W stawie troche zdjec kupiłem rośliny te kilka których mi mówiła Danusia i je rozłozyłem Tu hortensja bukietowa trzy sztuki lilje przeniose i dokupie zurawek Ten klon przeniose bardziej do przodu tu posadziłem trzmieliny ale nazdjeciu krzywe kanciki Tu kupiłem trawy te co Danusia poleciła piec sztuk hosty przesadze w inne miejsce
A mi te trawki się ładnie komponują.... dadzą trochę życia i koloru
Rodzinka bukszanowa też fajna...... .. mi się widzi..
Hosta faktycznie w tym miejscu za wysoka...ale hosta jako okaz. wypasiona i łądna...
Nie jestem fanka bukszpanu i kulek bukszpanowych, ale rozważam też opcję na roncie z kulkami bukszanowymi.... tylko mam posadzoną płożącą irgę i boję sie czy nie będzie za ciemno...... wolalabym coś jaśniejszego......
robię edit.. bo jeszcze raz rzuciłam okiem na tę rabatę.. dałabym więcej tych jasnych trawek... widzę chyba 2 bukszpany...... wokół nich.. pomiędzy kopytni i kulki........ ale ja do projektowania to noga.. ja umiem ułzoyć doniczki.. popatrzec... i wtedy stwierdzam czy będzei czy nie........
A mi te trawki się ładnie komponują.... dadzą trochę życia i koloru
Rodzinka bukszanowa też fajna...... .. mi się widzi..
Hosta faktycznie w tym miejscu za wysoka...ale hosta jako okaz. wypasiona i łądna...
Nie jestem fanka bukszpanu i kulek bukszpanowych, ale rozważam też opcję na roncie z kulkami bukszanowymi.... tylko mam posadzoną płożącą irgę i boję sie czy nie będzie za ciemno...... wolalabym coś jaśniejszego......
robię edit.. bo jeszcze raz rzuciłam okiem na tę rabatę.. dałabym więcej tych jasnych trawek... widzę chyba 2 bukszpany...... wokół nich.. pomiędzy kopytni i kulki........ ale ja do projektowania to noga.. ja umiem ułzoyć doniczki.. popatrzec... i wtedy stwierdzam czy będzei czy nie........
Wiem główkuje co tu zrobic chciał bym zostawic kopytniki bo ładnie rosna moze zmniejszyc ilosc zostawic przy chodniku a obszadzic jakby tył
Konrad jak przyjmujesz buziaki to ja też gdzieś kopytnika wcisnę ))))))))))))))))))))
Trzmieliny na pniu to dla mnie znak rozpoznawczy twojego wątku Konradzie.Ja chyba już kiedyś pytałam,ale ponowię .Okrywasz je na zimę ? I ile zim przeżyły ???
Zmiany fajne,stożki bukszpanowe zobowiązują do wprowadzenia jakiegoś ładu do nich.Jeśli żurawki,które posadziłeś tworzą spore kępy to jest ok, jeśli jednak nie to chyba trzeba będzie dosadzić jeszcze ...?
Ale to ocenisz jak wyjdzie w praniu.Możesz podzielić sobie na nowe sadzonki z tego co masz
Asc dobrze sugeruje co do wrzosowiska
Kanty na medal i te talerzyki w trawie do chodzenia