zaczyna się od nowa. Dokupiłam rh, dwie hortensje, w inne miejsce wsadziłam dalie (w poprzednim miejscu miały za mokro i zdychały) i walczę dalej.
Tak bardzo bałam się kancików. Tym bardziej, że u nas zamiast trawnika jest łąka. I tak musi być do przyszłego roku, w którym to, mam nadzieję, starczy nam funduszy na kostkę.
Już się nimi chwaliłam, ale nie tu

I tak powolutku dochodzę do sedna sprawy, czyli będę prosić o pomoc. Muszę doprowadzić do porządku róg i drugą stronę ogródka. Żadnych konkretnych pomysłów nie mam. To trudne miejsce, ale o tym napiszę następnym razem.
Ogródek Hanusi po zimie 13:36, 13 sie 2012

Do góry
Haniu mam pytanie, na które możesz znać odpowiedź.

w całym moim ogródku rozsiała się taka roślinka - listki po roztarciu mocno pachną - całkiem ładnie

Może wiesz co to takiego?
Miało być inaczej 13:28, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
śliczne, angielskie połączenie, róż i fiolet i różne faktury; podobną rabatę podziwiałam u Aniasc

Irenko, u Ani niezaprzeczalnie jest co podziwiać, u Ciebie zresztą też Tą rabatę w założeniu miały uzupełniać białe aksamitki, które okazały się w moim przypadku niewypałem roku. Wyrosły ogromne, po 80 cm... miały być do 40. Kwiaty też nie są zadowalające, bo po deszczu brązowieją i są małe. Wśród nasion tej białej było kilka żółtej i te chociaż cieszą oczy. A jak Twoje białe aksamitki, jesteś zadowolona?

Jeden krzaczek nieplanowanej żółtej.... kwitnie super i ma wielkie kwiaty Z tyłu widać kawałek tej białej

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:25, 13 sie 2012

Do góry

Patrzę i patrzę na tę przestrzeń,symetrię i przemyślaną elegancję... I chociaż to zupełnie inny ogród od mojego to bardzo mi się podoba...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:24, 13 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

skoro ja jakimś cudem wgrywam to jeszcze różyczka

Się wydało kto pracuje ....
a kto uwiecznia pracę na zdjęciach..

Izuś.
co Ci się tak pnie po murze?.. bluszczyk?
A.. Limcia + miskant to żelazny duet Ogrodowiska I przepis na sukces Miskant jakiż ?... Gracimilus czy Morning Light?..
*matkomatko.. w jakimś dziwnym narzeczu się wysławiam.... miskant, graci, lime...?... jeszcze nie dawno Kauderwelsch... bez urazy oczywistal

a to romantyczna i Adaś w tle przy cudnej ścianie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:23, 13 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

[

Przepiękne zielenie

cała rabata ma się opierać na grze przenikających się zieleni ... małe plamki koloru da bodziszek ... naparstnica ... hosta ... niestety aktualnie po akcji ratujemy padające rośliny z OBI mam zupełnie nie subtelny fiolet i mocny róż ... irytuje mnie okrutnie ... ale przecież nie unicestwię ... byle do wiosny

kolor na lewo ... i cała rabata idąc od limki do ściany kamienicy

mimo, że niektóe elemanty tylko do wiosny....ściana podoba mi się we wszystkich 3 odsłonach
naparstnice bardzo dorodne
ogrodoweimpresjejolki 13:19, 13 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Międzynarodowy Festiwal Ogni Sztucznych PYROMAGIC - pokaz trwa

Jolu, niezły pokaz z balkonu obejrzałaś
życzę zdrówka, dziękuję za zabawny diaolog M. i ja i ..pogoda już się poprawia, a więc i lato jeszcze nas cieszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies