Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Lilki 22:19, 12 lip 2012

Do góry
Lilka napisał(a)
Dla Bogdy

altana wkopana ok 0,5 m w ziemię, murek ze starej cegły z rozbiórki postawiony na fundamencie , w murek wkute pręty żelazne połączone na górze kółkiem. Całóść wysypana kamykami na żwirku, żeby woda miała gdzie wsiąkać w czasie deszczu, bo raczej stąd nie wypłynie . Gdybym maiła robić ją jeszcze raz zrobiłabym w tym samym stylu, lecz niekoniecznie wkopywaną, lecz podwyższaną, do której wchodziłoby się po schodkach - powód - lepszy widok na ogród. Meble do wymiany , szukam czegoś ładnego.

werbena w kompozycji skrzynkowej w altanie

akant

moje agapanty, jeden będzie kwitł - hura !!!

po japońskiemu

Piękny wgłębnik z altanką. Coś naprawdę oryginalnego. Macie genialne pomysły! I gratuluję zdolnego M. Wielki plus za wykorzystanie cegły w ogrodzie No bardzo, ale to bardzo mi się to podoba.

Pozdrawiam serdecznie

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:18, 12 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Śpiesze się bo czasu coraz mniej...
Super dziewczyny, ze doradzacie - dziękuję i proszę o więcej

magnolia, zmodyfikowałam troche twój rysunek do swoich potrzeb

Układ hortensji bardzo mi się podoba i fajnie, że zmieściłas tez tam 'Silver Dollar'

Świerki s. nie wiem, boje się tam wsadzić 3 sztuki - bo co ja zrobię po - powiedzmy - 5 latach jak to sie rozrosnie...?
Co proponujesz - zwykły czy odmiane 'Nana'
A może dodać tam do 1 świerka stożki z bukszpana - mam 3, na razie małe ale przeciez urosną.

Molinia fajna - mam 3 sztuki 'Karl Foerster' - chyba za mało? No mam jeszcze 5 sztuk miskanta 'Morning Light' ale bidoty straszne. Napisałam w tej sprawie do p. Anety i ma mi dosłać nowe - więc miałabym 10

Runianka w tamtym miejscu nie da chyba rady bo tam słońce przez większą częśc dnia.

Z przodu żurawki - zmniejszyłam citronelle (tak jak słońce operuje) i podzieliłam jeszcze bordową, bo za duży areał.
Może dać Sashay, dalej turzyce 'Evergold' (mam 20szt), potem opchiopogon...

Miskanty wplotłam miedzy stożki bukszpanu - napisz, jeśli to nie pasuje. Mam tez 3 kulki bukszpanowe ale jesli bedzie trzeba to dokupię.
Aha, mam 30 szt Hakonechloa macra 'Mediopicta' - może ją jako "wypełniacz"?

Co o tym myslicie?
Ogrodnik mimo woli 22:17, 12 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witam... u mnie koniec upałów..pochmurno M

A mój pozdrawia obydwa koniki.

Każdy z nich jest inny.

Świetnie go uchwyciłaś Mój konik już do Twego wzdycha
ogrodoweimpresjejolki 22:14, 12 lip 2012

Do góry
Celinko, to co ja mam teraz powiedzieć? Czasami najlepsze są niedopowiedzenia .... i delikatna zmiana tematu

Ogrodnik mimo woli 22:13, 12 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Witam... u mnie koniec upałów..pochmurno M
Mój konik podziękowałą za pozdrowienia

A mój pozdrawia obydwa koniki.

Każdy z nich jest inny.
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:11, 12 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bambus wrócił z przechowalni z pięknymi odrostami.

A gdzie będzie zimował???

Jak u Moniki nie będzie miejsca w garażu to Ciebie poprosi Marzenko, żebyś przechowała w ogrodzie zimowym
Mój ogródek pod Gdańskiem 22:11, 12 lip 2012

Do góry
W tym tygodniu robione zdjęcia u mnie:
Hosty u mnie zakwitły... chociaż padac nie przestaje od kilku dni Jeśli wszystko nie zgnije to może jakoś to będzie. Podobno w całym kraju piękne słońce od tygodnia a u nas.. pomyłka.

kilka róż.. [img size=64[/img] 0x480]http://assets3.ogrodowi
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:10, 12 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Dziękuję dziękuję dziękuję:*

Częstujcie się rocznicową tartą z truskawkami

Buuuu troszku się spóżniłąm z życzeniami ;( chyba wszystko zjedliście
300 lat, 300 lat niech żyje żyje nam!!!
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:10, 12 lip 2012

Do góry
Nasz mały raj na ziemi :) 22:08, 12 lip 2012

Do góry
Ostatnie upalne dni sprawiły że dzieciaki nie tylko pluskały się w basenie ale zabawę urządziły sobie także z obrotowego zraszacza Woda z niego wcale nie leciała taka ciepła a mimo to podchodziły
Ile było pisków i wrzasków Uśmiech nie schodził im z twarzy

Witajcie w Wyżełkowie 22:08, 12 lip 2012

Do góry
Pani Pękata, aż się zarumieniła Dziękuję w jej imieniu. Są dwie takie donice przed wejściem, troszkę się różnią, bo nie zauważyłam, że sprzedawca pokazywał mi dwie różne, różnice są niewielkie.

Puste pole z wysepką kwiatową 22:07, 12 lip 2012

Do góry
Marzenko - ślicznie Ci w tym liściastym boa na ramieniu...
Kasiu - w relacjach zamieściłam zdjęcie - te girlandy wiszą na sznurach. Teraz sobie uświadamiam, że faktycznie w Hyde Hall zniknęłaś mi z oczu. Aż się dziwię, że nie trafiłaś w to miejsce, bo to jest ogromna przestrzeń z kwaterami różanymi

Ogrodnik mimo woli 22:06, 12 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
[

Rozwary???!!! w takiej ilości!!
Dobrze ,że nie wkleiłam swoich marnych sztuk ,bo byś sie uśmiała!

A lelija -zwana przeze mnie lelują ,pienkna, aż zazdrość du....sko ściska!
niech Ci rosną Aniu!

Celinko , one się wysiewają..tylko trzeba ograniczyć pielenie, bo późno wschodzą... główna grupę oddzieliłam kamieniami, by nie opielić i pomiedzy nie mam takei zółte wczesne posadzone.... i nie pielę.. porozsadzałam je sobie juz w kilka miejsc i sobie się sieja Twoje też się rozsieją..... ku radości Twego d....ka
Jezówki pełne, ale z "małych"

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:03, 12 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Bambus wrócił z przechowalni z pięknymi odrostami.

A gdzie będzie zimował???
Ogród na 300 metrach kwadratowych 22:01, 12 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Wieczorne imprsje z wczoraj.

Rzut oka w lewo na nielubiane ostatnio ogródki działkowe z tęczą

rzut oka w prawo (niemalże w tym samym czaie dział się ten spektakl na niebie co tęcza)

Ewo Twoje cudne zdjęcia wskazują za pomocą tęczy na przymierze Boskie z działkowcami, czyli nie mamy się czym martwić. Takiej tęczy nie rzuca się na wiatr...

A ja też noszę trzewiczki nr 40 - 41,w moim kompostowniku także wrze samowolne życie i nie uważam, żeby trzeba było wciąż plewić - w ogóle co to za podział na rośliny i chwasty?
Widzę, że lubisz swój ogród w najmniejszych szczegółach i to mi się podoba. Takie porosty na pustakach na przykład...
Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 21:58, 12 lip 2012

Do góry
Ja też przez wiele lat uprawiałam hosty w donicach i zimowały ukryte wśród świerków serbskich.
Nawet ich niczym nie przykrywałam, tylko śnieg. Niestety w tym roku śniegu nie było i hosty zmarzły.

Ale to była kiepska zima, taka nietypowa.

W kamiennym korycie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies