Ale ładnie! Wręcz ślicznie
w d... z trawnikiem-Ty zobacz jakie hortki masz przepiękne
Dziś się przyglądałam mojemu trawnikowi- okropny się zrobił tym bardziej, że jest sucho a do tego niedawno był skoszony. Tragedia
A tu mam watpliwości, bo kolor jeżówek zlewa się czerwienią berberysu.
Z bliska jeszcze ujdzie, ale z daleka już nie, chyba muszę znaleźć dla nich inne miejsce.
Rabata będzie fajna-podobnie mam nasadzoną tę pod grabami.
Hortki Candlelight sa bardzo fajne-mam cztery sztuki-już się przebarwiają. Mają zwarty pokrój, stożkowe niezbyt ścisłe kwiatostany, są wyprostowane, nie rozłażą się na boki.
Rozchodniki wraz z rozplenicami radzę posadzić na lekką mijankę. Będzie fajniejszy efekt.
Basiu, dzięki, też jestem zadowolona z zakupów
I z deszczu
Dziś nie padało, to ruszyłam do ogrodu
Zrobiłam zamianę - hortensja Bobo poszła do skrzynki.
A zabrałam z niej Limelight i wsadziłam w ogrodzie.
A tu będzie rosła druga Little Alf /jeszcze nie wsadziłam/.
You&Me Love w trzecim sezonie u mnie postanowiła zakwitnąć jednym kwiatkiem.
Lindsey zeszłoroczny zakup zakwitła też jednym kwiatkiem.
I mój nowy nabytek Endless Summer Love.
Cześć Mirko U Polinki wlasnie o tym czytałam Może zetnij jeszcze swoją? Ja na jednej rabacie cielam w lipcu, a na tej przy donicy w ubiegłym tygodniu. Teraz tak wyglądają.
U mnie wygląda identycznie trawnik a w innym miejscu jeszcze gorzej bo nawet sam piach został jak zgrabiłam suche siano. Kawałeczek trochę zielonego trawnika mam tylko pod jednym drzewem.
I jeszcze takie drobiazgi jak patrzę na te wszystkie kulki, to myślę, że do naszego ogrodu jesień zagląda
I wczorajszy zachód słońca, fajnie wyglądało to drzewo na tle zachodzącego słońca, udało mi się go uchwycić jak wracaliśmy z nad jeziora, lasów u nas nie ma za dużo, jak na sawannie, suche trawy i kikuty drzew, ale coraz więcej się odradza, są też nowe nasadzenia od nawałnicy minęło już 5 lat.
Jestem bardzo zadowolona z tej rabatki. Wydaje się być fajna na każdą porę roku.
Zimą będą cisy, wiosną ciemierniki, latem bodziszki, molinie, brunery.
Ciekawa jestem jej jesiennej odsłony.
Bardzo podoba mi się połączenie molini Variegata z brunerami.
Niby dwie skrajne tonacje, zimna i ciepła, nigdzie tych roślin zestawionych razem nie widziałam. Normalnie duma mnie rozpiera
Werbena sama przywędrowała, niech gwiazdorzy, bo wybrała dobry kącik na tej rabacie.