Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:30, 16 sie 2012

Do góry
psinki zawsze z nami, pierwsza, to kleptomanka, kradnie mi wszystkie narzędzia ogrodnicze i do budy!
uosobienie cierpliwości to mój najmniejszy psiak

Ogród Danuszy - odsłona 2 13:27, 16 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

magnolia nadal kwitnie

Witam, Ula odkopała, Monia dziś coś dopisała i dzieki temu wiem, zetakie cuda długokwitnące ma nie tylko Ania Monte. Pozytywnie zazdroszczę

Ewelinko moja magnolia ma juz 15 lat i gdybym jej co roku nie przycinała pewnie by była większa od domu, ma zaciszne miejsce ale zasłania całe okno więc musze ja trzymać w ryzach a kwitnie nawet w grudniu jak temperatura pozwala
Mój mały raj na ziemi :) 13:25, 16 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ev, mówiłam już, że Cię uwielbiam? za Twoje słowa, pochwały. radośc, którą mi dajesz tym, ze zaglądasz z dobrym słowem..... a kot...plątał się cały ranek ! gdzie ja - tam on taki trochę pies....

Nie mówiłaś
Zielony galimatias 13:17, 16 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Myślałam, żeby je posadzić przy takich wieżyczkach,które kupiłam i porozstawiać między roślinami w zielonym gąszczu, będą rosły?

Ze swojej strony obiecuję im codziennie ciepłe słowo i dobre jedzonko

Evchen, gdzie kupiłaś te piękne obeliski?
Verbena bonariensis - werbena patagońska 12:53, 16 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam na roślinach wszystkie uschnięte kwiatostany z nasionami, kto chce nasiona?
Po wysianiu zakwitną pewnie dopiero późnym latem, ale zawsze to coś. U mnie w tamtym roku same się wysiały przy bramie i kwitły latem.

Witam Pani Danusiu!
Czy ma Pani w tym roku nasionka werbeny patagońskiej do rozdania? Będę na spotkaniu u Kapiasów we wrześniu. Jeśli będzie taka możliwość, to będę bardzo wdzięczna, bo nigdzie tego nie mogę dostać, a chciałabym trochę urozmaicić moje rozczochrane rabaty trawiaste

Pozdrawiam serdecznie
Ogród w lesie 12:44, 16 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

W głosowaniu : 2:0 i dwa Brutusy przeciwko mnie...
Widzę Cię, Ewka...nie chowaj się. Oj! Dam Ci popalić u Kapiasów...
Kto jeszcze weźmie udział w referendum, bo murarzom zaprawa zastygnie.

Oj.. to Cię zmartwię... Ja nie palę

Ja też nie palę, kochana! Dam Ci popalić - niepaląc!

....to wyższa szkoła jazdy, jak projektowanie nie przymierzając...
tylko rozpalanie ogniska mi to przypomina.... nananananaaa

Rozpalimy mały ogień,
A w tym ogniu będziesz piekł
Naszą przyjaźń, która łączy,
Która da Ci to, co chcesz...

fajne to były czasy... projektować nie trzeba było.... tylko knieje, jak okiem sięgnąć i szuwary, szuwary,...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:36, 16 sie 2012

Do góry

i jak u Ani napatrzyłam się na floksy i jeżówki, zagościły i u mnie
Ogród w lesie 12:33, 16 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

W głosowaniu : 2:0 i dwa Brutusy przeciwko mnie...
Widzę Cię, Ewka...nie chowaj się. Oj! Dam Ci popalić u Kapiasów...
Kto jeszcze weźmie udział w referendum, bo murarzom zaprawa zastygnie.

Oj.. to Cię zmartwię... Ja nie palę

Ja też nie palę, kochana! Dam Ci popalić - niepaląc!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:29, 16 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Witam wieczorkiem po pracowitym dniu w ogrodzie. Musiałam trochę ogarnąć go po długiej nieobecności. Z przyjemnością spędziłam w nim dziś kilka godzin. Tęskniłam już za tym.
Wklejam parę aktualnych zdjęć.

I zakątek romantyczny z hortensjami 'Anabel' oraz trawami i lawendą.

A zdradź proszę co jest na pierwszym planie tego zdjęcia? Czy to trawa?

Marzenko, sprawdziłam, to jest turzyca Morrowa 'Silver Sceptre'.
Packwood House Anglia 12:28, 16 sie 2012

Do góry
A teraz zagadka.
Co oznacza napis na zegarze? Jaki jest sens tej wypowiedzi?

Dla ułatwienia podaję też tłumaczenie angielskie.
Seven without the hours.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:19, 16 sie 2012

Do góry
miesiąc sierpień należy do moich ulubionych, światło tak ciekawie ukazuje nasz ogród, wszystko bardziej podkreślone, takie trochę mgliste, tajemnicze....

obrazy sierpniowe

i na ostatniej focie, pluskawica, dyskusja na jej temat była u Madżenki
Ogródek Hanusi po zimie 12:16, 16 sie 2012

Do góry
Elizo,Moniko,Romko,Dziękuję za odwiedziny i Wam dużo ciepłego słoneczka!

Miało być inaczej 12:13, 16 sie 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, masz piękne okazy pomidorów. Wszystko pięknie u Ciebie się rozrosło. Piesek trochę szaleje, ale to jeszcze mała psinka, cierpliwosci
Pozdrawiam

Dzięki Andziulko że zajrzałaś i za miłe słowaWiem, że to jeszcze mała psinka.... najgorsze, że na ogrodzie ciągle mi znika z oczu, a wolę jej pilnować, bo ciągle coś zjada. Przed wczoraj zajęłam się zbieraniem ogórków, a ona w tym czasie zajęła się osą.... która niestety ją użądliła. Trochę się na początku przestraszyłam, bo nie wiedziałam gdzie....ale za chwilę zaczęła puchnąć łapka.Dobrze, że nie gdzieś w pyszczek. Zuźka to prawdziwy łobuziak.... ale bardzo kochany

Niesamowicie sympatyczna psinka Na osy niestety trzeba uważać, mój psiak mimo podeszłego wieku wciąż próbuje je łapać w zęby.
Blaski i cienie nowego życia 11:42, 16 sie 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
A z dwóch dzisiejszych spacerów naznosiłam różności i zrobiłam dekoracje letnio-jesienne
Dekoracja 1

Dekoracja 2

Dekoracja 3

Bardzo ładne te Twoje dekoracje, widzę masz tak jak ja, ja też zawsze coś ze spaceru przyniosę i kombinuję. Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:40, 16 sie 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za gratki i piękne kwiatki, takie bym mogła mieć przec cały rok!

Bożence, Marcie, Julicie, Małgosi- u ciebie w wątku napisałąm o rycynusie, Marzenko - dzięki za

foto i cieszę się ze spotkania i twojej pięknej relacji z Pragi, Ani - już mnie twój Merlin zachwyca i

kształtem i zapachem, Gosi, Zbysiowi, cudne te bliźnięta, Celinie za pachnące lilie,

Konstancji30, za wspaniałe teksty, Agnieszce, Krysi, co mimo budowy zajrzy

Madzi, która pamięta o rozwarach mimo urlopu, Marzence, która od razu na kawę zaprasza,

Karolinie - takie same rudbekie, non stop kwitną, Robertowi, za piękne zdjęcie, Sebkowi

- piękna róża, Agacie - świetna podpowiedź rabaty, Joance, któej humor nie opuszcza,

Gabrysi - dzięki za pochwałę, Basi- my z Anią siostry duchowe, więc i wątek podobnie leci,

i dziękuję za nasiona i słowa uznania dla ogrodu, kasik778- witaj u mnie, cieszę się bardzo,

Bożence z Mój ogród, Sylwi i Weronice

i dla was kwiatki, kwitną na potęgę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:36, 16 sie 2012

Do góry
Sfotografowałam całą rodzinkę.

A tu rodzinka po cięciu

Na chwilę obecną wyróżnienie otrzymują: Betalux, Cheroke, Brandy Wine, Roman (słodziutki, ale za mało wilgotny na kanapki) i oczywiście Koralik.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:24, 16 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Ptaszorki - jedna z połamanych ostróżek znowu będzie kwitła

Z pervoskią przed nimi - ciekawe czy przetrwa zimę...

Genialne są. To jest rodzajów ozdoby, którą chętnie postawiłbym u siebie
Packwood House Anglia 11:23, 16 sie 2012

Do góry
Za mało czasu było. Myślę, że warto zobaczyć wnętrza, skoro detale architektoniczne na zewnątrz są takie ciekawe.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:21, 16 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Sobotnia Hot Lava - jeżóweczka z bliska:

A miskant kwitnąć zaczyna:
l

ale fajne ptaszory. Skąd je masz? ( pewnie pisałaś ale wiesz, nie nadążam za wieloma wątkami).
Jeżówka Hot Lava- dla mnie cudo, cudeńko. tez mam pomarańczową i czerwona od 3 dni- to moja ostatnia fascynacja, jeżówki w gorących kolorach.
Mam wątpliwości co do miskanta Twojego - czy to aby nie Spartyna grzebieniasta- kwiatostan wyglada jak spartyna. To jest cudna trawa, tworzy piękne , bujne przesłony. Tyle że wściekle się rozrasta, potrzeba jej dużo miejsca, ma krótkie rozłogi.

Zerknij, tu są dobre zdjęcia:
http://www.dobrepole.pl/Spartina%20pectinata%20%22Aureomarginata%22_-_spartyna%20grzebieniasta_nlat_509.htm
Mój ogród 11:21, 16 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Zachód słońca, jak pisałam był niesamowity, do tego była tęcza, którą jednak nie udało mi się ładnie sfotografować. Powietrze było przejrzyste no i ten widok!!!!

Zdjęcia, zostały niedużo poprawione, naprawdę tak to wyglądało.

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

Bozenko! Nie tylko zachód słońca cudny!! Powojnik tez po prostu zachwyca!!! Do zobaczenia w sobotke!!!!

Piękne fotki zachodzącego słońca, a powojnik to po prostu cudo... ta kaskada kwiatów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies