Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:04, 20 lut 2012

Do góry
Joanko,masz rację to piękny kraj. Bardzo podoba mi się zamiłowanie do tak skrupulatnej pielęgnacji ogrodów. Praktycznie, każdy ma piękny, zadbany ogród. To jak wizytówka, charakter właściciela.
Mam nadzieję, że coś wyjdzie z moich pomysłów. Niestety ze względy na projekt domu i położenie nie będzie on tak holenderski jak byśmy chcieli.
Poza tym, po dzisiejszym spotkaniu z firmą wykonawczą mam taki mętlik w głowie, że spać nie mogę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:30, 20 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Hani wyczytałam że dach Ci robią, no to bardzo dobrze.

oj jak sie cieszę, robią, a ja mam juz do końca obmyslany projekt
Ogród do remontu 20:07, 20 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moni to kiedyś u Ciebie będzie pięknie
Na razie to życzę wytwałości, bo jeszcze sporo pracy przed Tobą. Jak widzę na zdjęciu to z przedogródkiem też możesz poszaleć.
Ja bym sugerowała zrobić projekt ogrodu, to relatywnie niski koszt chociażby w porównaniu z kosztem ogrodzenia a potem można samemu przez lata realizować poszczególne etapy.

dziękuję mam nadzieje że podołam bo plany są ambitne na papierze teraz trzeba je sprowadzić do realu.
Ogród do remontu 19:48, 20 lut 2012

Do góry
Moni to kiedyś u Ciebie będzie pięknie
Na razie to życzę wytwałości, bo jeszcze sporo pracy przed Tobą. Jak widzę na zdjęciu to z przedogródkiem też możesz poszaleć.
Ja bym sugerowała zrobić projekt ogrodu, to relatywnie niski koszt chociażby w porównaniu z kosztem ogrodzenia a potem można samemu przez lata realizować poszczególne etapy.
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 00:56, 20 lut 2012

Do góry
Mnie też się Gosi projekt podoba - zresztą oba. Chcę go jednak trochę dopasować do nasłonecznienia - i może od strony drogi zrobić jakąś lżejszą przesłonę.

Tak myslałam czy by tej "szachownicy" nie dać na małą skarpę przy tarasie, ale chyba nie będzie pasować do już istniejących nasadzeń z drugiej strony schodków.
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 00:39, 20 lut 2012

Do góry
mnie sie Gosi projekt podoba ekran z cisów może być, ten trawnik w kolorowe romby pasuje do skarpy
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 00:23, 20 lut 2012

Do góry
Zrobiłam w Garden Puzzle ten fragment z zakrytą korą studzienką – wzorowałam się na Danusiowym ogrodzie w stylu angielskim.

Nie jest to skończony projekt tej strony – mam pomysł na trawnik zamknięty (jeszcze nikt mi nie odpowiedział – czy to dobry pomysł? Proszę, poradźcie coś…).

Czy ten ekran z cisów może tak być? Pasuje to wszystko?
Tam między hortensje, na studzienkę, trzeba by było coś postawić.

Ogród Magdalenka 21:51, 19 lut 2012

Do góry
Kraania Witaj bardzo mi miło uśmiech mi nie schodzi z twarzy , dziękuję Ci za taki miły wpis....mam projekt przedogródka, chciałam go trochę zmienić pod kątem roślin, no i drewutnia jest do przeróbki a zielony dach to się okaże co z tego wyjdzie, bo to jednak nie takie proste, żeby się powiodło ... nie wiem czy własnymi siłami da się to zrobić ... może lepiej puścić jakieś pnącze ... zastanawiam się nad tym...zobaczymy co z tego wyjdzie zapraszam ,zaglądaj do mnie bo to bardzo dopinguje i mobilizuje do działania. Lecę do Ciebie ... widziałam nowy wątek, dostaje o tym powiadomienia , ale coraz więcej jest ogrodów i ciężko nadążyć z czytaniem
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:46, 19 lut 2012

Do góry
Koniecznie wszystko dokumentuj zdjęciami, będzie bardzo ciekawie. A ogród w jakim stylu urządzasz, projekt już powstał, czy tworzy się w Twojej głowie? Dom już skończyłaś urządzać?
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 21:11, 19 lut 2012

Do góry
Męczę się od wczoraj w Garden Puzzle próbując jakoś pozmieniać projekt Gosi (bo bardzo mi się podoba) - dać mu bardziej swobodny charakter (żeby pasowało do wiejskich klimatów) i „otworzyć” na widoki.
Z bardzo marnym skutkiem…
Nawet nie będę was straszyć swoimi „dziełami”

Za to najpierw muszę określić kształt rabat to dużo prościej będzie poupychać tam rośliny
I tu zmieniła mi się koncepcja. A co jakby trawnik zamknąć w rabatach – koszenie będzie duuużo prostsze i może bardziej przytulnie wyjdzie? Tam gdzie trzeba by było chodzić przez rabaty zrobiłabym kamienne ścieżki.
Wymyśliłam coś takiego – powiedzcie, proszę, co myślicie.

Łuk po lewej - będzie potrzebne więcej miejsca żeby zasłonić studzienkę. Zaś wysunięta rabata po prawej przybliżyłaby mi ciurkadełko.
Może tak być?
Tylko nadal nie podoba mi się kształt zakończenia rabat – te zielone kreski z obu stron tarasu

Przepraszam za jakość rysunku. Mój TŻ nie pozwolił mi już rysować kredkami i powoli wszystko nanosimy do AutoCada
A jakie są Wasze pomysły? 20:35, 19 lut 2012

Do góry
waska napisał(a)
Gosiu byłam w ogrodzie zobaczyc "tak na żywo" projekt i ta piąta trawa bedzie musiała być na oknie bo z tyły Rododendrona bedzie duza luka z 50 cm jesli to ścisnę

mam też sporo pytan
zaczna od

1) pamietam ze rododendron mozna zagescic obrywając mu pionowe młode pączki listków????
2) czy wiciokrzew moze być w donicy???
3) czy turzyca buchnana moze być akcentem pionowym z bordowych żurawek???
4) serduszka okazałe moge posadzić przed hostami??? czytałam ze wysychają

1 - tak - świeże przyrosty ułamujesz i wyrastają nowe
2 - niee - to zbyt duże pnącze - przerośnie ją i tak
3 - nie wiem co to akcent pionowy Jeśli chodzi o to, aby podkreślić kolor to tak
4 - posadź za hostami. Zanim one ruszą będzie cieszyć serduszka. Potem ona całkowicie zasycha - zakryją ją hosty.
A jakie są Wasze pomysły? 17:03, 19 lut 2012

Do góry
Gosiu byłam w ogrodzie zobaczyc "tak na żywo" projekt i ta piąta trawa bedzie musiała być na oknie bo z tyły Rododendrona bedzie duza luka z 50 cm jesli to ścisnę

mam też sporo pytan
zaczna od

1) pamietam ze rododendron mozna zagescic obrywając mu pionowe młode pączki listków????
2) czy wiciokrzew moze być w donicy???
3) czy turzyca buchnana moze być akcentem pionowym z bordowych żurawek???
4) serduszka okazałe moge posadzić przed hostami??? czytałam ze wysychają

Kubusiowo 14:00, 19 lut 2012

Do góry
Widziałam ten projekt z CHFS, ale jakos nie przypadł mi do gustu.
Kubusiowo 13:40, 19 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Dzięki Aneczko Nie martw się, ja już tyż się nie wyrabiam..... aż głupio czasem, że nie we wzystkich wątkach uda mi się chociaż słowo zostawić.... No ale niestety...

jej ja to się jeszcze gubie i nie pamiętam czasem gdzie co i u kogo widziałam
ale ty to jesteś niesamowita

i też dziękuje za projekt
dziś rano mój synek oglądal go za mną i mówi
mamusiu to nasz ogródek zobacz jaki elegancki

także nawet 2,5 latek zachwycony
dziękuje
Kubusiowo 13:20, 19 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Będę uważac na zdjęcia i dam znac

Fajnie, odnalazłam ten projekt w necie i dałam linka. A tak swoją drogą to tam jest dużo ładnych realizacji i pomysłowych, a jednocześnie prostych w realizacji.

http://www.garden-makers.co.uk/garden_portfolio/small_gardens.html
Kubusiowo 13:10, 19 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Słuchajcie ... nie mogę znaleźć a ktos w wątku miał wstawiony projekt ogrodu, gdzie pokazane było jak krok po kroku budowac ścieżkę i koło z betonu.... To był mały ogród... strona anglojęzyczna... ale szukam i szukam i nie mogę znaleźć

Wpisz po angielsku tekst w stylu how to build a path and the circle of concrete

i enter, a potem grafiki przeglądaj, już szukam.
Programy - program do projektowania ogrodów 12:16, 19 lut 2012

Do góry
Program nie zastępi głowy projektanta. Projekt powstaje w głowie, a AutoCAd czy inne sa tylko programami wspomagającymi projektowanie.

Dodam jeszcze, że zamiast drogiego AutoCAD-a można korzystać ze ZWCAD. Może też warto się zainteresować profesjonalnym polskim programem Gardenphilia Designer.
Z zabawek w sieci Virtual Garden bezpłatny program produkcji BBC.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 10:16, 19 lut 2012

Do góry
Patrząc na projekt, widzę, że to będzie wspaniały ogród !!!!!
Pozdrawiam
Kubusiowo 00:07, 19 lut 2012

Do góry
buziole przesyłam Kubusiowi za piękny projekt
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 23:03, 18 lut 2012

Do góry
Pola bo tak sobie pomyślalam, że wszędzie to samo Ten projekt z kosteczkami jest z netu - to jest kopalnia prawie na tacy podanych projektów.... Przekręciłam go nieco, dół zmodyfikowałam i już....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies