Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje zmagania ogrodowe 17:22, 18 lip 2012

Do góry
Monika, u ciebie jestem codziennie, ale w ciągłym biegu z dzieciakami nie mam czasu nic napisać, obiecuje poprawę.
Zasadę też znam, ale co ja poradzę, że nie mogę zdesydować, która najładniejsza i kupuje po kilka, ale różnych odmian. Gdyby powstał wątek moja jedna jedyna ukochana roślina, to z pewnością byłyby to żurawki, ale którą najbardziej kocham to cieżko byłoby odpowiedzieć i sobie zbieram różne

Tu Tara, myślałam że bedzie bardziej złota, ale zaczyna się zmieniać, wiec jest szansa

Marmalade

I bidulka Arella, którą raz zalało, a dwa razy dorwał się do niej Karolek (co widać po liściu na dole)

Sekatory 17:03, 18 lip 2012

Do góry
Ja prosiłabym o doradzenie który z tych dwóch kupić, czy to są do suchych czy świeżych gałęzi ? Czym się różnią ?

Uploaded with ImageShack.us

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:00, 18 lip 2012

Do góry
przyszła dzisiaj paczka z macierzanka bialo-kwitnąco, czy tak ona wygląda? bo ta kwitnąca na fioletowo w moim ogrodniczym jakoś większe listeczki miała

Moje zmagania ogrodowe 16:55, 18 lip 2012

Do góry
Znów się zachmurzyło, ale kilka zdjęc udało się zrobić:
Rohanek

Najdroższa sałata, jaką kupiłam (tak mój M. powiedział jak kupiłam Lime Marmalade )

Eukomisy

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:47, 18 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Zycze wszystkim milego wieczoru

Kasiu śliczna ta rabata ,a podaj prosze nazwy traw jakie tam sadziłaś
ogrodoweimpresjejolki 16:24, 18 lip 2012

Do góry
Jolus ...gdzie jestes ?????
pozdrawiam i sciskam cieplutko !!!!!

Początki 16:20, 18 lip 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Urzekają mnie takie miejsca....

Czy przy tym domu nie biegały przypadkiem hasky?
ogrodoweimpresjejolki 16:20, 18 lip 2012

Do góry
Pogoda u mnie kiepska, co chwilę pada a roboty na działce huk!
Jolu, jak zdrówko?
Słońce dla Ciebie
O....! 16:12, 18 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
(...)
a teraz fragment rabaty naturalistycznej ...

Pięknie! A to z prawej, to co? Czyżby liriope?
Ogród w budowie - nieustającej 16:08, 18 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
(...)
Ale i tak jest kolorowo:
Przede wszystkim są liliowce, niezawodne jak zawsze. W Anglii w tych ogrodach, które widziałam, wcale nie ma takich wielkich, wypasionych odmian, są raczej drobnokwiatowe, dają plamę koloru.

Po co Ci do Anglii jeździć, jak ogród angielski masz u siebie?))

Acha, mój wielosił 'obudził' się
Ogród w Holandii 16:01, 18 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie

Ana - a kiedy on kwitnie? Bo chciałabym, żeby zgrał się z różami

U mnie wlaśnie kończy kwitnienie...zgrał się z pierwszym "wybuchem" na różankach Przycięty powinien późnym latem zakwitnąć znów - na to liczę

tylko na zdjęciu wyszedł jakiś fioletowy, a w rzeczywistości to taki ładny nienachalny błękit....

No to jest to propozycja poważna i do rozważenia. Jeszcze brałam pod uwagę Arabellę i Emilię Plater.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 15:53, 18 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Bocku....
tak jak obiecalam lawenda...
dzisiaj migawka z obrzezy wzdluz chodnika... w dorodze do piekarni po bagietki

no jak juz tak "wylewala sie " na chodnik,to i kilka galazek do bukietu zerwalam co by pachnialo do sniadanka

Betysiu, jestem w ogrodowym niebie!!! to połaczenie trawy i lawendy jest GENIALNE!!! Nie wpadłabym na to sama chyba!!!
Tylko jaka to trawka?????

To Stipa tenusissima - ostnica.

Obrazki dla Stipa tenuissima
Ogród rozy333 15:47, 18 lip 2012

Do góry
i kolejne fotki

Kondziowy Ogród :) 15:45, 18 lip 2012

Do góry
Jeszcze raz całość

Tak sobie myślę, że ten projekt to może "niegłupi" jest, ale niepotrzebnie go zmieniasz, gdyby był większy (prześlij mi na maila) to go odpowiednio wkleję do analizy naszej ogrodowiskowej.

Ogród rozy333 15:43, 18 lip 2012

Do góry
Witam miłych gości
siaaska córka ma 18 lat najmłodszy syn 9 i to on najbardziej lubi pomagać w ogrodzie.

hanka_andrus mieszkam trochę dalej od kopalni ale kurz jest chyba na całym Śląsku,teraz kiedy dzieci już wyrosły i podrosły i mogła bym się zająć ogrodem to się pochorowałam ale się nie poddaję i mimo trudności w poruszaniu i braku sił oraz z bezradności lekarzy staram się aby ogród jakoś wyglądał.

Opowiem Wam historię mojego ogrodu.Mój mąż ,który mnie bardzo kocha postanowił spełnić moje marzenie a było nim posiadanie małego białego domku i ogródku.I tak 12 lat temu staliśmy się posiadaczami takiego domku.Pracy było co niemiara ale daliśmy radę i sobie w nim mieszkamy.Ogród był zarośnięty nic w nim nie rosło oprócz pokrzyw,złotego deszczu i zielska.Była też masa kamieni i szkła oraz śmieci.Moja mama powiedziała że dom i ogród przypomina obraz nędzy i rozpaczy.Po tych kilku latach uporałam się z ogrodem efekty możecie sami ocenić.

Kondziowy Ogród :) 15:42, 18 lip 2012

Do góry

Starałam się dociąć, udało się odwrócić ale dalej jest nieczytelny bo za mały, do analizy nie nadaje się

Nie kupuj na chybcika bo to mogą być wyrzucone pieniądze. Po jednej sztuce czy nawet kilka to za mało jest.
Ogród Hrabiego 15:36, 18 lip 2012

Do góry
Witam . dziekuje za miłe komentarze

Co do róż to rzeczywiście myślałem o białych piennych w rzędzie w glinianych donicach po obu stronach alejki miedzy nimi ławeczki
Alejka by się zwężyła .i figury były by mnie j widoczne , choć jak zieleniały to już wtopiły się w otoczenie , już nie świeca jak latarnie .W rabatkach chce posadzić róże bonce bo jest mało wymagająca ..a przy figurach bardziej krzaczaste , na razie posadziłem bluszcz by wspinał się po nich ..ale tak szczerze to chciałbym tam taką głęboką zieleń , czyli bluszcze , hosty , paprocie ...ale w upały jest tam tak gorąco ze można tam chodzić dopiero późnym popołudniem , może jak urosną tuje będzie inaczej w tym roku jest to ogród jednoroczny ale za rok już będzie ogród różany

to jest moja inspiracja

http://millefiorifavoriti.blogspot.com/ ... n-new.html

ostatnio tez chodzę i szukam furtek ale niestety wszystkie są takie niskie i drogie ,a potrzebuje wysokiej z korona , są zagranicznych aukcjach w internecie ale ceny osiągają kilku tys zł.. Podpatrzyłem i wpadłem na pomysł by samemu wykonać taka furtkę z koroną ..
koronę ułożyłem z gotowych elementów , które wystarczy pospawać . Korona wyszła mi za ok. 50 zł
zrobiłem projekt mojej furteczki do ogrodu ,Najlepiej jak by była otwierana pośrodku ,miała dwa skrzydła
amfory mam , cegłę jeszcze trochę brakuje na razie na jeden filarek starczy ,
furtkę to czas pokarze . a donic parę mam resztę dokupi się na giełdzie .

amfory mam ,
cegłę jeszcze trochę brakuje ,na razie na jeden filarek starczy ,
.
Też myślę nad spatynowaniem figury Madonny ... nie wiem czy powinna figura być taka biała ...
Lawenda - Lavandula 15:31, 18 lip 2012

Do góry
Można przesadzić a nawet podnieść lawendę.
Jest nowy artykuł o lawendzie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/322-lawenda-uprawa-ciecie-i-kompozycje

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 15:30, 18 lip 2012

Do góry
a dzisiaj dla odmiany pokaze Wam cos innego ....

- drewutnie eMa ... uwielbiam na nia patrzec, jaby czas sie zatrzymal....dawnooooooo, dawno temu..., widzac ja z okna kuchni mimo 2 lat zawsze sie zamarze...
- moja fige, ktora zmienia sie z dnia na dzien... juz ne moge sie doczekac mniammmm!
- " laurentego " , ktory rosnie jak na drozdzach

drewutnia

Figusia...

i laurenty ...

Ogródkowe perypetie:) 14:58, 18 lip 2012

Do góry

ech źle widać, ale od lewej:
pissardii, serby, choina kanadyjska,
od prawej berberys orange rocket, glauca globosa, kosówka jakaś i to we wrzosach różnokolorowych i z trawami. Za GG może jakiś miskant chiński, albo dwa..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies