Technikę pergaminową pokochałem za to, że jeden wzór przez różne osoby może zostać zinterpretowany zupełnie inaczej i prace wyglądają inaczej. Technika pergaminowa doprowadziła mnie do tego, że zacząłem bawić się w cardmaking. Zaczynałem od kartek pergaminowych...
Potem były kartki scrapowe... ta akurat z moich ukochanych starych jeansów...
W ten sposób w scrapie wykorzystuje się recycling I dzięki temu z pudełka po herbacie można stworzyć to...
PS. Nie lubię różowego, ale za Chiny Ludowe nie chciało wyjść inne
A ten tag przyniósł mi szczęście w małym wyzwaniu blogowym
Tutaj między 3 tujami a jedną tują może ze dwie duże choiny kanadyjskie by się przydały lub dwa świerki serbskie.
Danusiu, pierwotnie taki był plan. Potem zmieniłam na takie coś przy założeniu, że dokładnie między tymi tujami będą 3 miłorzęby , z przodu, na trawniku w kwadratowych skarpetach z bukszpanu. Lub 3 śliwy wiśniowe przed murem, tak żeby były widoczne od ogrodu. Teraz blisko pod murem są rododendrony. Świerki serbskie będą w kąciku, tam, gdzie jest reklama.
A wracając do moejgo pytania o żurawki - mogą być czerwone przed tymi trzema tujami i cyprysami?
I 'Obsidian' - tu niestety z dwóch źródeł - widac róznicę - większe z funkie.pl, mniejsze z ogrody kroton...
Gdybym wiedziała o tej różnicy to wszystkie zamawiałabym w funkie.pl...
Ale coś jeszcze mnie martwi.Miałam 2 Obsidian kupione w Rzeszowie - super wypasione sadzonki, wieksze nawet od tych z funkie.pl - tu dla porównania z trzech źródeł
Z prawej z Rzeszowa, na górze funkie.pl, na dole kroton...
Dla porównania liście w takiej samej kolejności
Martwią mnie te róznice w ubarwieniu - te z Rzeszowa sa bardziej bordowe i kształt listków też trochę inszy(biorę to na fakt, że one stały już na słońcu i w deszczu parę dni i stąd różnice).
O ile z funkie.pl nie różnią sie zbytnio od ww. to te z kroton kolor mają taki, nie wiem, wchodzący w brąz... czy młode listki tak mają...????
Megi, kilka taczek rozwiozłam, ale do końca wakacji bedzie z tego zajecie, zwłaszcza ze moge robić tylko jak Karol ma drzemkę, bo dwójki biegajacych nie upilnuję. Jakie kolory tych Twoich kwiatków na zbyciu?
Ta wykopana przez sprzedawczynię spod sklepu, u mnie od zeszłego roku, chyba Stiletto
CUDNA - chcę taką pod modrzewia, już widzę piękne 4 kępki ciekawe czy Ania by pochwaliła tę odmianę ?
co do kolorów, hmmm, wszystkie możliwe, zależy jaki rodzaj roślin Cię interesuje