Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 15:52, 25 sie 2012

Dorka witaj, później podam Ci na PW u których sprzedawców można sobie bez problemu "zamówić" termin dostawy, niektórzy sami w aukcjach mają np zastrzeżenie, że wysyłka dopiero po 15 maja. w tym roku jednak zimą będę robiłą zakupy potrzebne do wykończenia domu
Dorka 18:35, 25 sie 2012

oki, to czekam
kasik778 20:12, 25 sie 2012

mam to samo z moimi horti, jedne białe, wręcz śnieżnobiałe a inne już porządnie różowe
eliza3 21:51, 25 sie 2012

Piszesz, że kupujesz przez internet, czy zawsze jesteś zadowolona z jakości roślin, bo tu na forum opinie kupujących są różne. Ja nigdy nie kupowałam, ale widzę, że to dobra forma zakupów, zwłaszcza gdy w okolicy marny wybór.
anieszka 22:59, 25 sie 2012

Co do zakupów internetowych, to bywa różnie, ale mam ciekawą opowiastkę - 2 lata temu kupiłam ze 30 wrzosów i 30 dostałam jeszcze w szkółce gratisowo, a przez internet kupiłam 10
Z tych wszystkich przeżyły mi tylko te z netu
Welka 11:43, 26 sie 2012

Witam!
Dorka, pw poszło.
Kasiek, śmiesznie to u mnie wyglada, bo akurat jest w samym środku, co prawda później zakwitła od pozostałych, ale już długo taka biała stoi
Eliza, anieszka -Megi z Warmińskich dylematów może potwierdzić, ze szkółki w naszej okolicy są beznadziejne, często sprzedawcy nie wiedzą co sprzedają (pisałam kiedyś u Przetacznika, ze właśnie przetacznik był sprzedawany jako Viktoria a nie Veronica) albo jest napis hosta w odmianach/żurawka w odmianach, ale jakich odmianach to zgaduj sama. Mam z dwa ulubione sklepy, gdzie rośliny są ładne i tak dalej, ale często nie ma takich jakie chcę i pojedynczych sztuk nie opłaca im się zamawiać, a większej ilości te sklepy nie wezmą, bo nie ma pewności czy to zejdzie. Zostaje wiec internet, na all nacięłam się raz, beznadziejny sprzedawca, ale miał roślinę, którą chciałam wziąć moim rodzicom, przy okazji wzięłam sobie dwie roślinki, jakąś jukę i coś jeszcze, dla rodziców roślinka była ledwo widoczna i nie przeżyła, moja juka jakoś zipie, a tamta trzecia chyba też wypadła, bo nawet nie pamiętam co to było. Generalnie mam 4-5 sprawdzonych, teraz muszę dokupić cebulek, bo cena jednego zwykłego krokusa w sklepie w Ol. to 1,30, a na all za 10 szt zapłacę około 3 zł, a że muszę trochę tego kupić to nawet z przesyłką wyjdzie mi taniej i mam większy wybór.

Pozdrawiam niedzielnie
agniecha973 12:21, 26 sie 2012

Hej Ewelina, Ty u mnie bywasz, a ja ciągle nie zostawiłam śladu u Ciebie. Byłam już kiedys i przeczytałam ponad pół wątku, ale wcięło mnie i już tu nie wróciłam aż do dziś. Nadrobiłam trochę ostatnich stron. Widzę, że powolutku zbierasz rośliny do ogrodu. Tak trzymać, normalnemu człowiekowi ciężko jest zaszaleć, a chciało by się widzieć u siebie taką realizację jak robi Danusia. ALe z drugiej strony myślę, że to byłoby w końcu nudne, a tak ciągle można coś nowego w jakimś kątku wymyślić i jest motywacja.
Fajnie już u Ciebie się robi zaczyna być widać rabaty. No i masz u mnie duży plus za przetwory
martaibartek 20:48, 26 sie 2012

Ewelinko wróciłam i zaległoście nadrobiłam

Widzę, że "żurawkomania" u ciebie w pełni i wszystkie tak dokładnie opisanie - super!

Dla zainteresowanych od jutra w Biedronce cebule od koloru do wyboru- komplet 3.99zł
Welka 21:01, 26 sie 2012

Witam!
Agniecha, mam czasami takie chwile, ze się denerwuje bo muszę hamowac się z roślinnymi zakupami, ale z drugiej strony są co jakiś czas nowe ciekawe odmiany i musiałabym kombinować gdzie je wsadzić, a tak to pomalutku sobie zapełniam miejsce
Marta, w Biedronce mój M częściej bywa, ale jemu nie powierzę tak odpowiedzialnego zadania jak wybór cebulek, jeszcze wróciłby z cebulą do jedzenia muszę się z sama przejechać i zobaczyć, a na nowe żurawki zawsze znajdę miejsce
Welka 10:32, 27 sie 2012

Witam!
Wrzucam zdjęcie tego rozchodnika, którego ostatnio kupiłam jako niby Matronę, na zdjęciu wygląda jak ten taki zwykły najzwyklejszy rozchodnik, ale w rzeczywistości jest większa różnica, utnę temu zwykłemu gałązkę i porównam z tym to będzie lepiej widoczne.

i jeszcze Limka

Pozdrawiam