Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 18:46, 25 maj 2015

Kasiu, śliczna ta ścieżka i koło pod ognisko Wszystko takie przemyślane i pasujące do reszty. Ta brzoza dodaje uroku kącikowi
Rabatka przed tarasem prześliczna, wcale nie brakuje jej trawnika Masa czosnków jednak daje super efekt. Ale Ty masz jakieś ciemniejsze czosnki od moich.
BusyBee 19:27, 25 maj 2015

agata19762 napisał(a)
baaaaaaaaaaaardzo dziękuję za podpowiedź
robiłam oprysk na grzyba i nic to nie dało a to nie tędy droga ....

Ja teraz taka mądra a w zeszłam roku też najpierw pryskałam na grzyba
BusyBee 19:34, 25 maj 2015

JoannA napisał(a)

Kasiu to naparstnica.
Powinna być biała. Rośnie duża, wys. 1,0-1,60 cm, szer. do 60 cm.
Ciesze się że tak pięknie wyrosła
Pospaceruję u Ciebie bo pięknie się zrobiło.

Asiu no to cudnie, że to naparstnice czy myślisz, że mogłabym je jeszcze teraz przesadzić, czy im zaszkodzę? Trochę gęsto rosną i poza tym mam chyba dla nich lepszą miejscówkę Też się cieszę, że rosną i żurawki od Ciebie teeeeż
Mam teraz liczne żurawkowe przedszkole- chyba tylko jedna z dzielonych wiosną się nie przyjęła Cieszę się, bo to było moje pierwsze poważne dzielenie

Tylko stipa nie przezimowała niestety

BusyBee 19:37, 25 maj 2015

JoannA napisał(a)
Ten żarówiaty rodek to podejrzewam że to azalia 'Gibraltar'. Jest piękna, u mnie jeszcze maleńka a już zakwitła jednym kwiatkiem.
Ścieżka wyszła świetnie, czekam na zielony trawniczek.
buziaki

Ja też czekam na trawniczek- Teraz właśnie pojechała ekipa- mżawka im przeszkodziła, ale sporo zrobili, bo jutro chcą skończyć

A eMuś dłubie w ścieżce powoli wszystko do przodu

Buziaki
BusyBee 19:39, 25 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)

I jeszcze ten okaz derenia dopełnia całości.

To stare derenisko bardzo lubię- co roku tniemy go skracajac gałązki przynajmniej pół metra, a on jak szalony rośnie. Zwykle jeszcze latem go ciacham
BusyBee 19:45, 25 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, śliczna ta ścieżka i koło pod ognisko Wszystko takie przemyślane i pasujące do reszty. Ta brzoza dodaje uroku kącikowi
Rabatka przed tarasem prześliczna, wcale nie brakuje jej trawnika Masa czosnków jednak daje super efekt. Ale Ty masz jakieś ciemniejsze czosnki od moich.

Dziękuję za miłe słowa ale nie wiem , czy dalej by Ci się podobało bez trawniczka gdybyś popatrzyła na to błoto po deszczu

Czosnków mam 2 rodzaje- te z przodu to Purple sensation- są trochę niższe, ale nie bardzo mniejsze niż Gladiatory za to ich cena była bez porównania niższa Gladiatorów kupiłam tylko 8 czy 10 sztuk
JoannA 19:49, 25 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Asiu no to cudnie, że to naparstnice czy myślisz, że mogłabym je jeszcze teraz przesadzić, czy im zaszkodzę? Trochę gęsto rosną i poza tym mam chyba dla nich lepszą miejscówkę Też się cieszę, że rosną i żurawki od Ciebie teeeeż
Mam teraz liczne żurawkowe przedszkole- chyba tylko jedna z dzielonych wiosną się nie przyjęła Cieszę się, bo to było moje pierwsze poważne dzielenie

Tylko stipa nie przezimowała niestety

Moim zdaniem już na późno na przesadzanie Kasiu.
A po stipę przyjedź bo siewek pojawiło się mnóstwo
BusyBee 19:53, 25 maj 2015

JoannA napisał(a)

Moim zdaniem już na późno na przesadzanie Kasiu.
A po stipę przyjedź bo siewek pojawiło się mnóstwo

Ok, czyli muszę ją zostawić...a ona w tym roku się skończy, czy to bylina wieloletnia??? i co z nią zrobić jak przekwitnie? sorki za głupie pytania

A wypad do Wawy planuję, ale za 3- 4 tygodnie dopiero, bo mam sporo planów weekendowych.....
....Wszystkich siewek nie wyrywaj pięknie proszę
JoannA 20:10, 25 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Ok, czyli muszę ją zostawić...a ona w tym roku się skończy, czy to bylina wieloletnia??? i co z nią zrobić jak przekwitnie? sorki za głupie pytania

A wypad do Wawy planuję, ale za 3- 4 tygodnie dopiero, bo mam sporo planów weekendowych.....
....Wszystkich siewek nie wyrywaj pięknie proszę

Naparstnica to roslina dwuletnia, przekwitnięty kwiatostan ścinamy to w przyszłym roku zakwitnie. Jak chcesz żeby się wysiała to zostaw jeden bo naparstnica sama się wysiewa.Siewki możesz przepikować na miejsce stałe pod koniec lata, a w następnym roku naparstnice zakwitną.
Mam juz siewki różowych napastnic, wysiały sie jak głupie z ubiegłorocznych kwiatostanów.
Siewek stipy nie wyrzucę
BusyBee 20:14, 25 maj 2015

JoannA napisał(a)

Naparstnica to roslina dwuletnia, przekwitnięty kwiatostan ścinamy to w przyszłym roku zakwitnie. Jak chcesz żeby się wysiała to zostaw jeden bo naparstnica sama się wysiewa.Siewki możesz przepikować na miejsce stałe pod koniec lata, a w następnym roku naparstnice zakwitną.
Mam juz siewki różowych napastnic, wysiały sie jak głupie z ubiegłorocznych kwiatostanów.
Siewek stipy nie wyrzucę

Wszystko jasne- pozwolę więc jej się wysiać może i ja w końcu jakieś siewki będę miała

Edit: a za stipę wielki buziak