Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Evchen 08:31, 16 sie 2012

Izuś.. no proszę Cię... los jest łaskawy, a szczęściu trzeba pomóc Będziemy naciskać na Twój przyjazd do Kapiasów...
U Kapiasów powojników dostatek, dróżek bez liku, ogród angielski i wiejski w jednym miejscu, kawiarenka z przepyszną kawą, hortensjowe wzgórze, żywopłoty liściaste i iglaste, formowane na płasko, w kulkę i w kwadraty, a nawet w półłuki...o towarzystwie doborowym nie wspomnę... no i jakoś to spisać dla potomnych trzeba... przyjedziesz?

a co znaczy "posuwająca się w wieku"... fe.... jakieś niezrozumiałe to jest...
GabiK 08:45, 16 sie 2012

Wszyscy się posuwamy w wieku, a najbardziej to widać po dzieciach.
Evchen 10:49, 16 sie 2012

GabiK napisał(a)

... fakt, moje dziecko urosło, ale ja na ten przykład od co najmniej 20 lat nie urosłam ani o milimetr...
anula_wn 11:07, 16 sie 2012

Iza,
Ty juz nie przesadzaj z tym wiekiem ja np. jestem..coraz młodsza !
nie mamy na to wpływu, jest to niestety nieuniknione, więc łapmy każdy dzień i wyciskajmy z niego ile się da!!!
więc jak masz możliwośc - jedź do Kapiasów

ps. z tym "wszysko wiem" to było takie przekorne ciut...
Konstancja30 15:13, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Przeczytałam , pozdrawiam, komentarz zostawię jutro
Dobranoc
Słaniając się na nogach ze snu dałam radę przeczytać cieszę się już na fotki ze sotkania z Ania i liczę na zdjęcia kwitnących powojników !

dałam radę przeczytać ... oj Madżenko tak to ja mogę po machnięciu kilkudziesięciu postów jednego wieczora w "kiedyś będzie pięknie" napisać ... ... powojnik mój z tym drugim kwitnieniem z reguły marudzi ... leń pieroński kilka kfiatków na krzyż tylko urodzić ma czelność ... może dlatego, że pierwszych nie obrywam ? ... zobaczymy jesienią ... teraz to on jeszcze po przejściach bo z okazji robienia tegoż "dizajnerskiego" ogrodzenia ścięty był na łyso ... po macoszemu leżał i czekał na litość aż się dziwię, że był uprzejmy tak się odbić ... Jan Paweł i jego piękny kwiat jeszcze w sklepie ...

fotki Anuli mam nadzieję zwyczajem ogrodowiska będą ... tylko jak na tym ugorze to cywilizacyjnie wykadrować ? ... trzeci fakultet z logistyki mi potrzebny )) ...

to z pierwszego kwitnienia

z netu bo moje zdjęcia mdławe

Milka 15:21, 16 sie 2012

ależ wykadrowane! dobrze, że dziewczyny zrugały z tym wiekiem!!! no co ty Iza, młódka z ciebie i proszę jeździć na spotkania i pięknie nam te spotkania opisywać
powojnik i ściana idealnie zgrany duet
Konstancja30 15:25, 16 sie 2012

Evchen napisał(a)
Izuś.. no proszę Cię... los jest łaskawy, a szczęściu trzeba pomóc Będziemy naciskać na Twój przyjazd do Kapiasów...
U Kapiasów powojników dostatek, dróżek bez liku, ogród angielski i wiejski w jednym miejscu, kawiarenka z przepyszną kawą, hortensjowe wzgórze, żywopłoty liściaste i iglaste, formowane na płasko, w kulkę i w kwadraty, a nawet w półłuki...o towarzystwie doborowym nie wspomnę... no i jakoś to spisać dla potomnych trzeba... przyjedziesz?

a co znaczy "posuwająca się w wieku"... fe.... jakieś niezrozumiałe to jest...

Ewuś zrobimy co siem da ... to miejsce ... Wy ... i ja ... że o małżu nie wspomnę )) ... to się powinno wydarzyć ...

Evchen napisał(a)

... fakt, moje dziecko urosło, ale ja na ten przykład od co najmniej 20 lat nie urosłam ani o milimetr...

a wiesz, że faktycznie ... ani ja ... ani stopa ... o wagę to nikt nie pytał ? ... prawdaaa? )))
Konstancja30 15:30, 16 sie 2012

irena_milek napisał(a)
ależ wykadrowane! dobrze, że dziewczyny zrugały z tym wiekiem!!! no co ty Iza, młódka z ciebie i proszę jeździć na spotkania i pięknie nam te spotkania opisywać
powojnik i ściana idealnie zgrany duet

Irenko zastanawiam się nawet nad zmianą profesji bo jeszcze jeden sezon i rzucę co czynię a posadki grafika zacznę szukać )) ... no ale wyjścia nie miałam ... na swiecie jest tylke brzydoty a tu obowiazują kanony piekna ... to ja wycinam to co "jakotako" pod nie da się podciągnąć ... coraz więcej takich zakątków na tym moim ugorku ... sporo w tym motywacji z forum ... wiary ... no i fakt, że taaka społeczność mnie przygarnęła też zobowiązuje )) ...
Milka 15:56, 16 sie 2012

kto wie, może i tak trzeba zrobić...masz talent! może trafiłaś tu na forum, by odkryć nowe możliwości zawodowe
i proszę jakiś aktualne fotki werandy co tam się nowego dzieje, chyba, ze coś pzregapiłam!!!
Pszczelarnia 16:09, 16 sie 2012

Izabello-Konstancjo, nic tak nie wyciąga z doła potencji ogrodowej (bo na forum tyle możliwości kształtowania natury), jak podziwianie pięknych ogrodów w realu u kogoś. Sprawdziłam na sobie. Ja po czymś takim (podziwianie) czuję się dziwnie uspokojona, bowiem samo natchnienie mi wystarczy. Chciałam przez to powiedzieć, że kanony piękna tworzymy my sami, nikt inny.
I pomyśleć, że jeszcze tak niedawno powojniki były dla mnie zbitą plątaniną bezładnie czepiających się wiecheci. Ale że nazwy intrygują i zmuszają do eksperymentów, to mam już 4. Ale na razie mogę o nich powiedzieć, że mam i nic więcej. A Janowi Pawłowi się przyglądam, przechodząc obok.