Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:09, 20 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Piękny hibiskus Elu i ta nakrapiana różyczka urocza, a sokz owoców mmmm... nie ma to jak dobrze zaopatrzona spiżarnia, pracowitej gospodyni, bardzo mi się to podoba : )
Pozdrawiam Weronika

Weroniko - znalazłam jeszcze dwie małe siewki - mogę wysłać również Tobie
Nasz przydomowy ogródek 07:52, 20 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbyszku doczytałam o tych żółknących poduchach. Jałowce niestety nie są długowieczne, Pinivit powinien pomóc, na wszelki wypadek popryskaj jeszcze Confidorem na szkodniki.

Danusiu serdeczne dzięki . Pokazuję jak to wygląda. 2 poduchy są "zajęte". Popryskam tak jak mówisz. Czasem mówi się też o kwaśnych deszczach w naszych stronach znad Słowacji (przemysł chemiczny ) .

Kubusiowo 07:44, 20 lip 2012

Do góry
sto lat sto lat!!! na ogrodowisku

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:42, 20 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam słoneczną właścicielkę i jej słoneczny ogródek,bo u mnie ......od tygodnia pada w tym mieście!
Sąsiad ...mnie by się taki nadał.....tylko on pewnie woli na młodsze popatrzeć.....oui,oui.....
Pozdrawiaj go od naszych dziewcząt...niech się cieszy,że sławny za granicą,mimo swej niewiedzy....
Lawenda.... toż to ziele za wszystkie kwiatki wystarczy.......no może pominę róże.....
Figi mnie zawsze kręciły,można by było mieć latem,gorzej zimą.Tobie ich zazdroszczę.......a,co tam pójdę do marketu ..kupię suszone,też uwielbiam.

Pozdrawiam,i jak się nie pogniewasz wstawię kwiatka,żeby było inaczej niż lawendowo.

Witam Cie Haniu razem z cudnym liliowcem (jak sie nie myle ) z otwartymi ramionami!!!!!!

sasiad do mezusia zachodzi ...nie co by na mnie patrzec hihi!!!!
ale jest pewna,ze gdybyscie sie poznali ( pomijajac malenka bariere jezykowa) to z was ..." pokrewne dusze" by byly Haneczko!!!!!
Figi kiedys jadlam suszone, wydawaly sie pyszne...ale gdy spobowalam tych...w zyciu nie pomyslalabym,ze to jest to samo!
no niestety swieza to jak porownac...piekna, pachnaca roze do ....zasuszonej, niby tez piekna ale to juz nie to.... ale to nic, wazne ze chociaz suszonymi czlowiek podniebieniu troszke rozkoszy dostarczy!!!!!

Haneczko sciskam slonecznie i zycze cudnego dnia i weekendu pelnego slonka ( bez deszczu) !!!!!!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:41, 20 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Kapitalna fotka Karolciu! mistrzowskie oko!!

Też podziwiam - bajeczne zdjęcie, bajeczne miejsce!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:32, 20 lip 2012

Do góry
Witam słoneczną właścicielkę i jej słoneczny ogródek,bo u mnie ......od tygodnia pada w tym mieście!
Sąsiad ...mnie by się taki nadał.....tylko on pewnie woli na młodsze popatrzeć.....oui,oui.....
Pozdrawiaj go od naszych dziewcząt...niech się cieszy,że sławny za granicą,mimo swej niewiedzy....
Lawenda.... toż to ziele za wszystkie kwiatki wystarczy.......no może pominę róże.....
Figi mnie zawsze kręciły,można by było mieć latem,gorzej zimą.Tobie ich zazdroszczę.......a,co tam pójdę do marketu ..kupię suszone,też uwielbiam.

Pozdrawiam,i jak się nie pogniewasz wstawię kwiatka,żeby było inaczej niż lawendowo.

Ogród Magdalenka 07:30, 20 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Witaj! Przepięknie u Ciebie , takie wszystko zadbane, bujne i zdrowe ... Slicznie! Pozdrawiam serdecznie M
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:21, 20 lip 2012

Do góry
ell napisał(a)
różowo

Witaj Elu!! Jak ja mogłam nie zauważyć wcześniej tego przepięknego spektaklu różowości... CUDO!! Warzywniak tez piękny ale musiałam skomentować te cudne zdjęcia!!! Pozdrawiam M
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:18, 20 lip 2012

Do góry

A tutaj mam problem.
Tuje zaczynają się rozrastać.
Doradźcie mi - czy gdybym przycięła te dwie biało zielone w kule, to będzie ok?
Tak sobie wymysliłam, ale jak zwykle boję się cokolwiek ruszyć.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:16, 20 lip 2012

Do góry

Mam w końcu upragnione dziewanny - dostałam od znajomych z Poznania.
Moje roślinki 07:12, 20 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
A w moich roślinach grasują ostatnio szkodniki.Coś jak tygrys tylko mniejsze

Wspinaczka na czereśnię to ich ulubione zajęcie

Co tam dwa,trzeci też chce!

Przedstawiam Filipka

Witaj Majeczko!!!!!
wiem, juz doczytalam o deszczach i stratach...jakiez to przykre,ze natura czasami moze pokrzyzowac nasze plany i ciezka prace... wierze,ze od weekendu bedzie slonko, strasznie mocno za to trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwiatusie kwitnapieknie , wiec chociaz niech liliowce beda malenkim pocieszeniem!
ale te twoje szkodniki skradly moje serce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fantastyczna gromadka, fantastyczny dom wlascicielki i jej serdeszko!!!!!!!
sciskam mocno i przesylam SLONECZNE buziaki!!!!!!!!!
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:11, 20 lip 2012

Do góry
Teraz powrzucam zdjęcia , ajak dojedę do pracy to poopisuję.
"ajak dojedę " - no to dojechałam i o mało co ze śmiechu nie padłam.

Wczoraj nawet do Was nie zaglądnęłam - muszę się wytłumaczyć - robiłam porządki w warzywniku.

Przygotowałam miejsce pod nowe sałatki, które już wołają o przesadzenie.

Pszczelarnia 07:06, 20 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Klasyczne zestawienie. Moje ostatnie działania tutaj: dosadziłam cisa 'Amersfoort', po 10 latach osiąga 50 cm i rośnie nieporządnie jak bylina. Bardo dobrze to wygląda. Muszę go zakupić więcej (u Finki).

cisa nie wiedzę ... za to to co widzę to piękno skończone ... taki widok chciałabym mieć u siebie ... lawendę już mam ... Pszczółko co to za różyczka ... ?

i ja przyszlam z wizyta aby podziekowac i podziwiac....
no wlasnie...to ujecie mnie zahipnotyzowalo...oj to moj raj...tak wlasnie ma wygladac.
uwielbiam biel w ogrodzie...do tego szczypta fioletu...
cudownie, no nie moge sie napatrzec!!!!!
podziwiam ogrom prac , zaangazowanie i milosc do ziemi...choc i ja kocham nature z calych sil....
pozdrawiam bardzoooo cieplutko, cudownego dnia zycze i wieleeeee radosci!!!!!
Rododendronowy ogród II. 07:04, 20 lip 2012

Do góry
Bożenko, ni jednego wpisu u Ciebie nie opuszczam,a że się nie odzywam,.......czasami taki tu tłok,że trudno z kwestią się wpasować.
Bajka cudowna,a zachód słońca....też czasem nie zdążę uchwycić.
Jestem tu .....siedzę na ławeczce i patrzę .....jak grzybków szukasz......

Książ 06:38, 20 lip 2012

Do góry
a to tak żartobliwie!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 04:15, 20 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
A to horti Incrediball. Na razie szalu nie ma. Mialy byc ogromne kule, a sa spodki. W sumie wielkoscia przypomina anabelke. Ale brazowieje Mlodziaczek jeszcze, u mnie od jesieni

I slimaczek

U mnie to samo, brązowiejące spodki. Na dodatek moje nie sztywniary tylko się pokładają po deszczu!!! Toć to gorsze niż anabell!!! Nie będę przed Nimi kwiczeć bo za daleko ale jak w przyszlym roku szpaleru nie bedzie to eksmisję dostaną na rzecz limlajtek!!!! Trza słuchać Danusi i sadzić sprawdzone a nie eksperymentować z niewiarygodnymi....
I ślimak ci wyżera runiankę, po rogach go!!!
Ogród nad Rozlewiskiem 02:09, 20 lip 2012

Do góry
Dzięki Bogdzi i jej zdjęć ptaków wiem, że to dzwoniec (tzn. wydaje mi się, że wiem):

To chyba dziki gołąb:

A to - nie wiem:

A na dobranoc róża, która także przeżyła. Przesadziłam ją na nową rabatkę, ma się całkiem dobrze:

Ogród nad Rozlewiskiem 01:59, 20 lip 2012

Do góry
I jeszcze pokażę ptaszki i na dziś koniec, padam już

Nie muszę chyba pisać, że zupełnie nie wiem, jak nazywa się większość ptaków, co po ogrodzie fruwa

Tu na obu zdjęciach te same ptaszki, dla ułatwienia identyfikacji (liczę, że ktoś mi powie, co jak się nazywają)

To jerzyki chyba:

Ogród nad Rozlewiskiem 01:42, 20 lip 2012

Do góry
Ja - z przyczyn oczywistych - jestem w ogrodzie gościem A to stali mieszkańcy:

Kret - futerka wpradzie nie widziałam, ale ślady jego obecności na trawniku i w wielu innych miejscach o jego obecności świadczą niezbicie

Na modrzewiu osy mają gniazdo:

W krzewie mahonii pająk utkał przedziwną pajęczynę Pojęcia nie mam, jak się nazywa, roboczo nazwałam o krawcem, bo taki piękny zygzakowy ścieg zrobił

Ogród nad Rozlewiskiem 01:34, 20 lip 2012

Do góry
Trochę zdjęć:

Jak widać, kulkowania jeszcze nie było Sprzętu odpowiedniego nie miałam jeszcze, ale już mam, paczuszka nadeszła

Rudbekia - posadzona już przeze mnie, w ubiegłym roku. Ciekawa jestem jej kwiatków

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies