Ogródek na chabrowym wzgórzu :)
10:38, 19 lip 2012
Śliczne te Twoje słoneczniki
Ależ wielkie pomidory i ogóraskii jak dużo. I jeszcze czarodziejskie samorobiące się przetwory
.
I tadam![]()
Ciurkadełko - próba generalna
![]()
![]()
![]()
[
Tutaj trochę się zmęczyła i szukała wytchnienia na tapczanie przy podusi
![]()
Ato drugi rozbójnik w naszym domu - Speedy
![]()
Hejka wieczorową porą. Zrobiłam dzisiaj parę zdjęć i już wiem od której rabaty zacznę moją intensywną pracę.
Oto ona:
![]()
Na cwilę teraźniejszą Z tej strony nie ma jeszcze ogrodzenia, ale do końca lipca powinno sie już pojawić. Tak więc będzie można bez problemu robic porządek z tej strony. Na chwilę teraźniejszą mam tam posadzoną wierzbę iwę (miałam ją z przodu domu, ale miesiąc temu zakładali nam kanalizację i niestety trzeba było posadzić ją w inne miejsce). Obok rośnie metasekwoja (chyba mi troche choruje - zaraz wkleję zdjęcie).
Mam do przeniesienia kilka roślin sprzed rabaty koło tarasu i zastanawiam się, czy mogłabym je posadzić. Słońce tu wschodzi i jest też przez całe południe.
Rośliny, które mam do przesadzenia:
1. Pigwowiec
2. Forsycja
3. Azalia japońska
4. Irga pozioma
5. Pęhcrznica kalinolistna (zielona)
Miałam dwie diabolo, jedną dałam teściowej a druga mi zaraz potem uschła (chyba za dużo nawozu dałam).
Chciałabym za wierzbą posadzić tę pęcherznicę, przezd nią forsycję i pigwowca. Po prawej stronie iwy, irgę poziomą. I tam jak zarośnie, to będzie ładny cień dla azalii japońskie, która posadziłabym koło metasekwoi.
Co wy na to? Nie będzie naciapane????