Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród zmyślony 08:31, 21 cze 2012

Do góry
Myszor ślicznie u Ciebie !!! Nawet ptaszki przysiadły na lunch Bardzo mi się podoba to zestawienie

Ogródek Hanusi po zimie 08:06, 21 cze 2012

Do góry
Nie przejmuj się Aniu,że byle jak,jak sama piszesz po twojemu jest i w swoim bałaganie się rozeznajesz.
Jakbyś zajmowała się wyłącznie ogrodem ,mogłabyś mieć do siebie pretensje.A tak......
Jest pięknie ,naturalnie i cieszy oko o każdej porze.Oczko powstaje i już widzę ten pomościk nad nim z krzesełkiem lub ławeczką.
Miłego dnia moim gościom życzę i dziękuję za odwiedziny.

Nasz przydomowy ogródek 08:02, 21 cze 2012

Do góry
Też usilnie namawiam za Alinką tych co nie są jeszcze przekonani do zakładania różanek. To jedne z najtańszych roślin a cały sezon mamy kolorowy zakątek.
Moje to nie żadne hrabianki ale niektóre wymienię na bardziej szlachetne.

Oj przepraszam - ta różowa to chyba jednak szlachcianka.

Mój ogród :) 07:54, 21 cze 2012

Do góry
Agnes napisał(a)
A tak wygląda obecnie anabelka, ma mnóstwo pąków na około ...

No Aga... jak ta Anabelka rozkwitnie to będzie istne szaleństwo Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Mój jesienny ogród 07:03, 21 cze 2012

Do góry
U mnie burzowo, od drugiej w nocy idzie burza za burzą. Wody mam już dostatek, mogę nawet oddać potrzebującym. Pokaże powojnika, rozkwitł jak szalony.

Zaczynają lilie kwitnąć ale jeszcze nie robiłem fotek, dopiero był pierwszy kwiat, poczekam na większy wysyp. Życzę miłego dzionka.
Lecę w kulki... 06:25, 21 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

dzban nadaje specyficzny klimat
Latarenki, lampiony i ... 01:26, 21 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio zakupiona

mogę zapytać gdzie? jest piekna..
Zielony ... ogród 01:03, 21 cze 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)
Zapomniałam pokazać jak ślicznie i wdzięcznie zmieniła szatę kalina

Tak kwitła

a tak przekwitła

Przepraszam,że Cię poprawię ale to jest Pęcherznica .
Kolorowe rabaty 01:02, 21 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Rzadko do Ciebie zaglądam, ale pierwszej setki gratuluję

Jak się ma cięty cis?

Basieńko bo czas "gorączki"mamy już za sobą Ja też nie jestem częstym gościem i komentatorem powiedzmy to sobie szczerze
Moc pracy i końca nie widać bardziej jesień czy zima sprzyjają bieganiu po wirtualnych ogrodach.
Dziękuję za pamięć
Cis dziękuję ma się dobrze,właśnie poczekam na suche dni (jutro ma padać)i powtórzę mu fryzjerski zabieg
Pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:59, 21 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Naparstnica i róża Winchester Cathedral.

Róża niebiańska z cudowną poświatą barwy aaaaaaaa!!!!!!!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:54, 21 cze 2012

Do góry
Niestety nie mam w ogrodzie miejsca na prawdziwy warzywnik, więc upycham gdzie się da. Mój M. zrobił mi dwie spore skrzynie.
W jednej głównie sałata

W drugiej (w głębi) ogórki (moja pierwsza próba z tym warzywem) i cukinie (tu mam większe doświadczenie )
Kolorowe rabaty 00:53, 21 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dziękuję za gratulacje i miłe słowa.Ostróżka dla Was

Ślicznota..... Dłubię paluchem już w monitorze, by ją zabrać

A Cynie dopiero zaczynają..... moze jak sie rozwina bedzie ładniej..... a moze ja po prostu wolę kolory kolorowe, a zielone to lubię zielone w łodygach, lisciach...a kwiaty mają być kolorowe....
Jak idzie sesja???? Żyjesz?????

Ja podzielam twoje Aniu upodobania.Patrzę na kwietnik ! *,który czeka na swój czas i widzę punkciki różowych koszyczków na tle niebieskich ostróżek za ogrodzeniem.Widok wcale niewesoły.Chciałabym,żeby tu kipiało od przepychu kwiatów i kolorów.
Jak T się nie pospieszy z ucinaniem to może pozbieram nasiona

Kwietnik* wyjaśnię niżej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:51, 21 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

super to wygląda, czy wszystkie kwiatki w tej róży produkują w ten sposób następne pączki? a na targach w Starym Polu kupiłam sobie Winchester Catedral , tak się cieszę z niej

Bliżniaczy kwiat róży to coś niebywałego!!!!!!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:47, 21 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Floksy

WOW Przywrotnik zawsze kojarzył mi sie w kompozycji z różami!! a tutaj taka niespodzianka !
Pieknie

Faktycznie piękny kolor Floksów do Alchemilli -piękny i nieopatrzony.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 00:41, 21 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
oj zdjęcie zmieniłaś ja też czekam
widze jedno zdjęcie izmienione Bardzo łądnie to wygląda

Diano dziękuję Cieszę się, że Ci się podoba, mimo swej niepraktyczności A zdjęcie zmieniłam, bo znalazłam takie, gdzie taras jest bardziej widoczny Strasznie długo się te zdjęcia wgrywają.. chyba, że to wina netu?...
Aniu, ja już wątek mam, ale straciłam już wszelką nadzieję na odwiedziny i przestałam pisać sama do siebie Wolę pisać do Was i z wami Nasadzenia w międzyczasie zrobiłam - ale gdzie mi tam do Waszych ogrodów... Wstyd pokazywać...Nawet trawy jeszcze nie mam, ups ..

Betysiu, jak widzisz rozgościłyśmy się u Ciebie na dobre To dla Ciebie - na dobry początek nowego dnia, bo pewne śpisz już po Ogrodowiskowych wrażeniach...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:40, 21 cze 2012

Do góry
Witam Cię Sebku, strasznie się cieszę, że mnie znalazleś To miłe gościć znajomych.
Dzidka, super, że Ci się podoba

Ciemna noc już, dzień miałam długi i męczący, tym bardziej miło spotkać się w tak sympatycznym gronie
Bardzo lubię niebieski i fioletowy kolor w ogrodzie...
Chociaż na tych zdjęciach niebieski i fioletowy wyglądają tak samo:

trampolina mimo iż też niebieska nie wygląda tak dobrze jak powojnik, ale jest spełnieniem marzeń mojego syna, więc dostała prawo pobytu

na pierwszym planie młodziutka, bo dwuletnia hosta Fragrant Bouquet
To właśnie tu 00:37, 21 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Ależ wszystko galopuje.
Przekwita budleja skrętolistna

zaczynają kwitnąć liliowce

rozkwitł czyściec wielkokwiatowy

kwitnie też krwawnik kichawiec.

Budleja bardzo ciekawa odmiana.Czyściec też taki chciałam mieć ale jeszcze nie spotkałam.Duży już masz jałowiec Hortsman ,ja posadziłam 5 szt.na nowo tworzonej kompozycji podleśnej.Chce tam uzyskać efekt grożnej tajemniczości.One wieczorem wylądaja jak babajagi na wietrze,to mi sie podoba.
Mój kawałek raju 00:34, 21 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - to ja jeszcze gratuluję 900 No i przepięknych róży

Sebku dziękuję czy to petunie? są śliczne A już wiem to streptocarpus Harlequin Lace śliczny
Mój kawałek raju 00:33, 21 cze 2012

Do góry
Stella D'oro rozkwitaja samosiewki tytoniu kwiatek zwisającej truskawki dzisiejszy mój zakup berberys Harleguin bardzo mi się spodobał, jeszcze nie wiem gdzie posadzę wczoraj wyjęłam hiacynty a na ich miejsce poszły żurawki z rozwarem białym i różowym powyjmowalam tulipany na ich miejsce wsadzę ostrogowce, zdjęcie jutro a potem do ciemnego przy padającym kapuśniaczku wybierałam truskawki wyszła ponad 4 kg micha jutro dżemy robię
To właśnie tu 00:31, 21 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Haniu, to tak ładnie wygląda na wykadrowanych zdjęciach.
W realu zachwaszczenie ponad dopuszczalną normę.
Ale widocznie grzybom, to nie przeszkadza.
Odnalazłam je wczoraj po raz pierwszy ukryte pośród róż.

Ja też takiego samiutkiego znalazłam pod brzozą w jałowcu a z maślaczków pod modrzewiem znalezionych już jadłam sosik.Wspaniale mieć takie przysmaczki w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies