Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:53, 08 cze 2022

Do góry
Za domem na skarpie

Tajemniczy Ogród 15:39, 08 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Pięknie i bujnie

Tajemniczy Ogród 15:30, 08 cze 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Ale ładnie

Dzięki, świetna jest ta krzewuszka, już sobie w kilku miejscach zrobiłam odkłady, będę sobie przenosić w różne miejsca

Tajemniczy Ogród 15:29, 08 cze 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Agata, no nie mam słów, jak masz pięknie!!!

Kasiu Mrokasiu Robię co mogę, żeby Cię przegonić, haha Miło mi bardzo!
Jeszcze takie mi zostały z frontu, no sorki, że nieostre, trudno, takie muszą być.

I z okolic warzywnika- choć ten zniechęcająco marny - jakieś robaczki mi weszły w cebulę mimo sadzenia z marchwią, koper też zjada mszyca, no kiepska ze mnie ogrodniczka;(

W ogródku Martki 15:15, 08 cze 2022

Do góry
Aga, na Twoje kilometry róż już czekam Caradonna ma to do siebie, że jest olbrzymia, a rabata nie oraz to zestawienie fiolet-róż-ciemny róż widzę często, ale nie wiem, czy na dłuższą metę nie byłoby zbyt męczące. Męczę się więc niezależnie od niego i kombinuję z czymś innym. Wymyśliłam, że posadzę na próbę różową szałwię, rozstawiłam na próbę na rabacie i ... gorzej niż było, nie jest. Wstawiam do ziemi. Trawyibyliny napisały, że dostawa sporobolusa będzie po 20.6. Nie podoba mi się ta szkółka. Owszem, gdy zamawiałam, na stronie była informacja, że dostawa w czerwcu, więc po prostu czepiam się, bo po 20 czerwca to bardziej lipiec niż czerwiec. Jestem czasem zbyt niecierpliwa...
Wrzucam zdjęcie rozmiarów Caradonny, niektóre hortensje jeszcze zasłonięte przez nią, inne już wystają.

Lucy, zachodzę w głowę, jak pianka z okolic parapetu trafiła w górny narożnik okna? Propozycje Twoich róż piękne. Ogród mam za mały. Otóż sprawa jest jeszcze dalej posunięta: zaczynają mi się podobać róże o pojedynczych płatkach Tymczasem moja faworytka dziś w rozkwicie, LoShalott.

Mgdusko, moja Droga, w takim układzie to Ty nie masz szans spotkać się z "rasowym fachowcem" a my mówimy obcym Tobie językiem Zaplecza technicznego w lepszym wydaniu nie ma chyba Uff, dobrze, że chociaż na terminy sobie możesz ponarzekać
Dla Ciebie mój pierwszy kosmosik z nasionka!

Dario, ławka do kontemplowania róż - uwaga, uwaga, jest pakowana co zwiększa szansę, że nie rozminie się całkowicie z kwitnieniem tychże. Bo trwa właśnie szaleństwo. Kierowniku budowy, witaj w gronie kierowników budowy Lane skosy to super rozwiązanie, bardzo żałuję, że na to nie poszłam na etapie projektu. Dziś środa, a pan od moskitiery coś cichutko. Nie spieszy mu się nawet, by odebrać kasę, a co dopiero, gdyby tę kasę już w całości dostał?
Tajemniczy Ogród 14:52, 08 cze 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dla porządku i potomnych coś tam wczoraj cyknęłam, więc zanim lato się u mnie rozpędzi - zostawiam:
Ta klonowa długo się rozpędza ale teraz zaczyna się jej czas i potrwa do jesieni:

Urocza zielona rzeczka wśród kwiatów
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:50, 08 cze 2022

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:49, 08 cze 2022

Do góry
Kwiecisty

A co tu przybyło ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:47, 08 cze 2022

Do góry
Taka zwykła

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:42, 08 cze 2022

Do góry
Nie tylko naparstnice, wysiala się tam jeszcze margarytka i rudbekia
Ale ja mam miękkie serce i im pozwalam
Ogród Basi i Romka 14:00, 08 cze 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
I moja smółka, tak sobie rosnie

Śliczna .
Ja swoja posadziłam w cieniu i wylazły tylko 3 listki .
Skandynawia po krzyżacku 2 13:44, 08 cze 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu wcześnie zaczęły u ciebie kwitnąć te piękne irysy.
Nakupilam w tym roku też iryskuw i czekam na kwitnecie.
Szałwia to różowa u mnie granatowa też czekam na rozkwit
Maj minął ale był zimny szczególnie noce. Dawno nie pamiętam abym chodziła w kurtce jeszcze w czerwcu.
Teraz zaczynają meszki atakować i to jakie nachalne nawet w dzień atakują.
Trochę popadało, ale dzisiaj trochę przesadzałem i sądziłam to ziemia jest sucha. Tylko z wierzchu 5 cm mokro.

Pozdrawiam Aniu

Irysy po przekwitnieciu bede zmuszona przesadzic. Nie sa tak geste jak w poprzednim roku. Sasiadka ma fioletowe. Tez tak przerzedzone.
Ja tez nienacieszylam sie wiosna przez to zimnno. Od kilku dni mamy cieplo z przelotnymi opadami deszczu.
Staram sie korzystac z pogody na maxa. Roze maja paki jak to cieszy

Skandynawia po krzyżacku 2 13:26, 08 cze 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Pięknie kwitną i ładny kolorek. I szałwia już

W tym miejcu zaczynaja jako pierwsze. Dostaly wiecej wody bo podlewalam cisy a i z tarasu splywa jak popada.
Irysy kwitna. Nie pamietam juz skad je przytargalam. Na pewno nie kupilam

Szalwie stan obecny.

Do raju daleko - u Ewy 13:01, 08 cze 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Azalia Chanel

Bardzo ładna ta azalia ma taki śliczny, delikatny kolor
Przerwa na kawę... 12:54, 08 cze 2022

Do góry
Róże piękne się po ubiegłorocznej klęsce odrodziły i powoli zaczynają kwitnąć

I to tyle zdjęć z mojego ogrodu, ale mam coś jeszcze tylko muszę wcześniej zdjęcia przebrać bo zrobiłam ich ponad 400.
Poniżej zajawka z wizyty w arboretum w Rogowie - do końca tygodnia postaram się wrzucić relację. Było bosko!!! to miejsce widziałam już 2 razy - raz na początku maja jak kwitły magnolie, teraz w porze kwitnienia rododendronów i azalii. Jest absolutnie obłędne. Wiem,, że musze się tam jeszcze wybrać jesienią jak przebarwiają się klony i grujeczniki.

Moja "przyziemna" :) pasja 12:51, 08 cze 2022

Do góry
Wczoraj kupiłam takie cisy, bo wyraźnie mają zadatki na kuli, a kosztowały 18zl/szt. Szkoda, że nie znalazłam trzeciego. Niestety odmiana nieznana. Zobaczymy co z nich wyrosnie, może będą w donicach przy wejściu do domu.

A tu wiosenny nabytek. Kosaćce syberyjskie Lecące Łabędzie, czy coś w tym stylu. Nazwa trafiona .

Przerwa na kawę... 12:47, 08 cze 2022

Do góry
Misa do ciurkadełka czeka na mój dobry humor i wenę twórczą

A tu to sie po prostu busz zrobił

I tu też
Przerwa na kawę... 12:43, 08 cze 2022

Do góry
I troszkę ogółów. Zdjęcia trochę za ciemne wyszły, nie wszystkie ostre bo testowałam nowy obiektyw i pogoda była taka sobie ale coś tam widać
Przerwa na kawę... 12:40, 08 cze 2022

Do góry
Rutewki gwiazdorzą...

Palbin przekwita, po ubiegłorocznym silnym cięciu ładnie zaczyna się zagęszczać. Kaliny też powolutku na końcówce kwitnienia.
Przerwa na kawę... 12:37, 08 cze 2022

Do góry
Judaszek świeci z daleka. Wszystkie 3 sztuki przetrwały zimę ale były przymrożone, trzeba było cięcie uskuteczniać. Magnolia na pniu już prosi się też o korektę ale jest trochę za mokro na cięcie magnolii, i za wcześnie jeszcze odrobinę.

Busz sie powoli robi, tulipany nadal nie są wycięte...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies