Łyso mi między tymi kostrzewami, myślicie że szałwia compact deep blue albo crystal pink pomiędzy nimi to dobre rozwiązanie? Czy lepiej pójść w turzyce/ trawy? Wystawa południowo wschodnia, słońce od rana do 15. Ogród "zakłada się" od tej wiosny.
Zastanawiam się też co posadzić z prawej strony od rh, a przed Serbem. Trzeciego rh? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
W moim akwenie wodnym pływają karpie Koi, słonecznice, karasie z przewagą i orfy.
Oczka wodne mamy od początków ogrodu, ale rybek mieliśmy mało, pewnej zimy
nam nie przetrwały, mieliśmy przerwę, a od trzech lat co roku dokupuję jakieś rybki
Karpie rosną
Temat złożony, wymaga opieki, takie mamy hobby
Do różyczek też wróciłam i dosadzam jak mi coś wpadnie w oko
Pozdrawiam Alicjo
Zacytuję moje ulubione cieniste hostowe klimaty Piękna kompozycja. Zdradzisz co to takie malutkie jaśniutkie rośnie pod hostami?
Przykro czytać, że w stawie wody tak szybko ubywa. Obfitości normalnego deszczu życzę. Kurcze, kiedyś życzyliśmy sobie latem słońca i ciepła, a teraz deszczu. Szok!
I mam jeszcze jeden tegoroczny nabytek - rozchodnik Xenox Rainbow. Jak na razie podoba mi się, ale bardzo jestem ciekawa jego kwitnienia, bo fotki w necie jakieś takie nijakie. Jeśli ktoś ma to proszę o wstawienie
Tu w towarzystwie molinii Heidezwerg, którą w maju dzieliłam i bardzo ładnie przyrasta.
Jak widać próbowałam coś zrobić w programie ale oprócz wgrania swojego zdjęcia to poszło mi beznadziejnie... ale jakiś zarys jest. Podpowiedzcie czy będzie ok, patrząc na moje wypociny, a poprzednio dodane inspiracje??
To mój wstępny szkic, wiem że marny ale nie mam daru do rysunku.... Chciałabym coś w ten deseń jeśli chodzi o lewą stronę, na prawą oprócz tamaryszku nie mam pomysłu... Może coś doradzicie bo samej ciężko mi to idzie....
Nie wiem też czy Pissardi ma głębokie korzenie w jakiej odległości sądzić je od siebie i od tej nieszczęsnej rury z wodą? Czy może jest jakieś inne bordowolistne drzewko mające do 4-5 metrów i mające kilka pni a nie tylko jeden i koronę tak jak na inspiracji..?
Pęcherznica ma chyba płytko korzenie więc będąc w samym rogu powinno jej wystarczyć te 88 cm miejsca jak myślicie?
No i czy reszta roślin to dobry wybór i poradzą sobie w słońcu i ubogiej piaszczystej glebie ( derenie, budleja, kosodrzewina, kocimiętka) ? I jaka głębokość tej rabaty mi wystarczy bo nie wiem czy podsadzenie śliw, pęcherznicy i dereni kosodrzewina i kocimiętka zajmie dużo miejsca ? Nie chcę przesadzić... Pomocy
Jaki piękny ogród po deszczu. Też tak chcę. U nas sucho straszliwie, deszczu nie było i się nie zanosi, najbliższe prognozy na piętek - burze, więc mogą być albo i nie. Trawa coraz bardziej sucha, a najgorzej, że w stawie wody coraz mniej.
Może i do nas ten deszcz dotrze.
Basiu, pięknie, bujnie, zielono w Twoim ogrodzie, podziwiam. Ogród taki wypielęgnowany, jak Ty to robisz???
Z rodkami nie pomogę, też mi dwa chorują, wyglądają jakby usychały, chociaż podlane. Zapisałam sobie nazwę mikstury, którą Ci Ela poleciła, może to pomoże. Pozdrawiam.