Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

"Baśniowy" Ogród 19:34, 24 cze 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Ostróżki zaczynają kwitnać :

Śliczna biała. Nazwy nie znasz? Pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:56, 24 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Wejście wygląda tak:

Fajnie to wygląda pojemniki na pomidorki wyglądają jak lampiony
Ogródek Hanusi po zimie 18:27, 24 cze 2012

Do góry
Haniu , miłego dnia , jest ładny , letni i nad morzem bedzie ładnie , pospoczywaj , chwasty nieuciekna a može popadze i bedzie łatwiej je wyrywać . Rabatki masz ładne , wszystko kwitnie , fajnie tam u Ciebie . Troche za daleko , a szkoda , kawke bym tež u Ciebie wypiła .pa .. pozdrawiam .
Ogrodnik mimo woli 18:10, 24 cze 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Chyba jeszcze mają na słocinie w Res -Galu rosliny i ryby- ale tam raczej ceny dość wysokie.

Tam to przyznam się, ze nawet nie byłam...i dzielnie przejeżdżam obok...bez wchodzenia...... ale trzeba będzie się w takim razie wybrać.
Przed chwilą zadzwonił syn z dziewczyną, że mi mają w prezencie trochę roślinek do basenu..... w tym oblrzymiastą lilię..... a ja dziś zrobiłam chrzciny oka wodnego..puki nie ma roślin...bo potem już się nie da.. Już jako dziecko włąziłąm w każdą kałurzę..... i to sie zostało...

Kocham i nienawidzę ;) 18:06, 24 cze 2012

Do góry
Witaj,
można tak podzielić przestrzeń
jeżeli tam na końcu masz warzywnik, to zostawiłabym przejście bliżej prawej strony
to okragłe to placyk, ze studnią i latarnią na skraju, ale już w rabacie

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 17:05, 24 cze 2012

Do góry
Milenko witaj!

Wkleję parę fotek, może ktoś obejrzy sobie nie mam czasy niestety teraz na regularne uczestniczenie w życiu forum. Ale jestem sobie po cichu

Hortensja Forever

Orange blush- ta nowość pięknie rośnie.

June fever

Greenline
Powojnik - Clematis 15:55, 24 cze 2012

Do góry
Kochani - pomóżcie! Mam wrażenie, że w tym orku mój ogrod dotknęły plagi egipskie :/
Teraz uwzięły się na powojniki - wygląda jak uwiąd - a wręcz jestem pewna, że to ta zaraza :/
Mam 15 powojników różnych - 3 rosną przy tarasie - tu największy - zdjęcie z wczora a dzisiaj zajrzałam mu w nogi a tam żółto i sucho...obskubalam na razie..

a 12 na jednym płocie - wyglada to tak:

akurat najobficiej kwitnie ten:

Mam tam i anioła i presidenta i jakąś hybrydę i inne bez etykiet - najstarsze 2 sztuki mają tyyyle pąków i tak wspaniale się rozrosły ale niestety od dołu już żółkną i zasychają im listki.
Płakać mi się chce bo jak tu usunąć porażone pędy skoro nad nimi cała chmura nabrzmiałych pąków?
Mieliście do czynienia z tym grzybem?
Że topsin to wiem - ale u nas ciągle mży :/ Jutro kupię i będę czekać na suche dni..
Czosnek też wetknę w ziemię razem z kryształkami nadmanganianiu potasu = podobno działa odkażająco - ale czy to wystarczy? Czy jest szansa wygrać z tym badziewiem? Czy doczekam się w ogóle tych kwiatów w tym roku? Czy zarażą się wszystkie? Na razie objawy zaobserwowalam na kilku...Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia?
Ogród w Holandii 15:47, 24 cze 2012

Do góry
I jeszcze kilka inspiracji

Gdyby ktoś szukał pomysłu na płot

...albo dach

...albo na "ogrodowe krasnale"
Ogród w Holandii 15:42, 24 cze 2012

Do góry
I moje największe odkrycie na tej wystawie - krwawnik pospolity odmiana Paprika! No sami popatrzcie. Już wiem, gdzie go wsadzę

Żółty też jest niezły
Ogródek Agam 15:41, 24 cze 2012

Do góry
agam napisał(a)
Mam też eksperymentalny ogródek warzywny i wędzarnię zbudowaną przez M.

taki ogródek fajna sprawa
wędzarka super- czy ciężko zbudować samemu???
Kaskada cudowna....................
Ogród w Holandii 15:35, 24 cze 2012

Do góry
Morze żurawek

I morze żurawek z bukszpanem i kostrzewą

I z różami

Werbena na tle gabionu - przyznam, że ta roślina przypomina mi nieco dania nouveau cuisine - dużo ornamentu, ale do jedzenia niewiele. A tu wielka łodyga i coś malutkiego na końcu. No, ale świetnie pasuje do modernizmu w ogrodnictwie
Kolorowe rabaty 15:32, 24 cze 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
witaj Marta dziś zdążyłam wpaść do ciebie mało mam teraz czasu by zaglądac powątkach a nowych narosło tyle że nie nadażam i tak wszystkich nie ogarne będe "wapadać przez przypadek"
dzisiaj złapane lilie

To prawda co piszesz Danusia z tą ilością nowych wątków.Bardzo ładne lilie,u mnie jako pierwsze zakwitły podobne tylko podwójne
Zaglądaj,
pozdrawiam
Ogród w Holandii 15:28, 24 cze 2012

Do góry
Były też bardzo śmiałe propozycje, jak choćby japoński ogród skąpany w kwiatach. Takie coś w rodzaju kuchni fusion, ale chyba nie za bardzo udane.

Albo palmy i hosty

Czy wściekły lazur i bonsai podsadzony różami

Gabion wypełniony łupinami orzechów kokosowych
Mój ogródek pod Gdańskiem 15:27, 24 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Wyręczyłem Cię Moniko i obróciłem zdjęcie . Piękny taras !!! Pozdrawiam.

Zbigniewie! Oglądałam Twój ogród! Przepięknie wszystko rozrosniete , wyjątkowe! Będę się nim inspirowala pracując nad moim
Ogród w Holandii 15:21, 24 cze 2012

Do góry
Genialna kompozycja z brunerą

Tu niby nic, a jednak cudo

I jeszcze jedna inspiracja dla miłośniów bukszpanowych kącików
Ogród w Holandii 15:16, 24 cze 2012

Do góry
Tutaj coś, co każe mi się jeszcze raz zastanowić nad moim bukszpanowym zakątkiem

Kolorowe rabaty 15:15, 24 cze 2012

Do góry
witaj Marta dziś zdążyłam wpaść do ciebie mało mam teraz czasu by zaglądac powątkach a nowych narosło tyle że nie nadażam i tak wszystkich nie ogarne będe "wapadać przez przypadek"
dzisiaj złapane lilie

Ogród w Holandii 15:13, 24 cze 2012

Do góry
Kilka przykładów kompozycji

Ogród w Holandii 15:08, 24 cze 2012

Do góry
Bardzo niezwykła zielona ściana. Ogromna i tworząca jakby patchwork

Zbliżenia, żeby było jasne, że to prawdziwe rośliny - m.in. żurawki, paprocie, trzmielina, dzwonki

I jeszcze raz całość, tym razem w słońcu
Ogród w Holandii 15:04, 24 cze 2012

Do góry
Wita nas ostrzeżenie - dwie najbardziej zakazane rzeczy

Taki widok po przekroczeniu bramek

A zaraz obok kwiaty, ale sztuczne

oraz Zielona Kanapa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies