vesper
14:53, 26 sie 2012

Nowych fotek nie mam, ale melduję że lilak-biedak został eksmitowany. Po wykopaniu widzieliśmy, że praktycznie nie wypuścił nowych korzeni, może jakiś jeden kikutek się bielił.
I teraz nie wiem, co w róg rabaty dać. Mam małego lilaka, z odrostu, z dużym korzeniem, więc na pewno przyjąłby się, ale jest tyle piękniejszych drzew...
Anula, kalina też mi się podoba. Oglądałam w necie kalinę koralową i ma piękne kwiatostany, przypominają mi hortensję. Może znajdę dla niej miejsce u siebie, bo podobno jest łatwa w uprawie
. I mówisz, że pachnie? Własnie, gdyby nie zapach lilaka pewnie nie miałabym do niego takiego sentymentu.
Moniko, moje zakupy na Broniszach były kompletnie nieudane
. Chyba nie trafiłam w miejsce, gdzie bywa Danusia, bo zaopatrzenie było średnie, szukałam citronellek i wrzośców, ale nie było. Ponadto, byłam w tak kiepskiej formie, że ledwo wysiadłam z samochodu, więc przyjemność też żadna. Skończyło się na dokupieniu dwóch sadzonek cisa summergold, ale też jakieś takie powykrzywiane są (mąż wybierał beze mnie)... Będę musiała je mocno przyciąć z nadzieją, że odbiją i nabiorą ładnej formy. Na szczęście nie były drogie, więc mogę się z nimi "pobawić".
No i czekam na kiermasz "Jesień w ogrodzie", na Renku w Gdańsku, we wrześniu. Może upoluję wtedy upragnione wrzośce
Wczoraj i dziś pieliliśmy, kosiliśmy, przycinaliśmy czereśnię, podzieliliśmy karpy piwonii... i kiedy wyszło słońce, niebo było przez chwilę błękitne, to obydwoje stwierdziliśmy, że jest tu pięknie, hehe
Chociaż komicznie to brzmi, bo taki zabiedzony jeszcze ten nasz ogródek, ale poczuliśmy wreszcie odrobinę satysfakcji
.
I teraz nie wiem, co w róg rabaty dać. Mam małego lilaka, z odrostu, z dużym korzeniem, więc na pewno przyjąłby się, ale jest tyle piękniejszych drzew...
Anula, kalina też mi się podoba. Oglądałam w necie kalinę koralową i ma piękne kwiatostany, przypominają mi hortensję. Może znajdę dla niej miejsce u siebie, bo podobno jest łatwa w uprawie

Moniko, moje zakupy na Broniszach były kompletnie nieudane

No i czekam na kiermasz "Jesień w ogrodzie", na Renku w Gdańsku, we wrześniu. Może upoluję wtedy upragnione wrzośce

Wczoraj i dziś pieliliśmy, kosiliśmy, przycinaliśmy czereśnię, podzieliliśmy karpy piwonii... i kiedy wyszło słońce, niebo było przez chwilę błękitne, to obydwoje stwierdziliśmy, że jest tu pięknie, hehe