Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Martek 23:49, 26 sie 2012

Też bym tyłka nie ruszała jakbym po takim dywanie do takiej ciepłej wody brodzić chodziła ...
betysia 07:45, 27 sie 2012

asc napisał(a)
A ja dziś poszłam wykorzystać ostatnie dni pogody.... tzn wykorzystuję prawie codziennie.... od spotkania coś sie należy i dla mnie w tym moim ogrodzie..... i dla pozazdroszczenia tym co pada deszcz... u nas wieje, ale jeszcze ładnie .... w nocy popadało wiec dało sietrochę podziubać chwaścików.... Wpadłam na nowy pomysł reorganizacji ogrodowych..... nawet mam zgodę od mojego M dla nowych poczynań.....
A wiec..... (nie powinno sietak zaczynać zdania .....wiem)
1. Przed konstrowersyjnym jałowcem powstanie powiększona rabatka na wrzosy i wrzośce..... podwyrzszona z lekka, by woda zimą nie stała , bo tego te rośłinki nie lubią....... na prawo powstanie placyk.. na ustawienei karmników na zimę. Dobre miesce do obserwacji.. i z kostki łatwiej bedzie siesprzątał oto co nabrudzą i rozsypią ptaszki...... czyli poszerzamy o jakieś 1,5 m.
2. Liliowce które na wąskei przejscie sie rzucają pod kosiarkę i są posadzone na podwyższonej rabacie.. przesadzę za skalniak pod cyprysy..będzie 8 metrów rabaty liliowcowej a w miejsce liliowców.... posadzę coś.... nie wiem co..ale coś posadzę....
3. Wyrzucam spod frontu powojnika... nie wiem gdzie, ale napewno eksmisja.... trawki stipy jużczekają na posadzenie..zastanawiam sietylko czy zostawić tam cebulki czy je też wyeksmitować?????

Te dwa punkty to teraz priorytet prac w ogrodzie

A to wszystko wymyśłiłam odpoczywając tak:

Jaki wniosek.. nie mogę odpoczywać, bo za dużo czasu na myślenie.......

puk, puk...dzien dobry...juz jestem....

Oj Anula...

Ciebie to trzeba chyba klejem przyleic co bys polezala i poodpoczywala...tylko gdzie taki klej znalezc ??????
Tyle planow, tyle pracy juz szczegolowo zaplanowanej a niby odpoczynek... ?
Ja zawsze patrze na Ciebie i czytam Twoj watek, ktory wielbiam bo zawsze dodaje energii i dobrego humoru... zastanawiam sie co kogo nakreca... czy Ty tak dzialasz na ogriod,ze w szalonym tempie zmienia sie jak" dzungla " czy to on doddaje ci tyle energi, usmiechu i niekonczacych sie pokladow sil, ktorymi obdarowujesz innych ????
ja sie pytam????

cudnego dnia, duzoooooooooooooooooooo slonka i usmiechu !!!!
buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milka 16:06, 27 sie 2012

asc napisał(a)

Ania, a to nie fotomontaż? normalnie, nie wierzę!!

Jaki fotomontaż.... u mnie Hawajaje

że Hawaje, to wiem, ale że się z uwięzi pracy zerwałaś!!! to czad!
eliza3 16:07, 27 sie 2012

Ja też bym tak poleżała, ale u na s zimno od dwóch dni, no i coś mnie złapało... tzn. chyba przeziębienie
Mala_Mi 16:36, 27 sie 2012

betysia napisał(a)

puk, puk...dzien dobry...juz jestem....

Oj Anula...

Ciebie to trzeba chyba klejem przyleic co bys polezala i poodpoczywala...tylko gdzie taki klej znalezc ??????
Tyle planow, tyle pracy juz szczegolowo zaplanowanej a niby odpoczynek... ?
Ja zawsze patrze na Ciebie i czytam Twoj watek, ktory wielbiam bo zawsze dodaje energii i dobrego humoru... zastanawiam sie co kogo nakreca... czy Ty tak dzialasz na ogriod,ze w szalonym tempie zmienia sie jak" dzungla " czy to on doddaje ci tyle energi, usmiechu i niekonczacych sie pokladow sil, ktorymi obdarowujesz innych ????
ja sie pytam????

cudnego dnia, duzoooooooooooooooooooo slonka i usmiechu !!!!
buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak się jakoś siamo robi........ tato mawiał, że ja diabłu z patelni uciekłam

A odpoczynek preferuję tylko aktywny...... chociaż ostanio Ogrodowisko stanęło wyżej w hierarhii ulubionych odpoczynków.. ......... zjadacz czasu......... no to po malutkiej któtkiej przerwie (normalnie to bym pobiegła pobuszować w grządkach....ale dzięki temu paznokcie przez chwilę czyste... ) ..wracam do obowiązków........
Mala_Mi 16:39, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Kiedyś w urzędzie Pani postanowiła mnie nie obsłużyć, dopiero po przerwie (a o takowej żadnej kartki nie było) stwierdzając poważnie: "Chińczyki też jedzą"

A ja dodatm tylko, że biali ludzie też miewaja przerwy w pracy...... za to dzis aż mam zakwasy od tego pływania do upadłego..... Zapowadali załamanie pogody...i trzeba było to wykorzystać
mira 16:51, 27 sie 2012

hej!
wpadłam na chwilkę i widzę Hawaje, coś o chińczykach , liliowcowa rzeka - no intrygujące i że do kubusiowa trza lecieć
to lecę

a nie wiesz na której setnej stronie masz o kamykach wierconych - naopowiadałam mężeowi i się zdeklarował i chce sprawdzić czy ma świadomośc swojej deklaracji
Milka 17:53, 27 sie 2012

asc napisał(a)

Kiedyś w urzędzie Pani postanowiła mnie nie obsłużyć, dopiero po przerwie (a o takowej żadnej kartki nie było) stwierdzając poważnie: "Chińczyki też jedzą"

A ja dodatm tylko, że biali ludzie też miewaja przerwy w pracy...... za to dzis aż mam zakwasy od tego pływania do upadłego..... Zapowadali załamanie pogody...i trzeba było to wykorzystać

chyba muszę się pływać nauczyć! ja miałam zakwasy od pracy, wytrzepałam na trzepaczce, jestem jak nowa!
dobrze zrobiłąś, kochany biały człowieku!!
Klamber 19:07, 27 sie 2012

Ale Ci dobrze, wykorzystałaś pogodę na maksa, u mnie wczoraj pół dnia padało i dziś też trochę i się znacznie ochłodziło.
Mala_Mi 19:26, 27 sie 2012

mira napisał(a)
hej!
wpadłam na chwilkę i widzę Hawaje, coś o chińczykach , liliowcowa rzeka - no intrygujące i że do kubusiowa trza lecieć
to lecę

a nie wiesz na której setnej stronie masz o kamykach wierconych - naopowiadałam mężeowi i się zdeklarował i chce sprawdzić czy ma świadomośc swojej deklaracji

Kompletnie nie mam pojęcia na której stronie...... ogólnie trza wiercić wiertłem diamentowym.... wiertarką udarową, z wiertłęm o długości grubości kamienia... pod spodem pod węzyk jest wywiercone gniazdo na trójnik..... ale trójnik nie musi być.... . ogólnie wierdzi siebaaaaardz odługo.... i co chwila trzeba wyciągac wiertło i wydmuchiwać odwierty, by nie spalić wiertarki.....