Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 10:04, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)

1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!
teraz pozostaje czekać, aż jałowce zasłonią gazony i wszystko sie rozrośnie;

Irenko!!! Super!!! Pęknie to wyszło!!! I jestem zdumiona, że u Ciebie posadzone tak po mojemu, pod linijkę
Milka 10:16, 27 sie 2012

Aguś, dzięki tak po linijkę rabata zyskuje; teraz kolej na przejście, tam trzeba łądnie wykończyć boki, zrobimy po 2 schodki po obu stronach i jak metasekwoja już wzmocni pień, usuniemy zabezpieczenia przed psami i ten pas do przejścia wyłożymy kamieniami; rośliny się rozrosną i za 3 lata, będzie efekt, o któy mi chodziło;
teraz kolej na tę rabatę cieniolubną i po prawej stronie domku letniego; jednak już zrobię nasadzenia, wykańczać domek będą ostrożnie, aby nie zniszczyć roślin;
a na przyszły rok zostawiamy sobie do pracy trawnik i garaż; może w końcu będę tylko pielęgnować, ale sama w to nie wierzę, pewnie znowu chciejstwa będą; przy domku dam hortensje, rh i hosty z paprociami, bo tam taki półcień
ale się rozpisałam!
Milka 10:18, 27 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Jak miło w Miłkowie oglądać takie zmiany.Jak wesoło

cieszę się, że wpadłaś, bo ostatnio szalejecie z pracą i imprezami
jeśli zmiany uzyskały aprobatę, to znaczy, ze nie jest źle
pozdrawiam Danusiu
TheMagda 10:27, 27 sie 2012

No wszystko wygląda prześwietnie!!
W gazonach Creme Brulee prawda?? Też ostatnio kupiłam tę odmianę i jestem nią zachwycona!
To niesamowity kameleon, przebarwia się świetnie
Milka 10:28, 27 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Irenko! Byłam, podziwiałam. Pięknieje ten Twój ogród z dnia na dzień. Dobrze, że tak się dzieje, bo mam gdzie zaglądać i cieszyć moje oczy.
Ja dziś byłam w Bolesławcu na Święcie Ceramiki. Tam, jako imprezy towarzyszące odbywają się też targi staroci. Ciekawe rupiecie widziałam, ale nic nie kupiłam, bo ceny zwariowane.

Odnośnie zgubionych narzędzi...moje dziecko dawno temu wynalazło pewien patent...kiedyś opowiem. Na forum się nie nadaje. Pozdrawiam i dzięki za wspaniałe zakątki z Twojego ogrodu.

kiedyś kochałam ceramikę z Bolesławca, potem moda się zmieniła i dopiero u Pszczółki na nowo się nią zachwyciłam

Aga, to czekam na spotkanie i wiedzę na ten patetent, brzmi intrygująco!
a ogród na prawdę pięknieje dziś rano syn oglądał i podobało mu się i mói, że za 5 lat, to już w ogóle coś innego będzie
na prezent urodzinowy zażyczyłam sobie rh, jak co roku posadzę pod domkiem letnim
buziaki
Milka 10:30, 27 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)
No wszystko wygląda prześwietnie!!
W gazonach Creme Brulee prawda?? Też ostatnio kupiłam tę odmianę i jestem nią zachwycona!
To niesamowity kameleon, przebarwia się świetnie

Madziu, dokłądnie ta odmiana ale masz oko! przebarwia się faktycznie jak kameleon i łąmie mi tam zieleń
dzięki za pozytywną opinię, M. się ucieszy
Milka 10:33, 27 sie 2012

Sebek napisał(a)
Piękne te zmiany! Żurawki wyglądają bosko - to marmelade?

dzięki, nie to Creme Brulee;

a za chwilę, jak opdpwiem na posty, pokażę pozostałe zmiany, muszę wrzucić na kompa zdjęcia
na razie już z żurawkami koniec, teraz mi potzreba 200 traw, do mojego pomysłu i ciekawe, czy Finka będzie mieć
Milka 10:34, 27 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Irenko, piękną rabatę wyczarowałaś! co za zmiany!

no właśnie, brzydkie kaczątko przemieni się w pięknego łabądka, z czasem
dzięki Kasiu
Milka 10:37, 27 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko ogród wypięknial u Ciebie być na bieżąco to nie lada sztuka !!
Ja mam kilka kompletów narzędzi bo z jednym to bym nic w ogrodzie nie zdziałala...... Dzisiaj w ogrodzie 30 min okularów szukalam .... Znalazłam......

Marzenko, za 3 lata w końcu dojdę do oczekiwanych efektó, może szybciej, zależy ile sił będzie
też mam kilka, ale naprawdę szukam na okrągło, dobrze, że M. czuwa i zawsze wie, gdzie coś posieję; ostatnio martwiłam się wręcz łopatką z kompletu od Danusi, bo fajnie się nią kopało i sadziło żurawki, ale jest, odnalazłą się, stała spokojnie w wiaderku na pergoli!
Madżenko, miłego wypoczynku, wybyłaś na trochę jak doczytałam u ciebie
Milka 10:43, 27 sie 2012

Martek napisał(a)
Widzę wszytko Miła

cieszę się
miłego poniedziałku