Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 21:14, 22 sie 2012

Irenko dziękuję

Anulka ja uwielbiam takie detale, mam nadzieję że zimą ogród dzięki nim będzie żył

Betysiu tak delektuję się łapię każdą chwilę.......buziaki
Diana 21:24, 22 sie 2012

Ogrodowo..........a jednak nie do końca
Dzisiaj dzieciaczki szukały żyjątek w ogródku.Niektóre z nich niesamowicie wtapiają się w tło. Znalazły jaszczurkę, koniki polne, różne żuczki, ropuszki, mróweczki itp.
Zapewniam że wszystkie zostały wypuszczone i są całe i zdrowe
Nie wszystko udało mi się uchwycić......a szkoda

Tak jakoś ostatnio mniej mnie tutaj......niestety okres wakacji nieuchronnie dobiega końca, a ja wyciskam z tej końcówki ile się da
pozdrawiam
agata_chrosc... 21:28, 22 sie 2012

Pasikonik rewelacja!
Diana 21:33, 22 sie 2012

Agatko
due 00:13, 23 sie 2012

Dobrze, że żyjątka w ogrodzie a nie w domu. Ja ostatnio miałam nieoczekiwanego gościa, wleciał mi przez okno tarasowe malutki ptaszek i bał się przeokropnie jak próbowałam go złapać, ale otworzyłam wszystkie okna i w końcu znalazł drogę na wolność. Niedawno też wyjmowaliśmy większego ptaszka z szybu kominowego, był tam drugi dzień zanim odkryliśmy, co tak hałasuje w domu. Mój M wyciągnął go z tyłu kominka, a ptak darł się strasznie jak wynosił go na dwór, biedak pewnie ze strachu. Siedział tak ze dwa dni ale jak go puścił to ostatkiem sił wiał - oby jak najdalej od naszego domu.
A na ogrodzie to najwięcej mam ślimaków, które niestety morduję masowo , bo mi zżarły wszystkie łubiny i astry, a teraz przerzuciły się na powojniki i rudbekie. Nie znacie jakiegoś sposobu na te upierdliwe osobniki.
Diana 12:56, 23 sie 2012

Ewuniu no masz rację.....lepiej że nie w domku
Ja również mam ślimaki, ale u mnie głównie są poprzyklejane do wiklinowego płotu i tam rządzi mój synek, który odkleja je i wrzuca za płot na działkę sąsiada
U mnie jeszcze nie zdarzyło się żeby ptaszki wleciały do domu....
Wspaniały ten twój M uratował ptaszka - zrobił bardzo dobry uczynek !!!
Ja chyba wpadłabym w panikę i nie wiem czy dałabym radę..........
pozdrawiam
Milka 13:00, 23 sie 2012

zwierzaki ogrodowe super! a zdjęcie z pasikonikiem, extra!
Diana 13:02, 23 sie 2012

Irenko dziękuję zawsze wpadniesz i sypniesz komplementem....aż miło
betysia 13:10, 23 sie 2012

Dianko cudnie,ze maluchy od poczatku poznaja uroki obcowania z przyroda...
wiecej takich chwil dla Was !!!!!
Diana 13:12, 23 sie 2012

Wrzosowisko zaczyna kwitnąć
Uwielbiam wrzosy, ich kwiatki są drobniutkie, urocze i bardzo bardzo mnie urzekły.....
zdjęcia robione parę dni temu .........dziś kwitną na całego porobię fotki i pokażę jeszcze

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies