Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 22:35, 17 sie 2012

wanda7 napisał(a)
Elu, i co tam postanowiłaś z pierwiosnkami?

Wandziu, gdzieś (????) Ci się już chwaliłam, że popikowalam do malutkich doniczek. Są zadołowane w przedszkolu, już kilka zdążyło się unicestwić, reszta żałośnie maleńka... Nie ma lekko
eliza3 22:45, 17 sie 2012

Byłam, żabę zobaczyłam.
Tak się do mnie uśmiechała, że mnie uśmiechem zaraziła
Portulaka śliczna, przywołała wspomnienia ... zasieję w przyszłym roku.
Elfik 22:53, 17 sie 2012

Gabrysiu, Basiu, Miluśka - ...bo krety odpuściły... Chyba, bo nie ma kopców. Ale znowu zryte wszystko, więc nornice. Teraz już kupuję tylko trutki (granulki, pasty), ale idzie tego, że hej!
Ewuniu - bardzo proszę o kontrolę
Bożenko - ciekawe, ile mi te pieńki wytrzymają... Bo środków to ja nie musiałam drążyć - próchno łopatką wybrałam...
Agniecha - no gdzieś te nasionka muszą być, do diaska, skoro cały ogród w siewkach... Ja to wyśledzę, jak to jest...
Elfik 23:03, 17 sie 2012

Elu - kiedyś myślałam, że to takie niepopularne imię, a tymczasem jest tu już nas parę Elek . Żaba rzeczywiście działa jak rozśmieszacz... A jakie wspomnienia masz z portulaką? Bo na mnie tak wspomnieniowo działa nasturcja...
Elfik 08:46, 18 sie 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Bajecznie kolorowo i czyściutko, nadzwyczaj czyściutko!
Patrzę, patrzę, okulary zakładam i co? Śladów po kretach nie widzę!
A pierwiosnki omszone rosną?

Basieńko... aż za kolorowo, zaczynam się dyscyplinować kolorystycznie , ale wciąż cynii nie potrafię sobie odmówić. A to wciąż loteria, czy w grupie będą identyczne...
Pierwiosnki już na miejscu stałym, na wystawie wschodniej, wyglądają zdrowiutko
marzena 00:05, 19 sie 2012

Elfik napisał(a)

okropnie było... koszmarna ulewa z wichurą. Rano znalazłam w ogrodzie takie ładne kwiatki:

Aż dziw, że stół się nie połamał, za to stalowa rura od parasola powyginana... Na ganku doniczki i skrzynki porozwalane...

Elfik, moze i sa szkody... ale fotka bardzo fajna... taka energetyczna... a poza tym bardzo ladne rabaty widać
agniecha973 00:45, 19 sie 2012

Elfik napisał(a)

Basieńko... aż za kolorowo, zaczynam się dyscyplinować kolorystycznie , ale wciąż cynii nie potrafię sobie odmówić. A to wciąż loteria, czy w grupie będą identyczne...

Elu, to może swoje nasiona cynii zbieraj z tych pożądanych kolorów. To chyba dobry kwiatek do zbierania nasion.
Elfik 22:06, 19 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
to może swoje nasiona cynii zbieraj .
...żadne "może"!!! Musowo!!!
Krys 22:44, 19 sie 2012

Elu ale piękną jeżówkę mi pokazałaś A pokaż jak w tym roku wygląda u Ciebie Hortensja Renhy Vanille Freise? Też mam taką ,dostałam od siostry jesienia takie dwa badylki a teraz jest piękna ,ale nie wiem jak będzie w przyszłości
Gardenarium 22:46, 19 sie 2012

Straszne katastrofy ogród nawiedzają, ale jak widać ogród nie daje się

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies