Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 22:14, 07 cze 2022

Do góry
Naparstnice zaczynają kwitnienie prawie same różowe mam
Kalina jeszcze w kulkach

Werbena przechowana przez zimę w domu (to z niej robiłam sadzonki) zaczyna kwitnąć

I pierwszy raz zakwitnie mi Kocimiętka Kubańska( wysiewałam nasiona w zeszłym roku)

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:06, 07 cze 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wiola kiedy podcinasz drugi raz kulki cisowe?. Bo jak tak patrzę na moje to chyba to już byłby ten czas .

Dziś zaczęłam
Obcięłam 27 cisowych poduch i 1 obwódkę i wszystko mnie boli
Zostało na jutro 9 cisów i trzmieliny,uff

Glina i zielsko 22:06, 07 cze 2022

Do góry
Poplewiłam skrzyp, spiro go zeschlo po oprysku.
Posadziłam szałwie i incarwille i penstemonka i te ddzisiejsze gożdziki. Pomiedzy różanką a platanową bedzie mały kawałek przechowalnika/rozmnażalnika. Mam tu jeszcze hortensje drzewiastą, lilaczek. Wszystko malutkie.

To teraz róże.

Celebration

Ascot

Pastella

Artemisy. Te kocham.nahbardziej.
I już wiem że podobają mi się najbardziej takie co na jednym badylu maja dużo kwiecia.

Mirkowy ogród (początki) 22:06, 07 cze 2022

Do góry
Pod Hortensją wysiał się Trzcinnik Brachytrycha

Orlik a pod nim sporo siewek

Gaura i siewki

W moim małym ogródeczku II 22:01, 07 cze 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, miałaś wspaniałą wycieczkę. Bardzo się ciesz, że się udała, zwłaszcza, że była tak wyczekiwana. Ze zdjęc widać, że sprawiła Ci dużo przyjemności i wrażeń. Ty wyglądasz wręcz kwitnąco

Ogród jak zawsze pełen kwiatów i zapachów. Bzy, powojniki, rododendrony, azalie i glicynia - wszystkie zachwycające
Dziękuję Ewo za tyle miłych słów. Wycieczka była bardzo owocna w piękne widoki, dobrze ją sobie w domu zaplanowałam. W ciągu dnia robiłam mniej kroków niż w domu, ale i tak mnie to mocno męczyło. Po powrocie do domu przez tydzień dochodziłam do siebie. Co do tego "kwitnącego" wyglądu, to kwestia zrobionego makijażu i fryzury. Oglądam sporo filmików o tym jak się malować i jakich kosmetyków używać. Ciągle eksperymentuję i staram się poprawić to co da się poprawić. Nie oszukujmy się na co dzień tak nie wyglądam, w końcu bliżej mi do sześćdziesiątki, niż pięćdziesiątki.
Dziękuję też za miłe słowa pod adresem ogrodu, teraz króluje jaśminowiec, goździki białe i piwonie, które rozsiewają swój zapach po całym ogrodzie.

Pachnący różami, malowany bylinami 21:58, 07 cze 2022

Do góry
Irys syberyjski, nowość

Mirkowy ogród (początki) 21:52, 07 cze 2022

Do góry
Czosnek Miami

Krzyśki
Pachnący różami, malowany bylinami 21:52, 07 cze 2022

Do góry
Piwonie

W Dolinie Muminków 21:49, 07 cze 2022

Do góry
Lidziu reklamacja uwzlędniona. Dostaniemy nieckę bo stelarz jest ok. Musimy wyciąć korek spustowy , numer seryjny i dostarczyć do Casto. My pod basenem mamy piankę. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Też myślę posadzić trawy przy basenie.
Maż ostatnio zabrał się za przygotowanie miejsca pod nową rabatkę przed domkiem
Mirkowy ogród (początki) 21:49, 07 cze 2022

Do góry
U mnie właśnie pada deszcz

Spam Kocimiętki Wolkers Low
Pachnący różami, malowany bylinami 21:46, 07 cze 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)
U mnie róże już, oczywiście nie wszystkie naraz z czego się cieszę. I znowu byłam w sklepie internetowym z różami od Tantau. Szybko wyszłam

Ula, ja byłam u nas w CO, róże kusiły i też szybko wyszłam

Jeszce iryski

Mirkowy ogród (początki) 21:44, 07 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Mirko, mocno trzymam kciuki za grujecznika. Jeszcze tylko dodam, że lepiej co parę dni polać 3-4 wiadra, niż codziennie jedno. W ten sposób więcej wody idzie na głębokość. Jest taki przelicznik, że 1 litr wody na qm to 1 cm wilgoci w glebie.
Powodzenia w ratowaniu

Ewo podlewałam po dwa wiadra. Wiem że tak dla roślin jest lepiej z podlewanie
raz a porządnie
Teraz zrobię kilka dni przerwy i potem podleje znów
Kwiatuszka ci zostawiam w podzięce za rady

Pierwszy Kosmos zakwitł
Pachnący różami, malowany bylinami 21:38, 07 cze 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Smacznego, ja czekam aż będą u mamy.

Małgosiu dziękuję i wzajemnie

Iryski moje kochane

Pachnący różami, malowany bylinami 21:32, 07 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Jestem na bieżąco, jest kolorowo, bogato i różnorodnie
Czekam na róże

Danusiu, pomalutku się rozkręcają moje różyczki

Pachnący różami, malowany bylinami 21:27, 07 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Piękny duecik, rzeczywiście bardzo delikatny i lekki, co do koloru i pokroju, cudny.

Masz piękną kolekcję irysów, różaneczniki też dały popis, zachwycające.

Alicjo, rododendrony już wyczyszczone. Teraz królują irysy i piwonie, róże nieśmiało wkraczają na scenę.

Ogród z koniczynką 21:10, 07 cze 2022

Do góry
anpi napisał(a)

Wygląda mi na firletkę!?
Tak wygląda moja:

A Śniadek szybko mnoży cebulki i tworzy kępkę.
A to że później rośnie w różnych częściach ogrodu, to raczej zawieruszone malutkie cebulki,wyrwane podczas plewienia, rozgarnięte z ziemią, albo wędrujące do kompostu i potem z nim na rabaty.Albo podczas przesadzania roślin.
Rumianko, rododendrony śliczne, resztę idę oglądać wstecz.

Aniu że sniedkiem z pewnością jest jak piszesz.Lubie je za ich delikatność. A trawnik po deszczu odradza się co mnie cieszy ogromnie. Roslinka to taka podobna. Jest bardzo fajna.Pozdrawiam
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 21:07, 07 cze 2022

Do góry
Peter Alan.

Roseum Elegans.

Hachmann's Charmant.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:05, 07 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Zaczęłam wczoraj pisać i nie skończyłam, czas goni, coraz mniej go na forum.
Miałam stare nasadzenia, potem jak trafiłam na O., zaczęłam mieć chciejstwa i dokładałam i tak się uzbierało, a ile po drodze roślin wyleciało. Ile koncepcji padło. Nadal to trwa.
Cięcia rzeczywiście mam od groma, berberysy, cisy, trzmieliny, głogowniki, laurowiśnie itd.

Bukszpanów i mnie nie żal.
Ale nadal jestem w fazie wycinki cebulowych, a tu już orliki trzeba wycinać, plewienie, kanty jako tako.
No i mam 3 miejsca w przeróbce, chyba w tym roku nie skończę. Dzięki za dobre słowo.

do zera ogoliłam ten żywopłot berberysu, czy odrośnie, nie wiem, ale pewnie tak

stąd muszę zabrać hosty Patriot, zarosłą je brunera, więc w innym miejscu zrywam darń

na łukach ciachnęłąm powojniki, więdna, ale nie ma już do nich sił, bo rosna jak szalone

najmniej pracy z trawami

Pracy Wam nie brakuje, ale ogrodem się zachwycam, lubię hostę Patriot, moją też muszę posadzić, a właściwie to co niej zostało po doprowadzaniu prądu do bramy.
Zmiany się szykują, co Cię tak zaunspirowało, co tam za chciejstwa masz w głowie?
Podziwiam żywopłoty, obwódki i zapytać Cię o laurowiśnie czy masz je rozrzucone po ogrodzie czy masz też żywopłot no z Etny,
Jak masz foto to się koniecznie pochwał, napisz

Moja córcia będzie się budować i wymarzyła sobie z niej żywopłot czy to warto?
Co myślisz? Czy miałaś odmianę Nowita?
Cięłaś już Etnę?
Glina i zielsko 20:53, 07 cze 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Mój ostatni gwiazdor. Kolor ma taki między purpurą różem i fioletem.

Mam taki szpalerek rodków.

Co posadzic między nimi.
Myślałam o tawułkach astible.

Pomożecie? Propozycje?

Bodziszki np Rozanne bądź inne długo kwitnące., niskie hortensje np. Bobo, dywanik z trzmieliny też można, hosty(jeśli to słoneczne miejsce to takie na słońce)

Ogólnie to tam niewiele miejsca chyba zostanie na cokolwiek jak rodki urosną. Hakonek bym chyba nie sadziła, no chyba, że zdjęcie przekłamuje i tego miejsca tam jest jednak więcej. Hakonki musiały by być co najmniej 50, 60 cm od bryły korzeniowej rodków
Ogród w Klein Kottorz 20:53, 07 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Kwitną Mary Rose

. No to zaczyna się czas kwitnących różFajny kolorek ma ta róża.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies