Zaglądałam panienkę podziwiałam,ale kwiatki w tle też nieźle się do obiektywu pchają!
Róże z katalogu muszę na spokojnie pooglądać......Wszystkie piękne......
Uściski!
Dla Ciebie.... róża ode mnie.
olej dojechał ... przesyłka oznaczona jak najlepsza porcelana "uwaga szkło" ... przewoźnik jednak ryzykant bo jak widać poniżej ... do nieszczęścia było blisko ... ... szkło chyba jednak by nie zdzierżyło
widoczna przez okienko ciecz ............................ dziwna ... przyznam budzi mój niepokój bo wygląda jak "płynna bez krup" ... i jak tak ... to trudno ... zanim czas pod postacią opadów atmosferycznych nie zmieni potencjalnej "sraczki" w sterany dąb muszę być dzielna ... bo małż po polce galopce w poszukiwaniu TEGO odcienia i moich zapewnieniach, że TEN właśnie znalazł się w Gdańsku i uwagach, że żyjemy w erze wczasów na Księżycu i akurat olej z Gdańska w Kielcach nie jest czymś dziwnym ... tak ... małż po tym wszystkim pociągnie tym olejem werandę choćbym miała patrzeć każdego dnia w dechy będące wyrzutem sumienia po zżarciu guguł ...
Te goździki kupiłem w zeszłym tygodniu - sprzedawczyni powiedziała mi, że są wieloletnie, ale jakoś w to nie wierzę Jak przekwitną to pójdą do ziemi - i zobaczymy czy przezimują
Spóźnione życzenia urodzinowe Sebku gratuluję występu w TV , bardzo naturalnie wypadłeś. Urzekły mnie Twoje zdjęcia z donicami na wejściu domu. Piękne
Nie spóźnione Urodziny w poniedziałek mam
O żesz no 9 lipca, ale coś mi się pokręciło bo przeglądając wątek zobaczyłam, że już dawno niektórzy życzyli wiec też się dołączyłam za to masz jeszcze kwiatucha i będę jedną z pierwszych rozpoczynających maraton życzeń
No dawno życzyli - rok temu A tak na serio - dziękuję
Sylwia, miło, że zaglądasz czasami Mamy tak różne nasze "ogródki", ale taką samą miłość do roślin i otaczającej nas natury. Niedługo zajrzę znowu do Ciebie, bo zmieniłam trochę technike poruszania sie po Ogrodowisku. Już nie staram się biegać codziennie po wszystkich watkach, ale co jakiś czas jestem u kogoś na dłużej
pozdrawiam ode mnie zanim zajrzę do Ciebie
Jolu....gratuluję stronek pełnych humoru, kfiotków i ludzkiej życzliwości.....
Ciutkę się spoźniłam..ale ja ostanio wszędzie spóźniona....
I dla Ciebie moja nowa lelija......
Aniu, szczególne dzięki, że taka zapracowana a o mnie pamiętałaś
A spóźnienie? .... dłużej dzięki temu świętuję No i jaka odległość nas dzieli
pozdrawiam i obiecuję, że zajrzę wkrótce do Ciebie nadrobić zaległości
Betysiu ona jest boska! i otoczenie jakie jej uszykujesz też mmmm romantyczny stary ogród tam wszystkie roslinki miedzy soba gałązkami szuraja z zachwytu co tez im madame szykuje la recherche de sites inconnus by odkrywając na nowo swą świetnością się chwalić(mam nadzieje że błędy mi wybaczysz mój francuski jeszcze z liceum)
wstawię ci mojego anioła stóża ogrodu którego dostałam od kuzynów na imieniny w zeszłym roku
Marzenki sąsiadów zazdrość do dziś zżera
I dziwią się jak jasna cholera .
Jak można tak na wszystko żałować
I dom z odpadów wybudować ?
Konstrukcję chaty ze złomu zrobili
Zaś między słupy makulaturę wsadzili.
Ścianki - miast po ludzku z cegły murować
Zachciało się im zwykły gips stosować.
Na ogrzewanie tak grosza żałować
I aż biedne słonko wykorzystywać ?
Podobno prąd sami robić mają
I tylko na silny wiater czekają.
Ps. Pozwoliłem sobie Marzenko na żarcik mały
Domek macie nowoczesny , piękny i wspaniały.
Sebku, zazdrosze tych piękności! I to wcale nie w pozytywnym znaczeniu Boskie te odcienie. TRochę się zbłaźnię, ale muszę zapytać - to pierwsze to goździki tak? One są.. dwuletnie? Siejesz czy kupujesz 'gotowe'?
PS: Te różowe lilie z werbeną wierzę, ze wyglądają pięknie. Masz chlopie oko