Tak wygląda moje zejście z tarasu, u mnie ryją nawet w trawie a po karbicie jeszcze więcej jakby na złośc,Alinko dziękuję za porady całkiem możliwe że skorzystam , bo załamka aż przez to złapałam doła ogrodniczego
Aniu ale się uśmiałam kiedy wyobraziłam sobie jak podrzucacie tego zaskrońca do sąsiada hihihihi
Druga sąsiadka mówiła, że zauważyła ślady bytności jakiegoś zwierzaka koło domu, pewnie chodzi tam cała rodzinka jerzyków
dawno się nie odzywałam, ale najpierw mąż teraz mała chorują i nie mam czasu na nic, nawet żeby wejść
na ogrodowisko . Teraz zasnęli więc mam chwilę.
Czy ktoś ma doświadczenie z malowaniem na biało drewnianych donic.
Kupiłam jakieś 2 lata temu chyba w castoramie i pomalowałam drewnochronem na orzech, ale pomyślałam sobie że na tle drewnianego tarasu (deski egzotyczne rowkowane) ładnie wyglądałyby białe donice tak dla kontrastu.
Mam w nich teraz miniaturowe iglaki.
Myślicie że to dobry pomysł, jeśli tak to macie jakieś doświadczenie czym malować,
czym jeśli w ogóle ściągnąć poprzedni kolor.Nie wiem jak to się robi
Tutaj moje iglaki z kawałkiem donic i drewnianej podłogi niestety wypalonej od słońca,
Dzieki za komplement....jestem innego zdania, ale ...... może to tak jest, że zawsze swoje się tak nie podoba jak trzeba.....
Dziś przyjechał znajomy.... przeszedł przez ogród i widać było, że mu się podoba mój pstrokaty ogród..... Dwa hasła strzelił, które mnie rozbroiły......
Pierwsze, że chociaż mieszka pod wielkim miastem na wski...to nie widział jeszcze takiej ilości kwiatów
I drugie, że wraca do domu z postanowieniem, że musi cos sobie w ogrodzie posadzić...... a napewno musi posadzić czereśnię
Piękny komplement....... aż mi sie milej na duszy w tym moim młynie w pracy zrobiło....
I nie patrzył na kanty, brody i takie tam..patrzył na całokształ i wybrane rośliny..
I balia też się spodobała..... (mnie w niej w tym momencie nie było..dziś mnie tam wogle nie było....... buuu)
No i jakbys robiła tą łezkę na przeciwko tak jak Ci doradziłem, czyli zamiast kuli na pniu stożek
To byłoby świetne powiązanie do kuli na przeciwko
mówisz tu o o przodzie domu tam gdzie te polkola mam?? bo ja już sie gubię
muszę rozpocząć od jednej rabaty a potem kolejne dopasowywac
wymysliłam sobie taki układ to jest tu przed domem ta wielka rabata
tekoła byłyby wysypane różnego kolory (tzn. biały, szary , i jeszczejakiś w ten deseń) kamień zainspirowały mnie zdjęcia z realizacji danusi ogród miłośników roślin część z ławeczką strasznie mi sie podoba
chcę mieć taką samą
danusiu czym są oddzielone kamienie jedne od drugich
Marzenko jak dojdziemy do "dębowego" ... to będę szczęśliwa ... jesteśmy o krok ... dam mu wyschnąć ... przecioram wełną ... położymy małżowskimi łapkami drugą warstwę ... przecioram i damy dwa dni ... domalujemy elementy białe ... obłożymy ziemię piaskowcem ... zrobimy donicę (małż mnie dokucza za tę liczbę mnogą ... ałała)) ) ... i zobaczymy czy wybielający konieczny ...
klor z kropką ... domniemany jak narazie ... ale w tym co jest potencjał jest