Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

U BusyBee w ogródku... 19:34, 25 maj 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu to naparstnica.
Powinna być biała. Rośnie duża, wys. 1,0-1,60 cm, szer. do 60 cm.
Ciesze się że tak pięknie wyrosła
Pospaceruję u Ciebie bo pięknie się zrobiło.

Asiu no to cudnie, że to naparstnice czy myślisz, że mogłabym je jeszcze teraz przesadzić, czy im zaszkodzę? Trochę gęsto rosną i poza tym mam chyba dla nich lepszą miejscówkę Też się cieszę, że rosną i żurawki od Ciebie teeeeż
Mam teraz liczne żurawkowe przedszkole- chyba tylko jedna z dzielonych wiosną się nie przyjęła Cieszę się, bo to było moje pierwsze poważne dzielenie

Tylko stipa nie przezimowała niestety

Mój ogród pod górkę... 17:43, 25 maj 2015

Do góry
I troszkę fotek

Na brzozówce rozchodniki pięknie się rozrastają, ciemne już zaczynają kwitnąć

Czosnki zakwitły, ale jakieś mikrusy

Stipa z jeżókami i krwawnikiem - stipa miała być tu gwiazdą, a ledwo ją widać

Zawciąg ładnie podbija grujecznika
Prawie - jak ogród 13:34, 25 maj 2015

Do góry
Beatko powtórzę za innymi- świetna stipa! Spóźnione gratulacje z okazji 100!
Prawie - jak ogród 12:19, 25 maj 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Beatko --- gratulki za setę .OOO nie do wiary że się stipa przetrzymała ona gadzina cudna ale u mnie zmarzła .O czosnkach też myślałam na początku że jadalne ale okazało się że to cudny Kwiat Mnie Ice dance zaczyma też wkurzać

Dziękuję, Halinko
Stipę na wszelki wypadek siałam, a ona mi taką niespodziankę zrobiła. No i dobrze, bo przynajmniej coś widać na tej rabacie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:53, 25 maj 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
ach ja również zazdroszczę spotkania
ech może kiedyś i ja się spotkam

a moja stipa siłą rzeczy musi jeszcze w doniczce siedzieć, na działkę na razie się nie wybieram a i tak tam by jej nikt nie podlewał

a do Szmitów się wybierasz?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 07:56, 25 maj 2015

Do góry
ach ja również zazdroszczę spotkania
ech może kiedyś i ja się spotkam

a moja stipa siłą rzeczy musi jeszcze w doniczce siedzieć, na działkę na razie się nie wybieram a i tak tam by jej nikt nie podlewał
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 22:31, 24 maj 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Prawie skończone jeszcze dwa bukszpany Elegantissima no i to co tygrysy lubią najbardziej...strzyżenie ale z tym czekam na lepszą pogodę.

ślicznie - energetyczna kolorystyka, a stipa nadaje całości lekkości.

hosty na następnych zdjęciach też śliczne - mysie uszy chyba też tam widzę?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:32, 24 maj 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Śliczna stipa
i te tulipki fioletowe też cudne

Stipę przetrzymałam niestety w doniczce za długo bo by była dużo większa teraz - tak to jest jak się nie ma czasu
tulipki dziękują za uznanie
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 14:41, 24 maj 2015

Do góry
Ta rabata dostanie jeszcze murek oporowy z bloczków granitowych

Jeszcze jedna rabata którą zaczęłam właściwie kontynuować.Posadziłam tam trzy hortensje Magical Fire i pięć Stipa brachytricha

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:40, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, czytam o przymrozkach. Szkoda. Ale teraz już będzie cieplej. Wysadziłaś już sadzonki? Ja już tak. Partiami wysadzałam. Stipa posadzona w ziemi jakby się wzmocniła. Pozdrawiam.

Nie wysadziłam jeszcze sadzonek. U mnie wszystkie w doniczkach więc mają dużo miejsca i ładnie sobie radzą.
Hartują się na działce, a jak chłodniejsza noc to je jeszcze zabieram do garażu.
pozdrawiam Iwonko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:45, 24 maj 2015

Do góry
Joasiu, czytam o przymrozkach. Szkoda. Ale teraz już będzie cieplej. Wysadziłaś już sadzonki? Ja już tak. Partiami wysadzałam. Stipa posadzona w ziemi jakby się wzmocniła. Pozdrawiam.
To tu... 10:07, 23 maj 2015

Do góry
A! I zapomniałam sie pochwalić, że wczoraj wzbogaciłam się o odToszkowe łupy. Żurawka Georgia Peach, wyrośnięta stipa, carex ID i brązowy carex. Dzięki kochana!

Mam też 2 nowych czerwonolistnych lokatorów, ktorym kombinuję miejscówki:
Acer palmatum 'Bloodgood'
Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'

Pozazdrościłam Wam tych wszystkich drzew i MUSIAŁAM soboe nabyć. Imieninowe prezenty tym samym odhaczone.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:50, 23 maj 2015

Do góry
Śliczna stipa
i te tulipki fioletowe też cudne
Co z tym ogródeczkiem począć 09:48, 23 maj 2015

Do góry
Juzia bo jak by nie to moje wieczne dzielenie i przesadzanie to może i ona by była ładna
Teraz sterczą suche strąki .
Ale nie wywalę jej ,ona dość szybko nabiera masy więc dam jej tam szansę ,ale w razie co stipa w pogotowiu rośnie

Z tyłu mam posadzona tylko jedna rozplenice ,ciekawe czy wystarczy ?
Co z tym ogródeczkiem począć 22:26, 22 maj 2015

Do góry
U Ciebie to nawet pies ma śliczne widoki!
Jak się wszystko rozbuja to będzie ładniej. Teraz chyba te trawki [stipa?] tak kanciasto wyglądają, pewnie były przycinane i jeszcze nie w pełni odrosły. Będzie dobrze!!
Typografia ogrodu 23:07, 21 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację

Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.

Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.

pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda

Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 21:37, 21 maj 2015

Do góry
Śliczności

leon60 napisał(a)
Żółtych kwiatków nie lubię ale tym wybaczam mają swoje 5 minut

ryby

stipa (tu należy użyć lupy )
może w gruncie coś ruszy

Macham
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 21 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Marzenko dzięki za wszelkie linki z RHS Ja dopiero się uczę podziwiać takie piękno, choć w ubiegłym roku już się zachwyciłam pięknem tej wystawy. Może kiedyś nawet uda mi się pojechać.

Uwielbiam ten Twój ogród. Jak będziesz potrzebować rąk do pracy w ramach czynu społecznego to ja już się zgłaszam. Choć to znów aż taki czyn społeczny nie będzie bo przecież takich widoków za darmo to nie ma co pokazywać Ślicznie jest! A ta elata, ta stipa, te czochy! Mmmhhhh....

Kochana jak bedziesz nastepnym razem w okolicach daj wczesniej znać, zamiast tyrać kawke wypijemy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:48, 21 maj 2015

Do góry
Ogrody obejrzałam i znowu wsiąkłam,a miałam tylko na chwilkę wejść...chciałam chyba samą siebie oszukać
Stipa w kulkach z czosnkami rewelacyjne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies