Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 20:07, 19 cze 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
i jeszcze ja Marta , gratuluję

Dzięki Danusza
zapachniało ...
Kolorowe rabaty 20:06, 19 cze 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Marto, troszkę się spóźniłam, ale serdecznie gratuluję

Jaki piękny irys Danusiu
Dziękuję bardzo za pamięć
Ogród zapachów u Jasi 20:01, 19 cze 2012

Do góry
Irenko budleja już powoli przekwita, ale nadal cieszyz apachem.
Twój dzwonek jest taki jak mój bo ja mam dzwonek dalmatyński i dzwonek Poszarskiego.

Dzwonek Poszarskiego

Dzwonek dalmatyński (kwiaty zasłaniają zupełnie liście, kwitnie wcześniej)

Rododendronowy ogród. 19:58, 19 cze 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

Piękny łan dzwonków. Patrząc na zdjęcia Twoje i Gabrieli zatęskniłam za goździkami, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie będą docelowo rosły, ale już dzisiaj wybieram się do ogrodniczego po nasiona.
Pozdrawiam Jasia

No własnie tak to jest ze coś sie zobaczy i już chce sie miec, ale co tam--kupuj.
Eksperyment ogrodowy Beaty 19:57, 19 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Uploaded with ImageShack.us

Spojrzałam na pierwsza różę - zakochałam się

spojrzałam na drugą - zdradziłam

Fajnie napisane

Eksperyment ogrodowy Beaty 19:54, 19 cze 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Spojrzałam na pierwsza różę - zakochałam się
spojrzałam na drugą - zdradziłam
Eksperyment ogrodowy Beaty 19:53, 19 cze 2012

Do góry
Bukszpan stożkopodobny własnoręcznie przycięty

Tęcza

Zakupy przez internet 19:47, 19 cze 2012

Do góry
Polecam również http://allegro.pl/hosta-funkia-patriot-francee-likwidacja-wyprzedaz-i2417750562.html ,od 2 lat Pan likwiduje kolekcję host patriot i Francee, w tej chwili zostały tylko Francee, funkie są olbrzymie, ja kupiłam 4 i podzieliłam na kilkanaście kęp), co prawda to jeden gatunek, ale okazy wyjątkowo dorodne (7-letnie), funkie podzielone w ubiegłym roku co najmniej podwoiły objętość. Na zdjęciu widać raptem kilka z 18-tu otrzymanych po podzieleniu zakupionych w tym roku karp.
Eksperyment ogrodowy Beaty 19:46, 19 cze 2012

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 19:45, 19 cze 2012

Do góry
Dziękuję Haniu i Danusiu . Coś Wam jeszcze pokażę . Na pierwszym planie rozpoczęta rabatka wzdłuż chodnika. Szczęśliwie "dojechałem " do miejsca gdzie zacznie się kawałek żwirowej z jukką na czele. Ta zrobiona część to żurawki i 3 rodzaje berberysów. W przyszłości berberysy będą cięte w kulki . a dopóki się nie rozrosną w jesieni mam zamiar dołożyć tutaj Georgia Peach oraz tych zielonych co kwitną na różowo. Czy będzie dobrze Danusiu ?

Eksperyment ogrodowy Beaty 19:40, 19 cze 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:36, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
czy to dzwonek dalmatyński?

Irenko to jest Dzwonek Poszarskiego, żeby nie zaśmiecać Ci wątku wstawię u siebie zdjęcia obu dzwonków obok siebie to zobaczysz różnicę.
Ogrodnik mimo woli 19:35, 19 cze 2012

Do góry
Doczekałam się mojej lilii LILIA MARTAGON GUINEA GOLD..... zakwitła.... jeszcze nie powala w tym roku rozmiarem...ale kwatki są....

I pierwszy floks.... stwierdził, że zakwitnie.... Junior Dance...ale ta młodzież tak już ma, że wbrew zasadom i jest niecierpliwa....

W miedzy czasie pooglądałam rewolucje w ogrodzie Ani z Zielonego Wzgórza...... powinnam mieć zakas wstępu do takich rzeczy, bo potem mam ochotę wyrzucić wszystko co zgromadziłam..... cały mój misz-masz.....
Zakupy przez internet 19:33, 19 cze 2012

Do góry
Jakiś czas temu wspominałam o lawendzie, dla osób mieszkających w pobliżu Gorzowa to prawdziwa gratka (miejscowość Baczyna k/Gorzowa Wlkp.) , my musieliśmy ze względu na zamawianą ilość po nią jechać, ale opłacało się - mamy cudną lawendę. Sadzonki około 30-40 cm szerokości , 4-letnie w cenie 8 zł za sztukę ( z kosztami paliwa (na 200 km) przy 50 sztukach pojedyncza roślina kosztowała nas około 10 zł). Na zdjęciach widoczne po posadzeniu. Polecam sprzedającego, prowadzi również sprzedaż wysyłkową http://www.lawendowy-fan.pl/ Rośliny były rewelacyjnie zapakowane w folię stretchową, świetnie rozbudowany system korzeniowy, wszystkie się przyjęły. Sprzedający to przemiły człowiek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:08, 19 cze 2012

Do góry
Marzenko ... szkielet podestu powstaje ... a małż z urlopu odwołany ... zatem nie wiem kiedy będzie koniec bo dzielny małż i tatuś sami ją tworzą ... na słowo tworzą zwracam uwagę ...

oto co jest ...

a tak ma być ... ta inspiracja jest tak bardzo już moja, że choć z cyber przestrzeni mam do niej prawo ... do tych schodków będzie prowadził chodniczek z płytek a między maleńkie przerwy na karmnik ... dalej w przedogródku tez płyty się pojawią ale dużo większe przestrzenie karmnika pomiędzy nimi ... będą też bukszpanowe obwódki z lawendą zgapione też od Ciebie ... Marzenko mam wstępną fantazję w głowie i zainspirował mnie Twój projekt tylko u mnie musi dać wersję shabby ... no ... jak na razie na papierze idzie dobrze ... jutro poproszę małża żeby to w jakimś programie namazał

no i "Norka" czytaj stary drewniany domek ostatecznie znikł ... taki mam teraz widok po otworzeniu drzwi wejściowych ... armagedon wykluczam zostawiam ceglaną ścianę i drzewko ... będą pod nim niecierpki ... jeszcze w tym roku

Eksperyment ogrodowy Beaty 19:07, 19 cze 2012

Do góry

Gipsówka 19:05, 19 cze 2012

Do góry
Mam nadzieję, że dobrze trafiłam i że mi pomożecie uratować roślinkę

Nie mogę znaleźć żadnych informacji nt gipsówki, tzn jak często ją się podlewa? Trzymać ją w cieniu czy na słońcu?

W sklepie wyglądała tak pięknie, a tu u mnie usycha bidulka

Z daleka wygląda nawet nieźle

Ale z bliska

Ogród w Holandii 18:57, 19 cze 2012

Do góry
Gratulacje setkowe

Eksperyment ogrodowy Beaty 18:46, 19 cze 2012

Do góry
Agnes napisał(a)

Takie są moje krzewuszki

Śliczne te Twoje krzewuszki Beatko ...Baaaaardzo mi się podobają Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko za komplementy i odwiedziny
Ania z zielonego wzgórza :-) 18:43, 19 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
a ja z nożycami nad tujami

]

O matko cudne te tuje, nie wiedziałam, że tak idealne mogą być!!!
Koniec u mnie z nożycami elektrycznymi, tylko nożyce szpalerowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies