Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 20:48, 21 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Enya.. pomóż z projektem, a kopytnika dostaniesz pewnie z bukietem róż

Kondzio.., to ścieżka do domu?.. jak dla mnie za zielono jakiś kolor by się przydał, zobacz jak hortensja i żurawki świetnie rozjaśniły tą drugą rabatę!... Może tutaj daj tojeść aurea ...? .. o mam pomysł - wymień się z Anitą!.. Ona ma sadzonki tojeści, a Ty kopytnika

Świetny pomysł. Możemy się wymienić
Mozemy nie ma problemu
Kondzio 21:04, 21 sie 2012

W stawie troche zdjec kupiłem rośliny te kilka których mi mówiła Danusia i je rozłozyłem Tu hortensja bukietowa trzy sztuki lilje przeniose i dokupie zurawek Ten klon przeniose bardziej do przodu tu posadziłem trzmieliny ale nazdjeciu krzywe kanciki Tu kupiłem trawy te co Danusia poleciła piec sztuk hosty przesadze w inne miejsce
Kondzio 21:19, 21 sie 2012

Tu mam zamiar posadzic kule z bukszpanu O tak chciałbym posadzic
Kondzio 21:23, 21 sie 2012

A to moje nie udolne przymizenia
Kindzia 22:08, 21 sie 2012

Zakupy udane ! Te na kiju to trzmieliny ? Piękne !!!
Mala_Mi 22:27, 21 sie 2012

Kondzio napisał(a)

A mi te trawki się ładnie komponują.... dadzą trochę życia i koloru

Rodzinka bukszanowa też fajna...... .. mi się widzi..

Hosta faktycznie w tym miejscu za wysoka...ale hosta jako okaz. wypasiona i łądna...

Nie jestem fanka bukszpanu i kulek bukszpanowych, ale rozważam też opcję na roncie z kulkami bukszanowymi.... tylko mam posadzoną płożącą irgę i boję sie czy nie będzie za ciemno...... wolalabym coś jaśniejszego......
robię edit.. bo jeszcze raz rzuciłam okiem na tę rabatę.. dałabym więcej tych jasnych trawek... widzę chyba 2 bukszpany...... wokół nich.. pomiędzy kopytni i kulki........ ale ja do projektowania to noga.. ja umiem ułzoyć doniczki.. popatrzec... i wtedy stwierdzam czy będzei czy nie........
Kondzio 22:41, 21 sie 2012

asc napisał(a)

A mi te trawki się ładnie komponują.... dadzą trochę życia i koloru

Rodzinka bukszanowa też fajna...... .. mi się widzi..

Hosta faktycznie w tym miejscu za wysoka...ale hosta jako okaz. wypasiona i łądna...

Nie jestem fanka bukszpanu i kulek bukszpanowych, ale rozważam też opcję na roncie z kulkami bukszanowymi.... tylko mam posadzoną płożącą irgę i boję sie czy nie będzie za ciemno...... wolalabym coś jaśniejszego......
robię edit.. bo jeszcze raz rzuciłam okiem na tę rabatę.. dałabym więcej tych jasnych trawek... widzę chyba 2 bukszpany...... wokół nich.. pomiędzy kopytni i kulki........ ale ja do projektowania to noga.. ja umiem ułzoyć doniczki.. popatrzec... i wtedy stwierdzam czy będzei czy nie........
Wiem główkuje co tu zrobic chciał bym zostawic kopytniki bo ładnie rosna moze zmniejszyc ilosc zostawic przy chodniku a obszadzic jakby tył
Mala_Mi 22:45, 21 sie 2012

Napewno możesz pokryć kopytanikiem całą rabatę, a tylko wstawić plamy rozjaśniajace... kopytnik masz naprawdę bardzo ładny..tfu, tfu nie zauroczyć...
Martek 01:47, 22 sie 2012

Konrad jak przyjmujesz buziaki to ja też gdzieś kopytnika wcisnę ))))))))))))))))))))

Trzmieliny na pniu to dla mnie znak rozpoznawczy twojego wątku Konradzie.Ja chyba już kiedyś pytałam,ale ponowię .Okrywasz je na zimę ? I ile zim przeżyły ???

Zmiany fajne,stożki bukszpanowe zobowiązują do wprowadzenia jakiegoś ładu do nich.Jeśli żurawki,które posadziłeś tworzą spore kępy to jest ok, jeśli jednak nie to chyba trzeba będzie dosadzić jeszcze ...?
Ale to ocenisz jak wyjdzie w praniu.Możesz podzielić sobie na nowe sadzonki z tego co masz

Asc dobrze sugeruje co do wrzosowiska

Kanty na medal i te talerzyki w trawie do chodzenia

Pozdrawiam cię serdecznie

Martek 01:50, 22 sie 2012

A gdzieś ty chłopie te złote kule wypatrzył ? Trzecie pytanie