Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Mala_Mi 19:01, 26 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Zobaczyć i umrzeć....... powtórzę za jakimś poetą
Madzenka 00:39, 27 sie 2012

asc napisał(a)

Kurcze zatem już powinnam nie żyć
Powiem tylko pięknie!!!!
Wieloszka 08:03, 27 sie 2012

Sebek napisał(a)
Suuuper zakupy! Czekamy na dalsze doznania

Sebek, no to jak już zakupy widziałeś, to wiesz, że to posadzić też trzeba....., a potem pielęgnować.... podlewać.... nawozić.... Więc w przerwach między spotkaniami i kawusiami czasem troszkę popracujemy
Wieloszka 08:08, 27 sie 2012

asc napisał(a)

Aniu, przyjeżdżaj zanim wrzosy przekwitną, tylko błagam nie umieraj Smutno by było na ogrodowisku bez Ciebie

Madżenka a ja dopiero teraz zauważyłam tą krzywą lampę na pierwszym planie No cały efekt zepsuła... A to wszystko przez fruwające po całym ogrodzie meble tarasowe... - przez nie chyba ze 4 lampy mam rozwalone i za nic nie chcą stać prosto. Już M.dostał zadanie wymyślenia nowego zamocowania tych lamp, bo takie krzywe wyglądają tragikomicznie...
Wieloszka 08:11, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)
super zakupy, a zachód słońca piękny dawkuj, poczekam!

Wczoraj po południu cyknęłam fotki ogrodowe, wygospodarowałam sobie wolny wieczór na czytanie ogrodowiska a tu chała... Net mi nie działał Za to zrobiłam wreszcie porządek ze wszystkimi moimi marnymi zdjęciami, posegregowałam, zapakowałam w foldery.... tylko wywołać wciąż nie ma kiedy...
betysia 08:15, 27 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Wczorajsze wieczorne widoki z tarasu..... dalsze

......bliższe

...... i najbliższe

nooooo na TAKIE widoki warto bylo czekac- nieziemsko... zarowno te odlegle jak i te zdecydowanie blizsze...
pozdrawiam i cudnego dnia!!!!
Wieloszka 08:15, 27 sie 2012

noemi napisał(a)

co do konwalnika .... miałam w zeszłym sezonie i mi wymarzł.... ale znów się nakręciłam , że chcę go mieć .... jutro zatelefonuję do ogrodu kroton.... miał ładne na początku sezonu ,jak ma jeszcze to podjadę i wybiorę ładne sztuki ... kupię większe....bo on chyba wolno rośnie , dam Ci znać .... .....

co do limki... moje też mają pączki.... może tak mają .... Finka przypomni , jak wróci z wystawy ....

Madziu, myślałam że konwalnik u nas zimuje No trudno, przetestujemy... Gdyby mieli w krotonie duże sztuki to jestem chętna - potrzebuję 7. W ZC widziałam ładne, ale nie bardzo duże za 18,50!
Wieloszka 08:16, 27 sie 2012

Betysiu, dziękuję Buziolki i również miłego dnia
Zawsze jak widzę u Ciebie "Francja, Kraj Loary" to przypominają mi się te niesamowite klimaty i marzę, że kiedyś tam wrócę... Te kwitnące oleandry, laurowiśnie o dużych skórzastych liściach, lawenda prawie wszędzie, pachnące różanki... U Ciebie to dopiero są widoki! Ale to były czasy sprzed ogrodowiska , więc zachwycałam się tymi cudownościami inaczej, niż zrobiłabym to teraz...
Wieloszka 11:04, 27 sie 2012

Nowe nasadzenia - skarpetka z hakone pod tujami. Nie wiem, czy trawki nie za daleko od pnia - ale wszędzie korzenie tuji...

Po sadzeniu przyszła straszna ulewa i zewnętrzne liście traw położyły się (ale nie są złamane). Czy powinnam je poobcinać? Nie wygląda to ładnie:
Wieloszka 11:20, 27 sie 2012

Perukowce poszły precz na inną rabatę, a na ich miejsce pod wiśnie pissardi zostały przesadzone hortensje "nie-Lime". Brakuje jednej wiśni (wypadła wiosną ) i paru miskantów, które będą tu przesadzone z innego miejsca. A właśnie, czy z przesadzaniem dużych miskantów trzeba czekać do wiosny? Ktoś wie?