Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:06, 14 sie 2012

Hej Kasiu!
tak, wszystko urosło, i to praktycznie w 1 rok!
Z tamtej rabaty muszę usunąć włókninę i wysypać ją korą. I kilka kulek przenieść w prawo na rozchodnikową, a w ich miejsce posadzić wysokie trawy. Tyle że ciągle nie mogę znaleźć w kolicy trzcinników Karl Foerster... może w niedzielę z Krysią na kiermaszu trafimy. W sumie 1 popołudnie i robota skończona, ale póki nie mam traw nie ruszam... wolałabym w necie nie zamawiać, ale w końcu pewnie będę zmuszona. No i zamówiłam 20 dużych czosnkowych kulek na tę rabatę - między trawy
Tawuły tnę podobnie do Richiego, tyle że czekam zwykle aż zakwitną (jednak) - Richie tnie przed kwitnieniem. I częściej - na pewno...
pozdrówka
Krys 23:27, 14 sie 2012

Karolina ale masz już dużo roslinek ,a jężówka czerwona piekna -ja też chcę taka
popcorn 07:34, 15 sie 2012

Hej Krysiu!
jak chcesz mogę Ci kupić, 10 zł na naszym pabianickim targu. Jak się nazywa ten kiermasz w Zduńskiej? Poczytałabym sobie...
pozdrówka i miłego dnia!!
kasik778 11:13, 15 sie 2012

popcarol napisał(a)
Hej Kasiu!
tak, wszystko urosło, i to praktycznie w 1 rok!
Z tamtej rabaty muszę usunąć włókninę i wysypać ją korą. I kilka kulek przenieść w prawo na rozchodnikową, a w ich miejsce posadzić wysokie trawy. Tyle że ciągle nie mogę znaleźć w kolicy trzcinników Karl Foerster... może w niedzielę z Krysią na kiermaszu trafimy. W sumie 1 popołudnie i robota skończona, ale póki nie mam traw nie ruszam... wolałabym w necie nie zamawiać, ale w końcu pewnie będę zmuszona. No i zamówiłam 20 dużych czosnkowych kulek na tę rabatę - między trawy
Tawuły tnę podobnie do Richiego, tyle że czekam zwykle aż zakwitną (jednak) - Richie tnie przed kwitnieniem. I częściej - na pewno...
pozdrówka

witam i dziękuję za wizytę u mnie

bardzo ładnie rośliny się rozrosły, widzę, że tez już planujesz zakup czosnków, myślę właśnie jakie kupić i gdzie posadzić, żeby był efekt
popcorn 14:35, 15 sie 2012

Planuje kupic zwykly glowkowaty - duze fioletowe kule i odm. Hair

pozdrawiam!!
popcorn 18:07, 15 sie 2012

Zrobiłam dzisiaj dżemik z jeżyn, wyszło 6 słoiczków A miseczkę dałam jeszcze sąsiadce, bo nadprodukcja - M w Wawie, ja mam już dość na dzisiaj, zamrażalnik pełen bobu i groszku (na cokolwiek miejsca brak), Gabi nie je... na krzaku dojrzałe się psują jak taka pogoda.
Zerwałam więc - w deszczu - wszystkie czarne i już dżemik w słoiczkach

Zaprawiłam też paprykę - kupiłam wprawdzie na leczo, ale skoro M nie wrócił z delegacji, nie gotowałam.
I paprykę przerobiłam. Pomidory może wytrzymają parę dni w lodówce..

Pospacerowałyśmy z Młodą w deszczu, zerwałyśmy fasolkę, maliny, bukiet kwiatów zza płotu. Sąsiedzi się pewnie stukali w czoło ale co tam Potem pod kocyk, bajka i kakao

A teraz nawet słonko wychodzi
Miłego popołudnia!!
Urszulla 01:09, 16 sie 2012

Popcarol czy Ty będziesz w Goczałkowicach u Kapiasów??
Madzenka 06:44, 16 sie 2012

Karol super, że pokazałas ogród szerzej
Taras mnie zachwycił, poleżałam sobie trochę na Twoim leżaku O ławce nawet nie wspomnę, bo przecież kultowa i piękna!!! pewnie lubisz na niej siedzieć? Tylko czy masz czas?
Ale busz już masz w ogrodzie. W szczególności zachwyciły mnie twoje rozchodniki. Musze sobie Ciebie skopiować
tengel27 06:47, 16 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Podoba Wam się? Kupiłam, a mój M "jestem na nie"... buu...

Karola, jest wyjątkowy, niepowtarzalny, nóżki przetrzesz i będzie wypasiony

Fajny jest, ale popieram dziewczyny - trochę postarzania i będzie super
popcorn 08:16, 16 sie 2012

Ula - raczej nie chociaż od Rodziców miałabym blisko... ale nie wybieramy się raczej, zarówno ja jak i M mamy dużo pracy, M ciągle w Warszawie siedzi Końcem września/początkiem października planujemy wyjazd do Rodziców dopiero.

Marzenko - ogródek szerzej już był, ale to prawda - dawno temu, a przez ten czas się trochę zmieniło. Sporo rzeczy jeszcze do poprawki, na fotkach widzę - bo na co dzień nie zauważam Częściej odpoczywam na leżaczku, jeśli jest pogoda oczywiście. Zaciszniej i wygodniej A ławka jest fajna, no i pod dachem - teraz mamy taką poghodę od pary dni że tylko tam można na chwilę przysiąść

Rozchodnikami służe, rozmnaża się je super - żeby tak wszystkie rośliny można było

Dawid- dzięki! Pokażę jak dojedzie i będzia na swoim miejscu, zobaczymy jak się będzie prezentował i co by mu tu zrobić żeby było lepiej - ale mnie się nawet taki podoba

miłego dnia!! Jupi, już czwartek!!
Dzisiaj bazarek, ale zaspałam, poza tym Młoda do przedszkola - i pogoda nie rozpieszcza żeby ją ciągać po bazarku (poza tym że nie lubi, bo "same nudy"... chyba że jakaś zabawka się trafi