Asiu no to cudnie, że to naparstnice czy myślisz, że mogłabym je jeszcze teraz przesadzić, czy im zaszkodzę? Trochę gęsto rosną i poza tym mam chyba dla nich lepszą miejscówkę Też się cieszę, że rosną i żurawki od Ciebie teeeeż
Mam teraz liczne żurawkowe przedszkole- chyba tylko jedna z dzielonych wiosną się nie przyjęła Cieszę się, bo to było moje pierwsze poważne dzielenie
Nie wysadziłam jeszcze sadzonek. U mnie wszystkie w doniczkach więc mają dużo miejsca i ładnie sobie radzą.
Hartują się na działce, a jak chłodniejsza noc to je jeszcze zabieram do garażu.
pozdrawiam Iwonko
Joasiu, czytam o przymrozkach. Szkoda. Ale teraz już będzie cieplej. Wysadziłaś już sadzonki? Ja już tak. Partiami wysadzałam. Stipa posadzona w ziemi jakby się wzmocniła. Pozdrawiam.
A! I zapomniałam sie pochwalić, że wczoraj wzbogaciłam się o odToszkowe łupy. Żurawka Georgia Peach, wyrośnięta stipa, carex ID i brązowy carex. Dzięki kochana!
Mam też 2 nowych czerwonolistnych lokatorów, ktorym kombinuję miejscówki:
Acer palmatum 'Bloodgood'
Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'
Pozazdrościłam Wam tych wszystkich drzew i MUSIAŁAM soboe nabyć. Imieninowe prezenty tym samym odhaczone.
Juzia bo jak by nie to moje wieczne dzielenie i przesadzanie to może i ona by była ładna
Teraz sterczą suche strąki .
Ale nie wywalę jej ,ona dość szybko nabiera masy więc dam jej tam szansę ,ale w razie co stipa w pogotowiu rośnie
Z tyłu mam posadzona tylko jedna rozplenice ,ciekawe czy wystarczy ?
U Ciebie to nawet pies ma śliczne widoki!
Jak się wszystko rozbuja to będzie ładniej. Teraz chyba te trawki [stipa?] tak kanciasto wyglądają, pewnie były przycinane i jeszcze nie w pełni odrosły. Będzie dobrze!!
Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam