Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

betysia 09:38, 27 sie 2012

Slonecznie, kolorowo, kwiatowo, owocowo, kalorycznie...no i jak tu nie zagladac do ciebie Karola ?????
cudnego dnia i tygodnia !!!!!
buziaki
popcorn 09:51, 27 sie 2012

Dzięki Betysiu! Wzajemnie!!
renatamama3 10:34, 27 sie 2012

Witam Karolciu ,byłam kilka razy cichaczem na FM w Twoim dzienniczku .Nic nie pisałam bo ty kupiłaś domek i wykończeniówka a ja szukałam działki .A teraz trafiłam na ciebie tutaj po fajnie nazwanym ogrodzie.Mój powstaje dopiero od kwietnia ,no ok kilka krzewów posadziłam na jesień i troszkę cebul.Mój też będzie taki bałagonowaty bo lubię ,różne roślinki ,szczególnie bylinki i cebulowe też nakupiłam czosnków i tulipanów i 2 mój problem(no dla mnie nie) to lubię kolor a trend na 2-3 kolory w ogrodzie ,więc jesteś bliska memu sercu dobrze bym się u Ciebie czuła.Mamy też coś wspólnego też dochodzimy z M do tego,że nasza działka jest ciut mała chodź do skończenia ogródka daleko i mamy ok 7 a.Zaczynamy myśleć o nowej działce mamy na ok 12a jak dla nas idealna tylko cena 20 tys a.
U mnie wczoraj była tarta z borówkami i jeżynami i już brak bo gościom smakowało.
Kiedy sadzisz malinki też planuję 6-8 krzaczków .
popcorn 10:46, 27 sie 2012

Witaj Renato!
Miło mi Ciebie gościć u siebie!! A w której części Małopolski takie dobre ceny? Też kupujemy na dniach działkę, ale bardziej jako inwestycję, chociaż jest pod lasem, blisko rzeki a przy asfalcie Ale nie ta cena
Nasza działka ma ok 860m2, więc 8,6 ara i to malutko jak dla mnie, miejsca brak na nowe nasadzenia a nowe zachciewajki pojawiają się u mnie z każdym mijanym punktem sprzedaży roślin Muszę nad sobą panować, ale czasem mi nie wychodzi

Maliny zamierzam posadzić we wrześniu, jak przestaną owocować i zaczna żółknąć im liście przynajmniej, bo mam kilka krzaków do przesadzenia... a kilka dodatkowych dokupię jak się pojawią w sprzedaży, więc nie wcześniej niż za miesiąc myślę... ale miejsce przygotowane, bo miałam wolne zasoby przerobowe (czytaj: M za bardzo nie narzekał w sobotę że go gonię do takich rzeczy, poza tym obornik przekopany był świeży, więc niech sobie poleży w ziemi chociaż miesiąc...

O nie, 2-3 kolory w ogrodzie? Byłby to biały, fioletowy i chyba różowy, ale mam sporo roślin kwitnących na żółto czy czerwono, jak moje ukochane rudbekie których za nic się nie pozbędę... więc jest misz-masz i dobrze mi z nim
Tarta? Uwielbiam!
Rudbekie:

pozdrawiam serdecznie!!! I jak założysz swój wątek to się ujawnij proszę!
renatamama3 11:36, 27 sie 2012

Karola ja graniczę z lasem sosnowym mieszkam między Krakowem a Balicami . A działka którą mamy na oku to 237 tys a na niej kilka krzewów i studnia bez mediów moja 8,5 aa w sumie musiałam zapłacić za współwłasność w drodze goła media 180m dalej ale zauroczył nas las 160 tys.A u Ciebie jeszcze drożej?mój m w piątek budował kompostownik 2 komorowy 1na 3 m .

renatamama3 11:59, 27 sie 2012

A żółtych też mam sporo tulipany,krokusy ,forsycję ,irysy ,wiesiołek trojeść jak ich nie, mieć przecież to takie wiosenne kolory aż się buzia do nich śmieje .No i letnie rudbetki jak słonecznik jak ich nie kochać.Też lubię tartę robię z masą budyniową na to owoce i galaretka.Też mam wstępnie miejsce na maliny ciekawe czy w październiku nie późno bo wtedy jadę po róże kopane.U mnie na chciejstwa jeszcze miejsca nie brakuje tylk na sprzęty typu bramka piłkarska chłopcy mają taką dużą ,basen ,córa czeka na siatkę do siatkówki i wiem ,że zabraknie mi miejsca ale ogród i dom nie tylko mój czy m ale i dzieciaków .
eliza3 16:42, 27 sie 2012

U Ciebie jak zwykle smakowicie i kolorowo
popcorn 19:14, 27 sie 2012

U nas taniej, Renato! Pamiętam, szukaliśmy działek pod Krakowem, ale albo chore ceny albo chory dojazd To nieźle się dzieje na Waszej działce!!! Powodzenia z budową!

Elizo - to lubię
renatamama3 20:13, 27 sie 2012

No drogo nie nam takiej kasy może pójdą w dół. Na razie to marzenia cieszymy się z tego co mamy jeszcze troszkę do wykończenia.
malgocha1960 22:10, 27 sie 2012

Karola,widzę u ciebie taką nową odmianę astrów,kupowałąś sadzonki czy siałaś?Ja swoje siałam,ale mi nie wzeszły wcale,a koleżanka kupował sadzonki na rynku.Według mnie piekne,a ona mówi paskudne.