Witaj !
ogródek dla kota ? to już mi się podoba
a z tym drapaniem młodych drzewek to racja - mam niestety odrapane
mój kiciuś kocimiętki nie specjalnie - są różne kocimiętki - uważaj na koty z okolicy
a trawki zwłaszcza trwarde to ulubione
pozdrawiam Cię
i lecę kibicować, mój kot jakiś nie zainteresowany
Weronika znowu masz ładne zdjęcie
szałwię w sumie to mam ok. roku , małe sadzonki szałwii sadziłam maj/czerwiec 2011 r.i wtedy wyglądały tak
pod koniec lipca 2011 tak
już pod koniec lata 2011 były dorodne
ale w tym roku o tej porze jest 2 a może 3 razy wyższa, czym mnie miło zaskoczyła mogę bez kozery powiedzieć, że wyrobiła 200 % normy )) tworzy piękne plamy kolorystyczne. Muszę koniecznie dokupić jeszcze białą, ale u nas nie widziałam jak trafię to kupię
Dzisiejsze zdjęcie szałwii
Kosmosy są cudne odkryłam je w 2011 r. i stwierdziłam, że muszę mieć )) siałam z nasionek z torebek i to jest chyba ta podstawowa odmiana, jedne były kolorowe a inne w białej kompozycji Vilmorin, ale ta biała kompozycja kiepsko coś wygląda w porównaniu do kolorowych. Pierwszy raz siałam, więc zobaczymy co się objawi bardzo chciałabym mieć dużo białych ale z białymi będzie chyba najgorzej podobno kosmosy bardzo łatwo same się rozsiewają - sprawdzimy
Pozdrawiam piękną ogrodniczkę
Wczoraj na śliwce znalazłam niespodziankę - rój pszczół.dziś rano jeszcze były,a przed południem odleciały.Nie wiem czy będzie je widać na zdjęciu,nie chciałam bliżej podchodzić.Ta ciemna plama na gałęzi przy pniu.
Kurcze ale genialne zmiany i to w takim krótkim okresie czasu a co dopiero będzie jak wszystko urośnie jeszcze większe Fajnie wyglądają te proste formy oddzielone kostką, Ale coraz bardziej kuszą mnie bambusy patrząc u Ciebie
Ale wypasiona rabata!!! Jak zacznie kwitnąć będziemy wszystkie wzdychać z zaczwytu
A trzmielinki jakie kupiłaś? czy przypadkiem nie te miniaturki, ktore wymarzają???
Zawijasek trochę widać narysowany na ziemi, wokół trzmieliny na pniu aż do chodnika.
Mówisz Sebek, że tylko z bukszpanu zawijasek, a może z trzmieliny jakiejś żółtej?
Żurawka też niby w zawijasek posadzona wokół bukszpanu na nóżce, ale nie wiem czy nie wyproszczę do chodnika tej końcówki. Malutkie te żuraweczki bo rozdzielałam.