Marzenko...to był dowcip.......
A braci mam dwóch.. i ani jednej siostry...teraz mam Irenkę.... Ale faktem jest że ze starszym byliśmy jak papugi nierozłaczki....... a że był zwariowany....to mi się udzieliło ....i zostało Nie było siostry do doprowadzenia "chłopczycy" do porządku.....
Za to do porządku próbowałam doprwadzić moje tawuły...bo zarosły wszytko inne...... i efekt TRAGICZNY....... do kulkowania a ni innych figur ogrodowych się nie nadaję i już... U mnie ma rosnąć jak chce...... jaki właściciel ....taki ogród ........ wtedy jest haromonia i dobra współpraca.....
Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe
Hi, hi, hi...ja polowałam na wszystkie kolory........... Wszystkiego chyba nie mam i całe szczęście... bo niedługo będę otwierać szkółkę z bylinami...... i zakupywać piłe do cięcia krzaków i drzew... troszkę przegięłam ..... dobra.....na maksa przegięłam..ale co ja zrobie, że nie chiałam mieć pusto i wszystko mi sie podoba???????
W rezultacie mam takie ......kwiatki...... zgryz zębów..... i dziwię się, że plomba mi się w zębie ukruszyła.... Dziwne, że wszystkie zęby nie powypadały............. Posadziłam co prawda tymczasowo, bo musiałam ratowac od zapomnienia trojeść... a tu tylko było wolne miejsce..i jest jak jest...... nad tym różowe jeżówki będą...... ależ zgryz....
Co ty gadasz kolorystycznie całkiem prawidłowe zestawienie
Lubisz pochwały ...?To ja cię chwalę !
Przecież każdy widzi jak ciężko zasuwasz na chleb i piękny wygląd posesji !!!
Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe
Hi, hi, hi...ja polowałam na wszystkie kolory........... Wszystkiego chyba nie mam i całe szczęście... bo niedługo będę otwierać szkółkę z bylinami...... i zakupywać piłe do cięcia krzaków i drzew... troszkę przegięłam ..... dobra.....na maksa przegięłam..ale co ja zrobie, że nie chiałam mieć pusto i wszystko mi sie podoba???????
W rezultacie mam takie ......kwiatki...... zgryz zębów..... i dziwię się, że plomba mi się w zębie ukruszyła.... Dziwne, że wszystkie zęby nie powypadały............. Posadziłam co prawda tymczasowo, bo musiałam ratowac od zapomnienia trojeść... a tu tylko było wolne miejsce..i jest jak jest...... nad tym różowe jeżówki będą...... ależ zgryz....
Witaj Aniu, długo mnie u Ciebie nie było. Wogóle ostatnio za często nie zaglądałam na Ogrodowisko, tak jakoś wyszło. Był remont w domu, załamanie po zimie tzn. szkody jakie wyrządziły mrozy ogromne.Trzeba było pościnać krzewy przy samej ziemi, teraz wypuszczają nowe pędy. Do rzeczy. Dzisiaj spędziłam 3 godziny na Twoim wątku i jestem zachwycona pracami i cudami jakie dokonałaś w ogrodzie. Mam wrażenie, że Ty chyba wogóle nie spisz tzn. w nocy obmyślasz projekty, a w dzień je realizujesz. Masz dużo pięknych krzewów i innych kwiatów, a to oczko to super sprawa. Pozdrawiam serdecznie.
Prawie trafiłaś..z tym, że głownie pracuję nocami i nadrabiam to co straciłam w dzień
Dzięki z uznanie
Jak każdy ogrodnik i człowiek... rosnę po pochwałach w górę.....
Zaczyna być optymistyczniej.... większość terenu pod trawnik z grubsza przygotowana...
Teren pod basen wytyczony..... jak już położą styropian, piasek i obwódkę z kostki... to bedzie można ładniej wyrównać i posiać trawkę.... ale jeszcze trwaja transporty materiałów ..wiec nie ma sensu siac...... wybrałam już kamień do wykończenia oczka..... Muszę połączyć to co mam, z tym co kupiłam..i jakoś z tak różnych materiałów zrobić jedną całość...... Przelmilaczam o finanasach..bo patrzę na ten aspekt w pierwszej kolejnosci........ I jakoś trzeba z tego tramwaj zrobić...... Ufffff
Zdjęcia okrywowej Aspirin Rose dla Agaty z Holandii
A u nas leje, leje, leje, opryski na grzyba czekają od początku tygodnia... Zje mi grzyb wszystko...
Witaj Marzenko! Przy okazji i ja skorzystam, bo zakochałam się w Twoich różowych Fairy (które dzielnie fotografowałam) i wczoraj zaczęłam szukać czegoś w kolorze białym. Nie wiem jako to się stało ale oglądając Twój ogród nie widziałam ich. Ale śliczne są
Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe spotkanie !
Justynko nie zauważyłaś ich bo w czasie spotknia dopiero się zaczynały rozkwitać i można je było pomylic z fairy.
Róże kupuj na rosarium.pl są znakomite
Na mojej działce wszystkiego po trochu: tutaj krzyż maltański.....
... tu już zakwitł pierwszy słonecznik i chociaż jego kolory są raczej jesienne, to i tak pięknie się prezentuje na tle wiosennego ( ostatni dzień wiosny) ogrodu......
Ten domek dla owadów to przerobiony stary, zepsuty zegar. Wewnątrz są suche patyki i słoma. Otwór po "kukułce" jest teraz otworem wlotowym. Zobaczymy, może ktoś tam zamieszka?
Taki ogród to istny raj dla stworzonek.
Ciekawi mnie czy ktoś w takim pomysłowym domku zamieszkał ?