Dopiero teraz mogłam zrobić foto rabat, co do których potrzebuję pomocy
To lewa rabata
Prawa rabata
Ps. czy ktoś mi podpowie jak nazywają się te czerwone wysokie kwiaty na rabacie przy tarasie ?
Poza tym we frontowej częsci ogrodu mam rabatę w kształcie trójkąta rónobocznego o wymiarach boków 7 metrów i podstawy 12 metrów.
Mam tam posadzone przy scieżce bukszpany, potem rozchodniki, wrzosy i później rozstrzelone bez ładu trzy piwonie, trzy rh, dwa kiścienie, wierzbe hakuro, iglak płożący i mały iglak (nie znam nazwy). Nasadzenia robiłam zeszłej jesieni w pośpiechu i nieprzemyślanie. Prosiłabym o pomoc w uporządkowaniu tego trojkąta również. Dodam, że w miejcu tym idzie drenaż od oczyszczalni więc nie moga rosną tam rośliny o głebokim systemie korzeniowym. Stanowisko słoneczne praktycznie cały dzień, wjazd mamy od poludnia.
No i nie wiem co zrobić z ta moją trawą, z uwagi na trójkę małych dzieci kupiliśmy trawę sportową, ale jest beznadziejna ...pełno pustych placków, mimo podlewania trawa jest zółta miejscami. Poza tym mimo równo posypanego nawozu sa miejsca gdzie rośnie szybko ijest ciemnozielona. Zresztą widać to na zdjęciach.
Mam nadzieję, że pomożecie mi doradzić jak poprawić wyląd mojego ogrodu.
Na koniec fotka mojej dziś rozkwitłej róży