Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

monteverde 17:33, 15 sie 2012

taki ogród opielić to tygodnia mało i tak sobie dobrze poradziłaś, a jak tam różyczki? pozdrawiam
Gabriela 19:16, 15 sie 2012

W Kołobrzegu nie byłam w tym roku po raz pierwszy od kilkunastu lat, znudził mi się zimny Bałtyk, nawet nie tęsknię za morzem w tym roku. Co do ryb w Kołobrzegu, masz rację, tylko rybiarnia Rewiński, od lat trzyma poziom.
Bardzo podoba mi się ta pomponowa rożyczka z ciemnoróżowym środkiem, piękna jest.
agata_chrosc... 20:13, 15 sie 2012

ALe widoki! Ania ma rację! Coś takiego w tydzień wypielić to jest niezły wynik
Enya73 21:13, 15 sie 2012

Witam! Jestem pierwszy raz u Ciebie! Ależ szykuje się tu piękna rezydencja! Bardzo mi się podobają Twoje róże i te drewniane trejaże. I styl ogrodu idealnie dopasowany do charakteru domu. Brawo za konsekwencję. Czekam na dalszy ciąg. Uwielbiam podglądać takie metamorfozy.
A Kołobrzeg na Twoich zdjęciach wygląda cudownie. Byłam 4 lata temu, ale widać, że jeszcze bardziej wypiękniał. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić, jeśli chodzi o atrakcyjność tego kurortu. Bardzo też mi się podobał Rewal, równie zadbany i zielony. To cieszy, że u nas też zaczyna wszystko wyglądać tak jak trzeba.

Pozdrawiam serdecznie
agata_chrosc... 17:03, 16 sie 2012

Moniko, przychodzę znowu po informację i radę. Otóż - mam mieszane uczucia w związku z obydwiema angielskimi różami, które już posadziłam. To Sharifa Asma i James Galway. Obydwie pokazały kwiaty nie szczególnie piękne i obydwie bardzo szybko te kwiaty straciły. A James to juz rekordowo! Kwiat bardzo długo się rozwijał - chyba z tydzień zajęło mu pełne otworzenie się z takiego już mocno otwartego pąka, a następnie dosłownie drugiego dnia po pełnym rozwinięciu płatki opadły! Przyznam, że dawno nic mnie tak nie rozczarowało. I w związku z tym pytanie - czy to ma szansę się zmienić? Czy starsza róża kwitnie dłużej? Oraz czy kwiat (to zwłaszcza dotyczy Sharify) może się zmienić na bardziej pełny, ładniejszy po prostu? Bo jeśli taka ich uroda, to powiem szczerze, że znacznie lepiej prezentują się na zdjęciach. A ja zamiast nich posadzę jakieś porządne róże kontynentalne! Poradź co robić?
Milka 17:05, 16 sie 2012

szybka jesteś, w tydzień opielić!
cudne ujęcie ogrodu przez moment myślałam, że to u mnie jakieś podobne miejsca mamy!
Monic 07:18, 19 sie 2012

monteverde napisał(a)
taki ogród opielić to tygodnia mało i tak sobie dobrze poradziłaś, a jak tam różyczki? pozdrawiam

na razie w ogrodzie bardziej zielono, niż kolorowo, bo róże szykują się do ponownego kwitnienia

na każdej masa pąków

część róż oczywiście kwitnie, ale pojedynczymi bukiecikami

Monic 07:23, 19 sie 2012

Gabriela napisał(a)
W Kołobrzegu nie byłam w tym roku po raz pierwszy od kilkunastu lat, znudził mi się zimny Bałtyk, nawet nie tęsknię za morzem w tym roku. Co do ryb w Kołobrzegu, masz rację, tylko rybiarnia Rewiński, od lat trzyma poziom.
Bardzo podoba mi się ta pomponowa rożyczka z ciemnoróżowym środkiem, piękna jest.

Mnie się nudzi, może dlatego, że mimo, iż potrafię, to nie lubię pływać i wystarczy mi sam spacer brzegiem morza, poskakanie przez fale i popluskanie.
Róża, na którą zwróciłaś uwagę jest faktycznie śliczna. Mam ją pierwszy sezon i również mnie zachwyca. Nieprawdopodobnie długo trzyma kwiaty.
Monic 07:27, 19 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Witam! Jestem pierwszy raz u Ciebie! Ależ szykuje się tu piękna rezydencja! Bardzo mi się podobają Twoje róże i te drewniane trejaże. I styl ogrodu idealnie dopasowany do charakteru domu. Brawo za konsekwencję. Czekam na dalszy ciąg. Uwielbiam podglądać takie metamorfozy.
A Kołobrzeg na Twoich zdjęciach wygląda cudownie. Byłam 4 lata temu, ale widać, że jeszcze bardziej wypiękniał. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić, jeśli chodzi o atrakcyjność tego kurortu. Bardzo też mi się podobał Rewal, równie zadbany i zielony. To cieszy, że u nas też zaczyna wszystko wyglądać tak jak trzeba.

Pozdrawiam serdecznie

Witaj, Anitko To miłe, gdy czyta się taki komentarz
Masz rację, miasto zmienia się, bo ja zauważam za każym razem nowe zmiany - wszystkie na plus. Co ważne - rabaty miejskie są wciąż pielęgnowane - niemal codziennie widzialam ogrodników pielących i przycinających.
Zachwycają mnie również wiszące na latarniach donice z kwiatami - są przepiękne i co roku cieszą innymi kompozycjami. Zawsze się zastanawiam kto je tak wysoko podlewa, bo cały sezon są piękne.
Monic 07:30, 19 sie 2012

irena_milek napisał(a)
szybka jesteś, w tydzień opielić!
cudne ujęcie ogrodu przez moment myślałam, że to u mnie jakieś podobne miejsca mamy!

Irenko, musiałam się spieszyć, bo urlop mi się kończył
Niestety dni coraz krótsze, więc max.do 20.00 da się coś podziałać w ogrodzie. Dobrze, ze chociaż słońce już tak nie praży, to można w każdej chwili wskoczyć na rabatki w miarę wolnego czasu. Z drugiej strony szkoda, o czuć już nadchodzącą jesień. Na okolicznych łakach zaczeły już kwitnąć nawłocie.