Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:45, 16 cze 2012

Do góry
hosty; rosną w lesie, wykopuje juz jutro, bo kłopot z koszeniem i od razu podzielą, najwyżej nie zakwitną
a róż jeszcze nie koniec, rany, tyle mam i nie wiem!

te też wykopię, mam w lesie 10 takich miejsc, szkoda aby tam ginęły, chociaż rosną dobrze

Miniaturowy ogródek 12:39, 16 cze 2012

Do góry
Powtórzę za innymi. Pieknie .I wykonanie super: szybko, czysto i z gustem. Zrobiłam zdjęcia Twoich rh ale rosną pod drzewami wiec jest trochę słońca, trochę cienia i rh wyszły w łatki, ale zobacz.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:37, 16 cze 2012

Do góry
a ta nazywa się; Cypri, znalzłam zawieszkę, tyle lat i przetrwałą, mówie o zawieszce

ta chyba inna, choć podobna, ale lat temu 15, nie wiem co sadziłam

taka w rozkwicie obok rośnie jakaś hortensja, pąków brak, a robiłam wszystko jak radzono

i powtórka miniatury, za takie nędzne pieniądze, taka róża
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 16 cze 2012

Do góry
a to jadalna róża

mam kilka tych herbacianych, chyba 20, ale zdaje się, że to jednak różne odmiany

miniatury

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:19, 16 cze 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:04, 16 cze 2012

Do góry

Moje miejsce na Ziemi 12:01, 16 cze 2012

Do góry
Dobra biorę się ostro do działania,

potrzebuję Waszej pomocy.
Zacznę od tego co już jest

przy wejściu rabata rododendrony z wrzoścami trochę smutna, chciałabym jakoś ładnie przesłonić rynnę, i kratkę wentylacyjną oraz ożywić to co tam już jest. Pieris do usunięcia bo nic nie wypuszcza. Pomyślałam o dosadzeniu jakiegoś iglaka który mi urośnie w formie kolumny i zasłoni rurę oraz kratkę, może zamiast kory żwirek i jakaś lampka? Co myślicie?
Nie za bardzo mam koncepcję proszę wspomóżcie

-jedna opcja iglak kolumnowy na szybko w paincie

-druga opcja jakiś krzaczek kolorowy pęcherznica zielona, a może purpurowa , żurawka

- trzecia opcja płożący iglak tylko wtedy nie zasłoni rynny i kratki

Problem taki że tam od jakiejś 9-10 jest cień, kwaśna ziemia.

Wspomóżcie proszę będę bardzo wdzięczna.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:51, 16 cze 2012

Do góry
lecę w róże, tekstów brak, po przynudzam wam, sobie zapisuję, jako kalendarium

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:24, 16 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, dla Ciebie obiecana roza

Taka miała być moja, a jest różowa, cóż nie reklamuję
super!
Marzenka, jesteś niesamowita
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:16, 16 cze 2012

Do góry
Kanciki

A teraz naprawde musze juz leciec, ale zapewniam

Cdn

Buziaki i cudownego dnia
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:13, 16 cze 2012

Do góry
I po drugiej stronie szalenstwo szalwiowe

A to pomiedzy tymi dwoma rabatami

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:10, 16 cze 2012

Do góry
Przejscie na tyly w dalszej perspektywie - waz nie zwiniety trawa nie skoszona, grrr

i to samo miejsce rzut z boku. Serby troszeczke podciete, zeby globosa nie padla

Ja je bardzo lubie, maja piekny kolor

i fajnie wygladaja z zurawkami

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:07, 16 cze 2012

Do góry
Biegulkiem tylko wstawie foteczki i zmykam do kuchni. Jutro poodpisuje, wybaczcie Kochani

Roza na pniu podsadzona ostnica

Rabata ze stozkiem, jeszcze nie skosilam trawy

Te czesc czeka na swoja kolej do metamorfozy - do wiosny

Wciaz nie podjelam decyzji co z wisniami umbra, czy je sadzic tutaj czy nie. Wciaz brak jednego powojnika

Hirutkowy raj:)) 11:05, 16 cze 2012

Do góry

To wiesiołek.... rozrośnie Ci sięw kępę i potrafi jeszcze się rozsiać...... odsuń go od irysów..... daj mu więcej miejsca..będzei kępa z niego i to szybko...

A wydmurzycę piaskową najlepiej posadz do wiadra.......... nie wytępisz jej....rośnie jak perz.... i jest duża... Elfik dobrze Ci radzi.... ja posadziąłm w ogrodzie iniestety wyrzuciłam... reztki wypaliłam randapem...na razie spokój.... chyba sie pozbyłam..... ładna ale bardzo ekspansywna.

A ostrózki ...piękne..... gruba łodyga i wielkie i gęste pączki kwatowe..oj bedzie cieszyć oko Nie tylko Twoje ale i nasze
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:01, 16 cze 2012

Do góry
Marzenko, dla Ciebie obiecana roza

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:56, 16 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

są trzy razy większe ... ale ujqć tego w kadr nie mogę ... próby

te na połowie po prawej to te 2 pierwsze ...

mówiłam, że szczęka opadnie!!
są wielkie i śliczne!
Na okrągło:) 10:37, 16 cze 2012

Do góry
Dziś już znalazłam miejsce dla nowych nabytków:
żurawki Lime Marmelade:

Turzyczka od Niki:

Heidi rozwinęła pierwszy pąk - wygląda ślicznie, ale pachnie obłędnie - mocno, słodko - mam nadzieję, że przezimuje i będzie rosła w krzew, który na tarasie będzie upajał zapachem wielu kwiatów:

Alba rose okrywowa powoli otwiera paki - ma ich kilkadziesiąt, czekam na pełen efekt:

Moje miejsce na Ziemi 10:31, 16 cze 2012

Do góry
Witajcie Ociu i Kasiu,

poniżej kilka zdjęć

1.dom od frontu z cudownie wystającą studnią i wiatą

2.front z placem zabaw

3. bok z tarasem

4. plac zabaw z dębami

5.taras z miejscem na ognisko, muszę jakoś zasłonić te 3 dechy od dołu bo wygląda bardziej jak zagroda niż taras

6.leśny zakątek przy strefie ogniskowej

7. rododendrony jeden choruje, wrzosy i zeschnięty pieris przy wejściu

8. miejsce z trawą niedźwiedzią i przyszły żwirek

coś takiego bym chciała - ławeczka, żwirek i wielki głaz zamiast stolika, może uda się w moim małym zakątku zmieścić kilka traw jak nie to posadzę w donicy

9. gracimilusy z magnolią

10. klony z żywotnikami

Na razie straszny rozgardiasz i pobojowisko, aż wstyd pokazywać muszę w tym roku z tym wszystkim zawalczyć i stworzyć w końcu coś co będzie ogrodem. Liczę na Waszą pomoc, bo samemu ciężko mi się z tym zmierzyć.

miłego dnia życzę

Na okrągło:) 10:22, 16 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Kobiety, ja zasnęłam wczoraj momentalnie a myślałam, ze skończę swój ukochany kryminał
Ja spieszę wyjaśniać, co z tym śmiechem i bluszczem.
A było to tak... Siedziałyśmy sobie na tarasie (miejscu skrzętnie dotąd ukrywanym na zdjęciach, podobnie jest z różą i wielkim zebrinusem ) i radziłam się dziewczyn w sprawie mojego ogródka - no co na żywo to na żywo... I tak zamarudziłam, że jeśli chodzi o ławeczkę, to brakuje mi "pleców", czegoś z tyłu (odwołując się do obecnej ławeczki GabiK). Na to Diana z całym przekonaniem: Spokojnie, puścisz sobie tam bluszcz! Jak mogła - pytam - jak mogła??? - nie dostrzec, że za ławeczką - w TRZECH miejscach on pięknie zarasta ścianę prawie!

Gdyby położyć obok dwuzłotówkę, pewnie byłoby widać skalę
Dziewczyny prawie leżały na trawie ze śmiechu, ja biedna tłumaczyłam, że zaraz pewnie ten bluszcz zagłuszy wszystkie rośliny wokół Super było

Gosiu.............to szczera prawda
Naprawde było przeuroczo i strasznie miło
Zakupy przez internet 10:19, 16 cze 2012

Do góry
Wielkość i jakość żurawek oceniam na 6. Dla porównania kubeczek po kawie..to miałam pod ręką........ żurawki dopiero rozpakowane więc liście nieco sfatygowane..ale szybko się naprostują.... ani jeden listek się nie ułamał i nie pogiął...
A teraz 3 rodzaje zamówionych host ..wielkosć nie powaliła może na kolana...ale mieszczą się w standardzie.. mogę mieć powalony gust, bo u mnie w szkółce sa dość duże sadzonki.... ale niestety tych odmian nie mają..dlatego zaryzykowałam..... System korzeniowy rozbudowany, wiec urosną szybciutko.

Jedyna rzecz która mnie zaniepokoiła, to na funkii JUNE FEVER są plamki.... Wysłałam emaila (późnym popołudniem) do sklepu z prośbą o odniesienie się do tych plamek, jako załącznik dałam foto. W szybkim czasie (wieczorem, tego samego dnia co email) właściciel zadzwonił osobiście, aby mnie uspokoić..... plamki są spowodowane tym, że hosty nie lubią słońca, a one stały w miejscu nasłonecznionym i nie ma to wpływu na ich zdrowotność, a nowe liscie będą rosły już zdrowe o ile posadzę ją w cieniu. Poza tym po zimie, któa była niezbyt łaskawa dla sadzonek... są one też bardziej delikatne. Rozmowa trwałą (na koszt Pana) chyba z pół godziny, bo przy okazji omówiliśmy wszystko co mnie tylko inetresowało.... aż miałam wyrzuty sumienia, że tyle czasu zajęłam.. Zapytałam się o żurawki (tu litania czego oczekuję).. Pan mi zarekomendował jego typy........ i co sie okazało Pan proponował odmiany który u siebie nie ma w ofercie!!!! Udzielił uczciwej odpowiedzi....... Wiec za kontakt ze sprzedajacym ocena ... 10+
Pozostałe odmiany host zdrowiutkie...... ocena 6.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies