Asiu zastanawiałam się czy ta Pani z avatarka to Ty , czy coś mi się pokręciło ...... Ale się nie pokręciło i już jest wszystko ok .... Jeszcze jednej osoby nie mogę rozszyfrować ze spotkania u Marzenki myślę , że wkrótce się uda (ta Pani bląd , szczupła , przyjechała z Danusią - może Ty wiesz kto to taki ??? )
Fajne zdjątko
Przepiękne to zdjęcie. Jak jak marzę o takim ogromnym drzewie przed domem. Pięknie. Muszę wreszcie zawitać u Ciebie i zobaczyć te cuda na żywo Kanciki pierwsza klasa. Nie wspomnę o miejscu na basen. Ty kobieto , to masz pomysły
Celina.... pierwsze foto z liliowcami po lewej ...co to za cudo????? Superaśny
Aniu chodzi o to ?
W Chorzowie na giełdzie kwiatów kupowałam duzo cebul lilii i facet coś mi dorzucił jako bonus a jak go zapytałam co to ?to powiedział"wiem ale nie powiem"
jak rozkwitnie cała to wrzucę foto bo faktycznie bardzo dziwna lilia wzbudza radość jak widać nie tylko moją
I jeszcze taka prośba!
Ten klematis jest kupiony za grosze w Biedronie nie mam pojęcia co to za odmiana i jak z nim postępować jak przekwitnie to co dalej z nim? przycinać? na jaką wysokość?. Prosze o podpowiedź.Jeśli ktoś ma siły ,po tak upalnym dniu
Celinko dopiero teraz weszłam , te kwiaty są fioletowe czy niebieskie?
Aniu jest dokładnie takiego koloru jak na fotkach niżej-ciemny fiolet
No, cudo ten przetacznik Christa! Ciekawe, czy u mnie też taki dorodny będzie, na razie szykuje się do kwitnienia. Młodziutki on, bo dopiero w maju go sadziłam
Zasilałaś go czymś, Irenko?
Irenko ja muszę ten przetacznik w rzeczywistości obejrzeć!!! Hania z Danusią przez całą Polskę go targały a ja tej rośliny nie znalam widzę, że staje się kolejnym hitem ogrodowiska?
Irenko dzięki a liliowiec prześliczny.To pewnie z tych które w tym roku kupiłas , no cudo .Też życze miłego weekendu i dobrego odpoczynku.
Nie, te kupowałam w ubiegłym roku i to dość późno, więc nie miały juz kwiatów; obrazek z netu był mniej więcej wskazówką, jakie będą i takie są, piękne a jednocześnie takie nie realne, bo wyglądają jak z papieru
ta twoja czerwona róża jest piękna
Bardzo jest piekny ale chyba źle go wkleiłaś , powinien byc pionowo, popatrz na pręciki one wznoszą sie do góry, jednak takie wklejenie nie zabiera nic z jego urody.Miłego dnia.
Cześć Kajson, także jestem ciekaw jak teraz pracuje twój system. Dwa lata temu podłączyliśmy się u klienta do ujęcia wody ze stawu (duży zbiornik około 0,5 ha), które założyła inna firma i niestety był duży kłopot.
Zastosowano tam pompę grundfosa zasysającą z brzegu, połączoną ze zbiornikiem przeponowym. Na końcu rury zasysającej był stalowy kosz z siatką, którego zadaniem była filtracja. Niestety trzy razy do roku i tak drobniejsze frakcje przedostawały się do pompy, następnie do filtrów w zraszaczach, aż w końcu także i ten kosz się zapychał. Jeśli chodzi o linię kroplujacą to też trzeba było ją później czyścić.
Generalnie zawsze odradzam moim klientom korzystanie z takich ujęć wody. Załączam zdjęcia filtrów przed i po czyszczeniu.
18 razy - ciekawe jak to przeżyję, bo koledze ostatnio łzy z bólu leciały ...
Sebuś a ja pierwsza przyszłam Cię pocieszyć przytulić i pogłaskać po główce żeby Cię już nie bolało bo pewnie już jesteś "po" tej wątpliwej przyjemności Trzymaj się i nie daj się...