Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 19:56, 22 sie 2012

Witam!
Dopiero teraz znalazłam chwilkę, cały dzień w słoikach - pomidory, maliny i przede wszystkim ogórki, na które nie mogę już patrzeć, ale zimą chętnie zjem

W różnych wątkach pojawiają się już zdjęcia ukazujące nadchodząca jesień, mojej sasance się coś pomyliło, bo wiosną nie kwitła a teraz proszę:

Limka moich rodziców (właśnie zobaczyłam, że nie obcięli juce badyla )

Bożenko, w piachu to kretom chyba łatwiej się poruszać niż w glinie, mi też lepiej się przekopuje piasek niz glinę
anieszka 20:53, 22 sie 2012

Na mojej glinie rośnie wszystko Bo pod jej warstwą jest piach i ziemia, więc nie stoi aż tak długo woda
anieszka 20:54, 22 sie 2012

A zapomniałam dodać że zakwitły mi znowu Rh, więc chyba nie jest taka zła
monteverde 01:05, 23 sie 2012

martaibartek napisał(a)
U mnie też glina i fatycznie kretów nie widać...

Ewelina i ja bez kawy z rana nie funkcjonuję

Buszuję po http://funkie.pl/ czy ktoś z was robił tam zakupy?
Uwielbiam funkie i żurawki mam dla nich specjalną rabatę. Większość funki to darowizny niestety zarażone HVX o którym kiedyś nie miałam pojęcia... Teraz chciałabym część usunąć i dokupić nowych właśnie z tej strony i stąd moje pytanie.

Dopóki nie pozbędziesz się zarażonych host HVX nie radzę kupować nastepnych tu masz link jak je ostrożnie usunąć z ogrodu http://encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html
monteverde 01:07, 23 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dopiero teraz znalazłam chwilkę, cały dzień w słoikach - pomidory, maliny i przede wszystkim ogórki, na które nie mogę już patrzeć, ale zimą chętnie zjem

W różnych wątkach pojawiają się już zdjęcia ukazujące nadchodząca jesień, mojej sasance się coś pomyliło, bo wiosną nie kwitła a teraz proszę:

Limka moich rodziców (właśnie zobaczyłam, że nie obcięli juce badyla )

Bożenko, w piachu to kretom chyba łatwiej się poruszać niż w glinie, mi też lepiej się przekopuje piasek niz glinę

No to dopiero zapasy Ewelinko ja też dzisiaj robilam następne sloiki i jutro też będę, pozdrawiam
anieszka 09:33, 23 sie 2012

Podziwiam Was dziewczyny
kubi2000 10:07, 23 sie 2012

hej hej, ja też mam glinę ale jak ją zwidłowałam to zrobiła się lekka i kret ciabach w nią.
Moniika 10:07, 23 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!

Hej Ewelinko !! Twoje słoiczki (Ani sposobem odwrócone do góry nogami Piękne!! Sasaneczka też śliczna. Pozdrawiam Monika
majkel0326 10:16, 23 sie 2012

Ewelina,wpadłam Cię odwiedzić i się przywitać Przeczytałam początek wątku,bardzo i się podoba,będę wpadać.Widzę,że walczysz z zaprawami tak jak ja Teraz jest z tym sporo pracy,ale,jak to mi powiedziała ostatnio taka moja starsza sąsiadka,potem zima pyta co się latem robiło.Coś w tym jest Pozdrawiam Cię!
Welka 13:23, 23 sie 2012

Witam!
Anieszka, zdecydowanie wolę jak zbliża się wiosna niż jesień, ale ta nieubłaganie się zbliża
Aniu, dziś odpoczynek od słoików
Kubi, czyli dla mnie przestroga żeby z widłami nie latać, bo to zaproszenie dla kretów
Monika, pogubiłaś cyferki, znów w pierwszej chwili Cię nie poznałam Słoiki zawsze tak stawiałam po pasteryzowaniu, ale potem je odwracałam i do piwnicy, teraz w piwnicy będą stały sposobem Ani - do góry nogami.
Maju witaj i oczywiście zapraszam. Lubię robić przetwory, wczoraj co prawda miałam tego za dużo, bo maliny, pomidory, sałatka z ogórków i ogórki chilli, ale zimą jaka różnorodność bedzie

Dostałam dziś nadwyżki żurawkowe od znajomej, niektóre z malutkimi korzonkami, zobaczymy czy dadzą radę
Cafe Ole

Lipstick

Midnight Rose

Peppermint Spice