Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania i róże i cała reszta :) 12:07, 04 lip 2012

Do góry
Komputer się psuł, psuł i się zepsuł..
Internet wciąż nawala, normalnie coś ostatnio mam pecha z tym wszystkim.
Awaria chyba w końcu usunięta, ale na jak długo..
Na dzieciowym komputerze, co siadłam, to mnie wciąż przeganiano, tyle, co udało mi się zdjęcia tam przenieść i czasem na szybko poczytać coś to tu, to tam.
Teraz z kolei wszystkie zdjęcia przenoszę do siebie i segreguję, rany julek, ale ja ich dziennie robię .

Przepraszam, że nie odpowiedziałam na czas na zadane pytania, postaram się to w miarę szybko nadrobić.
Na razie znikam zakończyć sprawę ze zdjęciami, niech już będą tam, gdzie mają być.

Pozdrawiam

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:06, 04 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Rabata z żuawkami czeka cały czas na drzewo, a kule na przeprowadzkę

cudna wyszła ... pochruszcze jak pochruszcze ... ale żurawki przenikają w barwie skromnie a soczyście ... tak dystyngowanie w soczystości ...

Monika, te żurawki ułożyłaś znakomicie! To wygląda jak malowane Na prawdę pięknie, chociaż nie lubię nadużywać tego słowa. A sosen i brzóz to zazdroszczę. Uwielbiam obydwie i u siebie ich raczej mieć nie będę, bo powierzchnia zupełnie nie ta. Masz już na prawdę super, z umiarem, elegancko. Tylko usiąść i się delektować
p.s. te dwie żurawki w samym rogu - co to za odmiana i czy na żywo też mają taki obłędny gencjanowy kolor?

A mi chyba jeszcze oprócz wiadomo, drzewa, czegoś brakuje, pomyślę
Lilie - Lilium 12:06, 04 lip 2012

Do góry
Zakwitły Martagony...w tym roku mają ponad 2 m...
Ogrodnik mimo woli 12:04, 04 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, ale boska ta balia!!! Coś wymarzonego na nadchodzący upalny weekend (choć u Was podobno cały tydzień taki uplany)
Że kanty, że brody, że chwasty??? Napiszę tak jak inni - narzekanie to nasza cecha narodowa, więc i ja też tak mam, że tylko na swój ogród narzekam No ale w Twoim przypadku, to już przegięcie!!! Masz bajkowy, kolorowy , urzekający ogród i baaaardzo żałuję, że nie zobaczę go na żywo...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:03, 04 lip 2012

Do góry
na rabatkę trawiastą wprowadziły się nowe trawki, rozplenice i carexy Evergold (i nieszczęsny wąż do podlewania )
Zdjęcia troszkę przed-burzowe

i jeszcze raz hortensjowa - Limelight ma mnóstwo kwiatów, czekam aż rozkwitnie

A tu moja hortensja NN na rabatce przy placu zabaw - chyba będzie to Kyushu

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:00, 04 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Kwitną pierwsze róże

ta miała być 'Aphrodite'... ale niczym jej nie przypomina

Czy mogę reklamować?

A to 'Heritage'

Trochę podobna - i coś ją podgryza?

Ogólnie wszystkie mają pączki i lada moment będą kwiaty.

martwię się tą 'Aphrodite' bo to miała być moja ulubiona...

Z baaardzo dużym opóźnieiem (awaria komputera) odpisuję, za co przepraszam ogromnie.
Beatko, to Aphrodite, czasami pierwsze kwiaty nie sa zbyt podobne do siebie. Jednak zw zasadzie tak ta róża wygląda, gdy sa duże upały a ona przekwita.
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:57, 04 lip 2012

Do góry
Agata dla Ciebie

heuchera midnight bayou
Ogród... reni 11:55, 04 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witam, u mnie znowu leje do ogrodu nie ma jak iść... to sobie siedzę i plotę... koszyczki z papierowej wikliny... czy któraś z was poza ogrodem ma jeszcze jakąś pasję?

Reniu, ale cacuszka
tu jest kilka dziewczyn, co podobne zainteresowania mają i tez piękności wytwarzają

Dziękuję... ja od lat zajmuję się rękodziełem szydełko, druty, a teraz zafascynowała mnie papierowa wiklina.
Może trafię do dziewczyn
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:55, 04 lip 2012

Do góry
hortensjowa rabata zaczyna obsypywać się kwieciem

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:51, 04 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Rabata z żuawkami czeka cały czas na drzewo, a kule na przeprowadzkę

cudna wyszła ... pochruszcze jak pochruszcze ... ale żurawki przenikają w barwie skromnie a soczyście ... tak dystyngowanie w soczystości ...

Monika, te żurawki ułożyłaś znakomicie! To wygląda jak malowane Na prawdę pięknie, chociaż nie lubię nadużywać tego słowa. A sosen i brzóz to zazdroszczę. Uwielbiam obydwie i u siebie ich raczej mieć nie będę, bo powierzchnia zupełnie nie ta. Masz już na prawdę super, z umiarem, elegancko. Tylko usiąść i się delektować
p.s. te dwie żurawki w samym rogu - co to za odmiana i czy na żywo też mają taki obłędny gencjanowy kolor?
Różany sezon 2012 11:49, 04 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Moje NN

Celinko, to jest Ballerina, co do reszty - jedno zdjęcie to za mało na identyfikację, najlepiej uchwycić fazę rozwijajacego się pąka i rozwiniętego kwiatu.

Na przykład, czy ta biała róża w rozkwicie ma widoczne oczko czy jest pełna?

Tu przydałby się wygląd całego krzewu i też kwiat w rozkwicie. W tej fazie kwiat przypomina New Dawn

A to może Casanova?
.
Ogród... reni 11:47, 04 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)
Witam, u mnie znowu leje do ogrodu nie ma jak iść... to sobie siedzę i plotę... koszyczki z papierowej wikliny... czy któraś z was poza ogrodem ma jeszcze jakąś pasję?

Reniu, ale cacuszka
tu jest kilka dziewczyn, co podobne zainteresowania mają i tez piękności wytwarzają
Różany sezon 2012 11:45, 04 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Wszystkie piękne a ja mam pytanie do Ani DS lub do tego kto rozpozna tą różę, dostałam ją w prezencie, a na metce pisało Raphaello - fioletowa, ale takiej róży nie ma obłędnie i mocno pachnie jest ciemniejsza niż na zdjęciu a tak wyglądała po deszczu

Wygląda na angielkę, jakie ma pędy?
Pomyślałam o Williamie Sh., co do pędów - ma dość cienkie i lekko przewieszające się pod wpływem kwiatów, dużo drobnych kolców. Liście średnie i dość gęste.

Ale poczekajmy na następne kwiaty, zobaczymy, czy będzie kwitł w niewielkich kwiatostanach.
Ogród wokół Jaskółki 11:42, 04 lip 2012

Do góry

Ogrody Alhambry
Ogrodnik mimo woli 11:36, 04 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kolejne lilie...

Co sie z człowiekiem na starość wyrabia! żeby nochala do komputra zbliżac i wąchać! Pora umierać
A wogóle to ja już nawet nie bedę udawać ,że nadganiam i czytam ,bo to jest nie możliwe i basta!!
Pogaduchy skowronków 11:33, 04 lip 2012

Do góry
Dobrze Marysia mówi - prosimy o bryzę. Ale dopóki Sahara nas zasila to niestety tak będzie. W środku Polski jest mieszanie zimna z gorącem i nieszczęście gotowe.

W cieniu - zacieniona 11:33, 04 lip 2012

Do góry
Zrobiło się ...poziomkowo -smacznie i pachnąco.
Ogród w Alei Lipowej... 11:24, 04 lip 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 11:23, 04 lip 2012

Do góry
wczoraj księżyc chował się za chmury, więc trudniej było go uchwycić, a jak się zrobiło całkiem ciemno to w ogóle już go nie było widać

zdjęcia z kilku minut

W cieniu - zacieniona 11:14, 04 lip 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies